5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“ nu renunţă la luptă

„Leii“ nu renunţă la luptă

Universitatea Craiova a susţinut ieri conferinţa de presă premergătoare partidei cu FC Viitorul, din manşa a doua a semifinalei Cupei României, confruntare care va avea loc mâine, de la ora 19.45, la Ovidiu – Constanţa. Deşi pleacă de la scorul de 1-2 în tur, alb-albaştrii cred că pot remonta rezultatul de pe „Ion Oblemenco“ şi astfel să acceadă în finală şi implicit să-şi apere trofeul.
Antrenorul Corneliu Papură, aflat la cel de-al doilea joc ca principal al Ştiinţei, a admis că misiunea este foarte dificilă, dar nu imposibilă, şi a punctat că are încredere în jucătorii săi.
„Avem de remontat un rezultat, acesta este principalul scop pentru care mergem la Ovidiu, să încercăm să înscriem. Trebuie să fim mult mai atenţi în faţa porţii în momentul în care vom ajunge acolo, pentru că în meciul cu Astra am ratat vreo patru mari ocazii. Cu siguranţă, Viitorul este o echipă puternică şi nu va fi uşor, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a marca, în primul rând, după care vom vedea ce vom face. Trebuie să înţelegem că întâlnim o echipă care joacă un fotbal foarte frumos, este foarte organizată, un exemplu de a reuşi. Este un club care îşi vinde jucătorii cei mai buni şi reuşeşte totuşi să fie în play-off şi cred că ar trebui să învăţăm toţi de la ei. Ianis Hagi este un jucător foarte bun, cu un potenţial foarte mare. A jucat bine, a marcat, are încredere în el şi cred că va reuşi. În mare măsură cred că va pleca la vară, dar să vedem în ce campionat. Progresul lui în Liga I este maximum. Mergând într-un campionat cum ar fi cel din Olanda, Belgia poate să progreseze“, a spus Papură, periindu-şi adversarii.

„Nu există fotbal fără presiune“

Din păcate, problemele medicale nu au dispărut, dar Papură speră să găsească soluţiile câştigătoare şi să-şi pună amprenta asupra jocului Universităţii.
„Acka, înainte cu cinci minute de a-şi sparge buza în meciul cu Astra, a simţit ceva la coapsă şi mi-a cerut schimbare, şi am decis, împreună cu staff-ul medical, să nu riscăm. Are ceva muscular şi vom vedea care îi va fi evoluţia la ultimul antrenament. Tiago e în recuperare, dar cât de repede o va face nu ştiu. O recuperare de două săptămâni înseamnă să pierzi foarte mult la capitolul fizic, mai ales că etapele rămase sunt puţine. Sperăm să-l avem măcar la un meci. Nici Briceag nu este refăcut. Trebuie să vedem ce jucători sunt apţi şi sperăm să nu avem probleme medicale înainte de joc şi împreună cu ei (cu jucătorii – n.r.), că nu pot de unul singur, să cădem de acord asupra modului cum vom aborda meciul şi ce vom face acolo. Nu ştiu să vorbesc în procente în privinţa reuşitei, pentru că, dacă mă întreabă cineva de formula matematică, e greu de răspuns. Cred în noi că vom marca, ăsta e primul gând cu care mergem. Dacă vom reuşi să marcăm şi să nu primim gol, atunci jocul va decurge aşa cum ne dorim. Cred în toţi jucătorii pe care îi am şi pe care îi introduc pe teren. Modul meu de a vedea fotbalul poate este diferit de ce a fost înainte şi atunci e destul de greu să implementez ceva atât de repede, dar încerc. Nu există fotbal fără presiune. Dacă ne uităm la clasament, putem spune că putem prinde locul doi. Mi se pare ceva absurd să cred că nu putem câştiga acasă cele două meciuri, cu Sepsi şi FCSB, sau să mergi la Cluj şi să câştigi. Asta având în vedere lotul pe care-l avem“, a explicat Papură.

Pigliacelli iese din calculele pentru penaltiuri

Întrebat dacă a pregătit echipa şi pentru loviturile de departajare, mai ales că alb-albaştrii au dovedit că nu sunt buni executanţi, Papură a spus că da şi a explicat că nu va mai permite să execute vreun penalti portarul Mirko Pigliacelli, aşa cum s-a întâmplat în mandatul lui Devis Mangia.
„Am luat în calcul şi penaltiurile. Fortes a avut ghinion la Astra. Acolo e nevoie de inspiraţie şi de echilibru mental în momentul respectiv. Aici se face diferenţa între jucători, cât de bine rezistă presiunii mediatice, cât de echilibraţi mental sunt. Au calităţi, dar nu rezistă presiunii publicului, media, a unui joc cu miză. Cred că atacanţii sunt cei mai în măsură să execute penaltiurile. Nu am nimic cu portarul, cu Mirko, dar consider că atacantul este mult mai în măsură să execute şi asta îi dă şi o încredere pentru viitor“, a spus Papură, nedorind să comenteze pe tema antrenorilor vehiculaţi să-i ia locul în vară: „Nu sunt la curent cu ştirile, dar pentru mine lucrurile sunt foarte clare: contractul meu este valabil până la vară, după care vom vedea ce va fi. Obiectivul meu este să pregătesc meciurile şi să fac tot ce depinde de mine pentru a le câştiga. Rezultatele pozitive te pot păstra oriunde, dar să fim sănătoşi până la vară“.

Mihăilă: Nimic nu este imposibil

„Vocea“ vestiarului la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media de ieri, atacantul Vali Mihăilă, a afirmat că reuşita din meciul cu Astra, prima din Liga I, i-a dat curaj şi speră să repete figura şi în Cupă, cu Viitorul: „Ne va aştepta un meci foarte greu, pentru că Viitorul joacă foarte bine în partidele de acasă. Trebuie să mergem acolo cu încredere, pentru că nimic nu este imposibil. Sper să iasă bine şi să fim fericiţi la finalul meciului. Trebuie să înscriem două goluri şi să nu primim gol. Dacă vom marca repede, cu siguranţă ne vom califica. Sper să reuşesc să înscriu joi, dar cel mai important este să câştige echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS