5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii se pregătesc să doboare Zalăul

Voleibaliştii se pregătesc să doboare Zalăul

Aflată pe treapta a treia a podiumului, cu 57 de puncte, echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova aspiră la mai mult şi are toate motivele să creadă într-o medalie mai frumoasă la final. Dacă prima poziţie, ocupată de Arcada Galaţi, pare greu de abordat, Arcada Galaţi având cinci puncte avans şi se prezintă într-o formă de invidiat, mult mai la îndemână îi este locul doi, ACSVM Zalău având doar două puncte avans. Rocada din clasament s-ar putea produce în acest sfârşit de săptămână, întrucât cele două se vor înfrunta duminică, de la ora 18.00, chiar în Polivalenta din Bănie, disputa contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului Diviziei A1. Pe lângă avantajul terenului propriu, craiovenii au şi un moral bun în faţa rivalilor, deoarece au reuşit să-i învingă în meciul tur din play-off, la ei, cu 3-1.

„Nu vrem să dăm în spate!“

Optimismul primează în tabăra craioveană, chiar dacă se vine după un eşec la Dinamo. Răzvan Olteanu crede că echipa este capabilă să producă un rezultat bun cu Zalăul, dar şi în meciurile ce vor urma, şi la final SCM „U“ Craiova să se bucure de o medalie cât mai strălucitoare.
„Meciul cu Dinamo a fost greu, sunt dezamăgit un pic că nu ne-am putut reveni, mai ales după primul set, când am avut un avantaj destul de mare. Au venit peste noi, ne-au egalat şi l-au câştigat. Probabil că am şi căzut psihic din cauza acestui fapt şi nu ne-am mai bătut cum trebuia cu ei nici în al doilea set, nici în al treilea. Nu am reuşit să fim mai decisivi, mai eficienţi pe finalurile de set şi să le câştigăm. Asta a fost, trebuie să mergem înainte şi ne aşteaptă meciuri foarte importante. Până acum ne-am descurcat binişor în play-off, mă bucur că am putut să câştigăm meciul din deplasare cu CSM Bucureşti, de la 2-0 pentru ei. Mă bucur că echipa a avut putere să revină, şi ăsta este un semn bun, şi rămâne de văzut ce facem în continuare. Vreau să facem cel mai bun joc al nostru cu Zalăul. Este un meci de play-off, iar aici toţi suntem mai motivaţi. Chiar dacă echipa favorită ar fi Zalăul, se poate întâmpla orice. Contează foarte mult acest rezultat în lupta pentru locul doi. Orice punct contează, dar cu o victorie putem intra din nou în calcule şi pentru locul 1. Ne-ar deranaja să nu prindem podiumul. Nu vrem să dăm în spate!“, a declarat Răzvan Olteanu, într-o conferinţă de presă.

Pascu, mulţumit şi cu locul trei

La rândul său, antrenorul SCM „U“ Craiova, Dan Pascu, avertizează că fiecare participantă din play-off trebuie luată-n seamă, pentru că s-au calificat numai echipe cu jucători valoroşi şi speră ca băieţii săi să facă pasul pe o treaptă mai sus până la final, dar crede că şi locul trei este unul demn de aplaudat, ţinând cont de bugetul avut.
„Jucăm încă un meci din categoria «thrillerelor» din acest play-off, pentru că dacă stau şi mă uit în urmă, meciul trecut de la Dinamo a fost extrem de greu şi, din păcate, l-am pierdut. Înainte am câştigat, 3-2 la CSM Bucureşti, după ce am fost conduşi cu 2-0, iar cu un meci mai devreme am câştigat, surprinzător, chiar la Zalău. Toată lumea este conştientă că niciun meci nu este uşor până la finalul campionatului, indiferent de adversar, cu atât mai mult că meciul următor îl vom juca cu Zalăul, o echipă foarte valoroasă. Nu aş vrea să creadă lumea că, dacă am învins pe terenul lor, meciul de la Craiova este ca şi câştigat. Dimpotrivă, aş spune că Zalăul vine mult mai motivată, mai pregătită şi va rămâne în continuare înscrisă în lupta pentru titlu. Deci va fi un meci extrem de important pentru ambele tabele, dar zic eu că mai mult pentru cei de la Zalău. Un lucru pe care vreau să-l mărturisesc publicului este că acest play-off, din care fac parte şase echipe, se cam împărţise în două categorii: primele trei luptau pentru campionat, celelalte se luptau pentru locurile ce ofereau posibilitatea de a juca într-o cupă europeană. Noi, cu victoria de la Zalău, am intrat în lupta pentru titlu şi din acel moment totul a explodat. Înainte de acest play-off, spuneam că un loc trei este mai mult decât ne aşteptam la începutul campionatului, iar cu acea victorie toată lumea ne-a văzut campioni, lucru care nu cred că a fost benefic echipei. Eu am încercat să menţin un echilibru din punctul acesta de vedere şi se pare că nu am reuşit, pentru că acea sincopă cu Dinamo ne-a scos din cursa pentru titlu şi la ora actuală rămâne să luptăm pentru locul 2. Matematic, şanse sunt şi la locul 1, dar sunt infime, pentru că Galaţiul joacă din ce în ce mai bine, câştigă tot şi e puţin probabil ca noi să câştigăm toate meciurile de acum încolo şi Arcada să se mai împiedice de două ori. Este aproape imposibil. Obiectivul nostru a fost să participăm într-o cupă europeană, asta însemnând şi locul patru. Faptul că acum suntem pe locul 3, în proporţie de 95% eu zic că ne-am depăşit obiectivul. A fost un campionat lung, greu, iar eu zic că locul trei este unul binemeritat“, a explicat Dan Pascu.

„Mi-aş dori să rămânem cu actualul lot“

Întrebat dacă a conceput deja planul de „bătaie“ pentru sezonul următor, Dan Pascu a punctat că aşteaptă bugetul ca să-l poată demara: „Nu am făcut încă strategia pentru sezonul viitor, pentru că nu a fost încă aprobat bugetul. Când o să ştiu ce buget am, atunci o să mă întind la transferul jucătorilor. În funcţie de buget şi de valoarea jucătorilor o să stabilesc şi obiectivul. E puţin probabil să ţin jucătorii mai valoroşi de anul acesta, deoarece, conform obiceiului, jucătorii care vin la Craiova cresc în valoare şi bineînţeles că în sezonul următor nu mai avem posibilitatea să le oferim un contract aşa bun cum le oferă alte echipe. Mi-aş dori să rămânem cu actualul lot şi să-l mai completăm cu unul sau doi jucători, dar totul depinde de buget“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS