11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Lung: „Universitatea poate să o învingă pe FCSB“

Silviu Lung: „Universitatea poate să o învingă pe FCSB“

Fostul mare portar al Craiovei Maxima, Silviu Lung, a prefaţat cu GdS derbiul rundei a 8-a din play-off-ul Ligii I, Universitatea Craiova – FCSB, programat duminică, 5 mai, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Acesta a afirmat că are încredere în alb-albaştri şi că speră într-un parcurs foarte bun al acestora în acest sfârşit de sezon, astfel încât să se aleagă cu locul secund.
GdS: Cum prefaţaţi meciul cu FCSB?
Silviu Lung: Va fi un meci foarte echilibrat, în care va câştiga echipa care va greşi mai puţin. Ei au un plus de moral faţă de noi, după ultimele două succese înregistrate la Bucureşti, pentru că victoriile îţi aduc victorii şi încredere în forţele proprii. Dar, jucându-se la Craiova, cu un public minunat cum este aici, Universitatea poate să o învingă pe FCSB şi a demonstrat asta în ultimul joc de acasă. FCSB are jucători talentaţi, dar cu fluctuaţii de formă.
GdS: Putem spune şi despre noi acelaşi lucru, văzând ultimele meciuri susţinute în campionat şi Cupă?
S.L.: Într-adevăr, şi la noi au fost oscilaţii. Sunt anumite momente-cheie ale jocului, în care tu ratezi o ocazie sau două şi adversarul are una singură şi o fructifică şi atunci se schimbă datele problemei, pentru că intervine şi nervozitatea. La meciul ăsta cu FCSB eu cred că dorinţa de victorie este foarte mare. Gândiţi-vă că Universitatea, dacă învinge în toate aceste trei meciuri rămase de jucat, lucru deloc imposibil, termină pe locul doi.
GdS: Cum ar fi titulatura asta de vicecampioană? Ar îndulci situaţia după ratarea finalei Cupei şi tensiunile din ultimul timp?
S.L.: Ar fi foarte frumos, ar fi un progres faţă de anul trecut. Înainte pe locul 3, apoi locul 2, şi la anul să fii campion, aşa ar fi bine. Cu siguranţă, ar conta ca imagine un loc doi faţă de un loc trei, dar şi acesta trebuie apreciat, pentru că nu este la îndemâna oricui să termine pe podiumul Ligii I. Ca idee, eu ştiu că în Craiova dacă învingi pe Dinamo şi pe Steaua se cam uită celelalte rezultate nefavorabile. Să o învingem noi pe FCSB şi după mai vedem ce se întâmplă.
GdS: Un pronostic pentru meciul cu FCSB?
S.L.: 1x. Eu zic că ar fi bun şi un egal.

Îl susţine pe Papură, dar mai mult pe „Geană“

GdS: Cum o vedeţi pe Universitatea Craiova cu Papură la cârmă? Până acum a obţinut două victorii „italieneşti“ în campionat şi a pierdut în Cupă la Viitorul…
S.L.: Fiecare antrenor foarte tânăr are şansa lui. Corneliu Papură este de foarte mult timp în preajma echipei, a fost şi secundul lui Stângă, a fost şi principal la echipa a doua şi este bine pregătit profesional. Îi urez mult succes şi dacă are rezultate e normal să rămână în continuare.
GdS: În această perioadă se tot vorbeşte despre venirea lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova. Cum comentaţi această posibilă mutare?
S.L.: „Geană“ a avut rezultate bune, chiar foarte bune şi la Iaşi, iar acum a făcut o performanţă cu Sepsi, calificând-o în play-off anul acesta ţinând cont de echipa pe care a avut-o. Are o experienţă foarte vastă, a stat atâţia ani alături de Victor Piţurcă şi are avantajul că ştie ce înseamnă spiritul oltenesc.
GdS: Cum ar arăta un staff tehnic cu Eugen Neagoe – principal, Corneliu Papură – antrenor secund şi Silviu Lung – antrenor cu portarii?
S.L.: Nu pot să răspund la ceva ipotetic.
GdS: Ce planuri de viitor aveţi? Preluaţi din nou o echipă ca principal?
S.L.: Nu, nu. Mă gândesc să fiu sănătos, atât.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS