Acasă Sport Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!

Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!

-

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, a exultat după succesul obținut la limită, scor 1-0, pe terenul Astrei Giurgiu, considerând că a mai „securizat“ puțin locul trei din clasamentul Ligii I.

„Este o victorie foarte mare, pentru că Viitorul era la un punct de noi și trebuia să câștigăm ca să ne menținem pe locul trei. Poate că ei reușesc să câștige cu FCSB și atunci nu era bine pentru noi. În sfârșit am spart gheața, am reușit să câștigăm după ceva timp și ne bucurăm. A venit Mister (Corneliu Papură – n.r.), a început cu dreptul și sperăm să o ținem tot așa. Am fost puțin debusolați după plecarea lui Devis Mangia, nu ne așteptam, dar am zis că așa este în fotbal, se poate schimba oricând antrenorul, iar noi, fiind jucători profesioniști, trebuie să ne vedem de treabă, să ne pregătim foarte bine cu antrenorul pe care-l avem. Corneliu Papură este un antrenor bun, în timpul scurt pe care l-a avut a pregătit foarte bine acest meci cu Astra, ne-am creat multe ocazii, am marcat doar un gol, dar până la urmă am câștigat și asta este cel mai important“, a declarat Bancu.

Liderul alb-albaștrilor a explicat și de ce nu s-a ținut cont de ordinea celor care trebuie să execute de obicei penaltiurile și astfel a bătut Carlos Fortes, regretul fiind mare: „Fortes este atacant, are nevoie de goluri pentru a fi în formă la fiecare meci, și am zis de la început că dacă o să avem penalti o să-l las pe el. A ratat, deci data viitoare cu siguranță voi bate eu“.

Bancu a explicat și faza în care el a cerut penalti, dar s-a ales cu galben pentru simulare: „M-a călcat pe picior! Acum nu știu dacă se poate da penalti sau nu… Domnul arbitru a zis că nu este penalti dacă te calcă pe picior, dar eu consider că a fost“.

„Meciul de Cupă este pe viață și pe moarte“

Nicușor Bancu speră ca Universitatea Craiova să bifeze succesul și în viitoarea confruntare, cu FC Viitorul, din returul semifinalei de Cupă, programat joi, 25 aprilie, de la ora 19.45.

„Meciul de Cupă este pe viață și pe moarte, este ca o finală pentru noi. Nu avem nimic de pierdut. Pornim de la 2-1 pentru Viitorul și suntem obligați să marcăm două goluri și să încercăm să nu primim pentru a ne califica în finală. Vom vedea ce va fi, pentru că acolo au ieșit de fiecare data meciuri frumoase și sperăm să ne calificăm“, a spus Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS