28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAurică Beldeanu: Nu pierdem la Giurgiu!

Aurică Beldeanu: Nu pierdem la Giurgiu!

Universitatea Craiova întâlneşte vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu, pe AFC Astra, într-o partidă contând pentru etapa a 6-a din play-off-ul Ligii I. În ciuda evenimentelor petrecute în ultima perioadă, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, s-a arătat optimist în privinţa verdictului. „Vulpea“ a analizat împreună cu GdS prima dispută a Ştiinţei cu Papură la cârmă şi crede că fostul său elev are puterea să-i motiveze pe alb-albaştri pentru un final de sezon bun.
„Nu pierdem la Giurgiu! Cred că schimbarea care s-a făcut la nivelul băncii tehnice este binevenită, pentru că s-ar putea să se producă un şoc la echipă şi să se schimbe şi norocul, în sensul bun. Dacă face sau nu face treabă bună Cornel, nu ştiu să spun acum. De multe ori în viaţă, şi mai ales la fotbal, totu-i relativ. Azi eşti bun, mâine eşti mai puţin bun. A fost şi elevul meu şi prin intermediul vostru îi urez multă baftă şi putere de muncă. Acum nu-l are pe Koljic şi trebuie să se bazeze pe Fortes în faţă, că asta este situaţia. Un antrenor, dacă vrea să devină mare, trebuie să se descurce cu ce are la dispoziţie. De el depinde cum îi aşază în teren, ce le spune… Printr-o dăruire foarte bună, cu tupeu şi cu curaj, aşa cum echipa a mai dat dovadă şi cu alte ocazii, putem câştiga acolo. I-am mai bătut cu 3-0 la Giurgiu, aşa că nu este exclus să repetăm figura. Aşa cum a putut să o bată Viitorul acolo, aşa putem şi noi“, a declarat Aurică Beldeanu, pentru GdS.

„Trebuie să ne asigurăm locul trei“

Întrebat unde o vede pe Universitatea la finalul campionatului, Beldeanu a subliniat că sunt şanse la locul doi, dar mici, însă trebuie „securizată“ poziţia a treia.
„Lupta pentru locul doi este deschisă, dar foarte dificilă. Totul depinde de meciul direct cu FCSB, de aici, în antepenultima etapă, dar până atunci avem şi noi meciuri grele de susţinut. Trebuie să ţinem cont că FCSB luptă pentru titlu, nu numai pentru locul doi, şi are un lot mai bun, să fim sinceri! FCSB o să câştige la Viitorul acum, pentru că Hagi o să-şi menajeze din jucători pentru meciul din Cupă cu noi. Dar şi dacă n-ar face-o, tot ar câştiga acolo, că e mai valoroasă. Să vedem cum se vor derula lucrurile, dar eu cred că noi trebuie să ne asigurăm locul trei şi este foarte bine“, a spus „Vulpea“.
Cât despre returul semifinalei din Cupa României cu Viitorul, care va avea loc joi, 25 aprilie, de la ora 19.45, la Ovidiu, Aurică Beldeanu a punctat că Universitatea Craiova trebuie să se comporte ca o echipă mare dacă vrea un trofeu şi în sezonul acesta: „Echipa noastră m-a surprins în cele două meciuri cu Viitorul, acasă – în Cupă şi la ei în campionat, pentru că a căzut din punct de vedere fizic. Evoluţia băieţilor noştri din finalul meciurilor a lăsat de dorit. Dar, repet, cu dăruire şi ambiţie poţi face lucruri bune în meciul retur cu Viitorul. Dacă se consideră o echipă puternică, trebuie să meargă la Viitorul şi să câştige cu 2-0 (în tur a fost 1-2 – n.r.). Dacă nu, trebuie să încercăm din nou la anul să luăm trofeul. Nu ştiu ce va fi în viitorul campionat, dar, ca orice suporter, vreau să facem un lot de mare valoare, ca să facem faţă unei lupte pentru titlu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS