11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptaţi şi faceţi diferenţa!

Luptaţi şi faceţi diferenţa!

Baschetul craiovean a trăit în acest an cea mai mare realizare, formaţia masculină SCM „U“ Craiova izbutind calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale şi având şansa să urce şi mai mult ca performanţă, să se califice în semifinale. Pentru acest lucru are nevoie de o victorie astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, în faţa formaţiei SCM Timişoara, acesta fiind meciul 5, decisiv, după ce la „general“ scorul este 2-2. Reamintim că în primele două bătălii, duse în Bănie, a fost 1-1, acelaşi rezultat înregistrându-se şi în Banat.

Todorov nu concepe ratarea semifinalelor

Antrenorul formaţiei noastre, Aco Todorov, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte foarte mult să acceadă în semifinale, dar crede că elevii săi vor avea o misiune dificilă cu bănăţenii şi pentru reuşită face apel la suporteri să vină într-un număr mare şi să-i susţină pe băieţi.
„Mâine (astăzi – n.r.) este meciul 5, este meciul care va dovedi dacă suntem doar o echipă plină de individualităţi sau un grup care joacă în echipă. Ne-am dorit tot sezonul să avem meciul decisiv acasă şi îl avem cu această ocazie. Va dovedi multe lucruri această partidă. Avem nevoie să arătăm mai mult ca niciodată cel mai bun baschet al nostru şi avem nevoie de suportul publicului pentru a câştiga această partidă“, a declarat tehnicianul SCM „U“ Craiova.
Todorov a vorbit apoi despre oscilaţiile din meciurile susţinute împotriva Timişoarei: „Au fost oscilaţii în rezultate, pentru că vorbim despre meciurile din play-off. Nu putem compara meciurile din campionatul regular cu cele din play-off, care sunt mai deosebite. Fiecare meci are povestea lui, istoria lui, şi este diferită. Cu oricine am fi jucat în sferturi, duelul nu s-ar fi putut termina 3-0 având în vedere valoarea loturilor şi a investiţiilor. Dacă vă amintiţi, spuneam că obiectivul nostru era calificarea în play-off şi să obţinem minimum o victorie. Avem două succese, dar având în vedere situaţia actuală, ar fi o înfrângere personală dacă nu am obţine victoria în meciul 5 şi calificarea în semifinale. Tot timpul oamenii îşi doresc mai mult şi noi ştim acest lucru, chiar dacă avem cel mai bun rezultat din istoria Craiovei“.

Troupe: Trebuie să arătăm că avem caracter

Din rândul baschetbaliştilor Craiovei, Porter Troupe a atins aceleaşi „puncte“ ca Todorov.
„Exact cum a spus antrenorul, am luptat tot sezonul pentru a avea meciul 5 acasă, deci o şansă în plus. Trebuie să arătăm că avem caracter, să luptăm şi să dovedim acest lucru şi să învingem. Este foarte important să avem suportul publicului, să avem al ‘şaselea jucător’, să avem 2.000 de spectatori care să ne împingă de la spate în acest meci, în care sunt emoţii şi mulţi nervi. Idealul meu ca sportiv este să câştig fiecare partidă, iar dacă voi mai fi la Craiova în sezonul următor îmi doresc ca obiectiv câştigarea campionatului“, a declarat Porter Troupe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS