10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Popescu: Trebuie să atacăm încontinuu

Adrian Popescu: Trebuie să atacăm încontinuu

A venit clipa adevărului pentru Universitatea Craiova, care întâlneşte joi, de la ora 19.45, la Ovidiu – Constanţa, pe FC Viitorul, în manşa secundă a semifinalei Cupei României. Având regretul înfrângerii din tur, 1-2 pe „Ion Oblemenco“, dispută pe care a controlat-o până în minutul 70, alb-albaştrii vor să-şi ia revanşa în faţa puştilor lui Gică Hagi şi să acceadă în finală şi, implicit, să-şi apere trofeul. Misiunea pare extrem de dificilă, analizând ultimele evenimente din viaţa fiecărei combatante, dar nu imposibilă. De aceeaşi părere este şi fostul căpitan al Ştiinţei din anii 1990, Adrian Popescu, care ştie ce ar trebui să facă băieţii lui Corneliu Papură pe teren, dacă vor să scrie o nouă filă în istoria recentă a clubului din Bănie.

„E cam greu meciul cu Viitorul. Vă daţi seama că şi Hagi pregăteşte foarte bine această partidă, pentru că ştie că nu mai are şanse la locul trei şi sigur va vrea să câştige. Au 2-1 şi e cam greu să-l remontăm, dar ştii cum e, de fiecare dată când se schimbă antrenorul se produce un şoc la echipă, cum a fost la meciul cu Astra, şi sper ca prietenul Corneluş să aducă o prospeţime echipei. Vom învinge dacă vom avea prospeţime, pentru că sunt tineri şi uneori clachează, mai ales când ţin un ritm din ăsta… A fost un meci la Craiova, în care i-am dominat pe cei de la Viitorul. Şi Hagi zicea: «Băi, nene, m-au făcut nepoţii la fotbal, dar şi cu publicul, au arătat că au echipă!». Cam aşa trebuie să arătăm de fiecare dată. Bănuiesc că nu o să ne apărăm la Ovidiu. Trebuie să jucăm numai în atac, ca să dăm goluri, că altfel degeaba jucăm, că nu e pe puncte, e vorba de calificare“, a declarat Adrian Popescu, pentru GdS.
„Contează mult şi modul în care concepe Cornel faza de atac şi cât de mult reuşeşte să-i ţină conectaţi pe fundaşi să nu mai greşească, asta în ideea în care va pune jucători foarte muncitori la mijlocul terenului şi cu un atac mai consistent. Nu poţi să joci cu un singur atacant cu Viitorul. Trebuie să-ţi creezi multe ocazii, cu incursiuni multe şi pe benzi, şi atunci trebuie să fie cineva în faţă şi să pună o presiune mare pe apărarea lor, pentru că Viitorul nu stă atât de bine la nivelul fundaşilor centrali. Dacă tu dai un şut la poartă, cum ai vrea să dai două goluri? Șansele de calificare sunt de 60% pentru ei, că au avantajul rezultatului din tur, şi 40 pentru noi. Dacă suntem isteţi şi vrem să zică lumea «Craiova are valoare», trebuie să facem pe dracu’ în patru şi să atacăm încontinuu, şi să fim disciplinaţi în apărare. Altă soluţie nu este. Trebuie să ai multe acţiuni, ca să apară ocaziile de poartă şi implicit golurile“, a completat fostul mare fotbalist.

„Nu avem voie să greşim cu Sepsi“

Pentru că nici meciul din campionat, cu Sepsi, nu este prea departe, fiind programat luni, de la ora 18.00, Adrian Popescu, la fel ca toţi suporterii Ştiinţei, se gândeşte deja la confruntarea cu gruparea din Sf. Gheorghe, care nu a cunoscut succesul în play-off.

„Şi cu Sepsi va fi dificil, dar chiar nu cred că putem pierde puncte luni. Refuz să cred! Faptul că Eugen Neagoe a apărut pe lista antrenorilor ce ar putea veni din vară la Craiova îl va motiva şi va veni aici să câştige. Nu are o echipă rea. Când a avut echipa proaspătă, Sepsi a jucat foarte bine şi a încurcat multă lume. Nu a câştigat deloc în play-off şi n-ar trebui să câştige nici la Craiova. Nu avem voie să greşim cu Sepsi, pentru că o victorie luni şi una cu FCSB s-ar putea să-ţi aducă la sfârşit locul doi. E altceva să fii catalogată drept vicecampioana României… Locul trei, oricum nu o să-l pierdem, am fi prea fraieri. Dacă ar mai fi şi o finală de Cupă, atunci e perfect pentru anul acesta“, a explicat Adrian Popescu.
„Titlul e jucat! Să ai un avantaj de cinci puncte, cum e cazul CFR-ului, şi să pierzi, e cam greu de crezut“, a subliniat fostul mare fotbalist.

„Mi-aş dori să fie un craiovean la cârma echipei“

Adrian Popescu, fost secund al lui Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, crede că Universitatea Craiova trebuie să fie antrenată de un oltean ca să aibă rezultatele dorite şi îl susţine pe Corneliu Papură pentru funcţia ce va rămâne vacantă în vară.

„Venirea lui Papură o văd cu ochi buni, mai ales că suntem rude depărtate, dar nu e vorba despre asta. Eu, când am plecat în 1992 de la Craiova, în ultimul meci, la Rapid, l-am avut în grijă. «Sorinaccio» (Sorin Cârţu – n.r.) mi-a zis: «E meciul lui de debut. Du-te şi vorbeşte cu el, să aibă încredere în el, să nu fie crispat, să joace cum ştie el mai bine şi cum o făcea la tineret», că aşa era atunci. A jucat în faţa mea, mijlocaş central, ceva de genul ăsta, şi a făcut-o bine. După, a rămas în echipă şi a făcut o treabă bună, iar faptul că a fost la Campionatul Mondial din SUA dovedeşte asta. Pe lângă calităţile fotbalistice pe care le-a avut, a arătat că este un tip inteligent şi eu am mare încredere în el. Mi-e greu să cred, totuşi, că va continua din vară, pentru că aţi văzut că tot apar zvonuri, că vine Bergodi, că vine unul sau altul. Eu mi-aş dori să fie un craiovean la cârma echipei, pentru că un antrenor de aici cunoaşte spiritul oltenesc şi sunt oameni ambiţioşi, care vor să câştige. Aţi văzut că în echipă sunt doi-trei olteni, care se cunosc prin felul lor, iar restul sunt străini de Craiova sau de România. Pentru noi, cred că cel mai important lucru este să aducem jucători din spaţiul nostru. De ce Hagi este mort după jucătorii din Craiova sau din Oltenia şi ia mereu la Viitorul? Pentru că au sânge de învingători. Asta ne dorim şi la Craiova“, a încheiat Adrian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS