21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Merităm mult mai mult (GALERIE FOTO)

Fotbal / Merităm mult mai mult (GALERIE FOTO)

Public de Liga Campionilor și echipă de play-out, așa s-ar traduce Universitatea Craiova în momentul de față. Nu te poți supăra pe băieții lui Corneliu Papură că nu-și dau interesul, că nu vor, problema este că nu pot mai mult în acest final de sezon epuizant și plin cu probleme medicale, din care au mai rămas două etape. Mulți suporteri abia așteaptă să treacă aceste ultime două meciuri, în ideea că vine o campanie de transferări și patronatul o să cumpere de data asta și ce trebuie, făcând totodată și curățenie în lotul actual.

Cu FCSB aceeași poveste: cine să dea gol?

Alimentată de victoriile la limită cu Astra și Sepsi, Universitatea a început să-și facă socoteli pentru poziția secundă, fiind convinsă că poate face rocadă cu FCSB până la final și meciul direct, de ieri seară, de pe „Ion Oblemenco“, devenea capital pentru acest țel. Toate bune și frumoase, dar Știința nu și-a „găsit“ marcatorul în acestt joc, Andrei Cristea și Fortes fiind inexistenți. În defensivă nimic nou, Donkor a comis-o din nou, iar FCSB s-a impus cu 2-0, un scor puțin exagerat ținând cont de modul cum s-au desfășurat ostilitățile.

Oaspeții au deschis scorul dintr-un penalti transformat de Florin Tănase și dictat după un fault comis de Donkor asupra lui Coman (’34, 0-1), iar rezultatul final l-a stabilit Dennis Man, cu un șut deviat de cine altcineva decât de Donkor (’90+5, 0-2).

În dreptul Craiovei au fost doar ocazii mari, irosite de Cicâldău (’22), Mihăilă (’45, ’48) și Bărbuț (’48), care s-au dovedit a fi neinspirați la finalizare.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (’68, Meza Colli), Fedele (’85, Baicu), Mihăilă – An. Cristea (’46, Fortes). Antrenor: Corneliu Papură.

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, M. Bălașa (’82, Teixeira), Planic, Jr. Morais – I. Cristea, L. Filip – D.Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (’73, M. Roman) – Gnohere (’17, Hora). Antrenor: Mihai Teja.

Cartonașe galbene: Dimitrov ’11, Donkor ‘ 32, Kelic ’33, Pigliacelli ’35, Bancu ’63, Mihăilă ’86 / Planic ’20, Hora ’33, Coman ’58, Morais ’70, Filip ’87.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Adrian Comănescu.

Observatori: Eduard Alexandru, Augustus Constantin.

În urma acestui rezultat Universitatea Craiova și-a luat gândul de la locul doi și trebuie să-și apere poziția a treia de FC Viitorul, aflată la doar trei puncte distanță. În runda următoare alb-albaștrii vor evolua pe terenul liderului CFR Cluj.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS