19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM „U“ vrea să încheie repede disputa cu Timişoara (VIDEO)

SCM „U“ vrea să încheie repede disputa cu Timişoara (VIDEO)

Calificată în sferturile de finală, SCM „U“ Craiova şi-a propus să nu facă un simplu act de prezenţă, mai ales că oponenta sa din drumul spre semifinalele Ligii Naţionale este SCM Timişoara, o grupare catalogată sub nivelul trupei antrenate de Aco Todorov. Acest lucru este reliefat şi de meciurile directe de până acum, oltenii câştigând trei din cele patru confruntări. În acest play-off, gruparea alb-albastră are şi avantajul terenului propriu în primele două dispute cu bănăţenii, prima fiind programată miercuri, de la ora 18.30, a doua vineri, de la ora 18.30, apoi vor urma bătăliile de pe Bega, iar dacă persistă egalitatea, atunci se va apela la cel de-al cincilea joc, ce ar fi găzduit de Polivalenta din Bănie.

„Luptăm pentru un rezultat cât mai bun“

Baschetbaliştii Craiovei susţin că vor da totul pe teren ca să simplifice lucrurile şi calificarea, subliniind totodată că au nevoie de susţinerea publicului din Bănie pentru un start perfect.

„Miercuri începem play-off-ul, perioadă pe care am aşteptat-o şi am pregătit-o de ceva timp. Ne dorim ca, indiferent de nemulţumirile care au fost până acum şi motivele pentru care publicul nu a mai venit alături de noi la sală, să rămână în spate. Vrem ca suporterii să înceapă să vină ca la începutul campionatului, pentru că avem nevoie de susţinerea lor. Ne dorim să încheiem din trei meciuri această fază a competiţiei cu Timişoara şi să trecem în următoarea cu un moral foarte bun şi să luptăm pentru un rezultat cât mai bun. Play-off-ul este întotdeauna diferit faţă de prima parte a campionatului şi de Top 6, se joacă alt baschet, iar în ultimul meci cu ei ne-am învăţat lecţia şi nu vom mai aborda această echipă superficial. Vom intra din primul minut doar cu gândul să câştigăm“, a declarat Amedeo Casale, într-o conferinţă de presă.

„Vom lupta pentru orice minge, pentru că numai aşa poţi face diferenţa. Ne dorim să obţinem trei victorii, ne-am pregătit pentru asta şi jucăm cu multă încredere. Cunoaştem adversarii foarte bine, am jucat deja de patru ori împreună până acum şi ştim că trebuie să dăm totul şi să punem inimă în ceea ce facem. Victoriile vin când joci în echipă, nu individual, iar un lucru îl ştiu foarte bine: noi suntem o echipă. Cred în această echipă şi tot ce vreau să mai spun este să veniţi la sală să susţineţi echipa noastră. Hai Craiova!“, a spus la rândul său Igor Mijajlovic.

Au sărbătorit Paştele prin muncă

În lotul SCM „U“ Craiova sunt şi catolici, iar duminică au avut Paştele şi l-au serbat printr-o plimbare în Parcul „Nicolae Romanescu“. Întrebaţi cum s-au simţit departe de casă şi de familii, americanii Băniei au afirmat că nu este prea uşor şi că de aceea sunt obligatorii victoriile cu Timişoara, ca să merite efortul.

„Pentru mine, Paştele este o sărbătoare importantă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mă antrenez sau să nu-mi fac treaba. Am mâncat bine şi am vorbit cu familia. Play-off-ul este cea mai importantă fază a anului. Am muncit tot sezonul ca să ajungem aici şi vrem să ne creăm oportunitatea de a merge în semifinale, să ducem echipa asta pe un loc pe care nu a mai fost până acum. Suntem pregătiţi pentru această provocare. Suntem motivaţi, vom da totul pe teren miercuri şi vineri, şi sperăm să avem un public numeros, pentru că avem nevoie, ne dă multă energie şi sperăm să obţinem calificarea în semifinale după primele trei partide. Ştim că până acum Craiova nu a câştigat în play-off, dar nu trebuie să gândim negativ, suntem o cu totul altă echipă în acest sezon şi vom face tot posibilul să schimbăm acest aspect. Suntem concentraţi şi sunt convins că vom începe acest duel cu Timişoara cu o victorie“, a declarat Porter Troupe.

„Ca sportiv poţi rata unele sărbători, dar trebuie să faci să merite acest sacrificiu. Nu ne-a fost foarte uşor să ajungem în play-off şi vrem să facem lucruri frumoase în jocurile rămase din acest sezon. Luăm fiecare meci, iar faptul că jucăm primele două acasă, cu un public frumos în spate, cred că vom avea încrederea să construim în linişte, să jucăm ca o echipă şi să obţinem victorii frumoase“, a punctat Jason Boone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS