19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDublă victorie pentru „GP“ în faţa lui CSS Craiova (VIDEO, FOTO)

Dublă victorie pentru „GP“ în faţa lui CSS Craiova (VIDEO, FOTO)

Formaţiile de republicani A şi B ale Academiei de Fotbal „Gică Popescu“ au câştigat „dubla“ cu CSS Craiova, susţinută sâmbătă, la „Hanul Doctorului“, din etapa a 16-a a Campionatului Naţional de Juniori – seria 6.
Astfel, la Under 19, formaţia antrenată de Gică Barbu s-a impus cu 2-0 în faţa formaţiei similare a concitadinei. Gazdele au deschis scorul prin Sebastian Preda, care a primit o minge în marginea careului de 16 metri şi a şutat cu boltă, peste portar, la vinclu (’34, 1-0). „Şcolarii“ au beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 69, scos de Preda şi tot el l-a executat, însă şutul a fost intuit de Manolache şi respins. „Gică Popescu“ şi-a majorat avantajul după un şut al lui Ispas respins în faţă de portarul CSS-ului, fază de care a profitat Raul Stocheci, aflat în apropiere (’80, 2-0).

„Ne aşteptam la un meci greu, pentru că am întâlnit o echipă foarte bine organizată, bună în apărare, şi mai puţin bună în faza de atac. Îmi felicit echipa pentru că ne-am creat foarte multe ocazii şi doar neşansa a făcut ca scorul să nu fie mai mare. Sunt foarte mulţumit şi în proporţie de 95% suntem calificaţi în faza următoare“, a declarat antrenorul Academiei, Gică Barbu, pentru GdS.

„GP“ A: Octavian Stoenică – Dorin Păun, Andrei Pătra, Cătălin Niţu, Silviu Mihai, Cristian Ciobanu (’68, Andrei Lambu), Alberto Negreţ, Mihai Mehedinţeanu, Raul Stocheci (’86, Alexandru Badea), Sebastian Preda, Albert Ispas (’83, Mihai Popa). Antrenor: Gică Barbu.
CSS Craiova A: Andrei Manolache – Antonio Munteanu, Marius Firu, Fabian Teică, Eduard Ştefan, Florin Stoica (’87, Alexandru Răducu), Bogdan Constantin, Cristian Mic, Robert Chelu (’68, Eric Târsoacă), Gabriel Sandu, Peter Toila. Antrenor: Alexandru Boangiu.

Academia „Gică Popescu“ este liderul seriei a 6-a, 43 de puncte, la 4 distanţă de CSJ Ştiinţa U Craiova, iar în runda viitoare va juca la LPS Slatina.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

Şi trupa lui Cimpoeru s-a impus la zero

Un rezultat şi mai concludent l-au bifat juniorii Under 17 ai Academiei „Gică Popescu“, elevii lui Ionuţ Cimpoeru administrându-i 3-0 lui CSS Craiova. Gazdele au deschis scorul rapid, prin Vlăduţ Popa, care a reluat imparabil din interiorul careului mic, după o centrare venită de pe stânga (‘5, 1-0). Meciul s-a simplicat încă din minutul 36, când Andrei Mitrana a plasat mingea dintre doi fundaşi, pe lângă portarul ieşit în întâmpinare (’36, 2-0). Ecartul s-a mărit în minutul 61, când Alexandru Ciupitu a rămas singur cu portarul și l-a executat pe acesta cu un şut plasat, printre picioare (’61, 3-0).

„Victorie la pas, am avut şi ocazii, dar ritmul nu a fost atât de ridicat. În această săptămână am lucrat cu ei mai mult pe partea fizică, să-i aduc la un nivel mai bun pentru turneul zonal ce va urma. M-a bucurat mult că de data asta s-au implicat în joc şi alţi copii faţă de cei care o fac de obicei, au şi marcat. Este nevoie de aportul tuturor, pentru că se poate întâmpla ca jucătorii din atac să nu prindă o zi bună şi atunci trebuie să marcheze şi alţii ca să aducă victoria. Mai sunt două etape, ne pregătim la fel de serios ca să fim la un nivel bun la turneul zonal, pentru că suntem ca şi calificaţi acolo de pe primul loc“, a spus Ionuţ Cimpoeru.

„GP“ Craiova B: Alexandru Matei – Denis Boldu, Darius Boldu, Vlăduţ Popa, Andrei Căciularu, Eduard Grigorie, Andrei Mitrana, Adrian Vlad, Robert Buturoagă, Denis Drânda, Alexandru Ciupitu. Au mai intrat: Eduard Udrea, Andrei Pîrvu, Darius Fiertu. Antrenor: Ionuţ Cimpoeru.
CSS Craiova B: Cosmin Uruiocea – Andrei Vătăşelu, Andrei Smarandache, Emilian Toma, Robert Dumitrescu, Bogdan Beleţ, Adrian Iovan, Sebastian Miere, Ionuţ Nedelcu, Florin Lungu, Ianis Băloi. Au mai intrat: Andrei Lăutaru – Cristian Mîniosu, Marius Nicula. Antrenor: Gică Vlad.

Academia „Gică Popescu“ este lider în seria 6, cu 45 de puncte, la 5 distanţă de Pandurii Târgu Jiu, iar în runda viitoare va juca pe terenul celor de la LPS Slatina.

Pentru galerie foto, CLICK AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS