16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „U“ Craiova s-a opus vânzării drepturilor tv în condiţiile actuale

Fotbal / „U“ Craiova s-a opus vânzării drepturilor tv în condiţiile actuale

Oficialii Universităţii Craiova au emis un comunicat în care îşi explică decizia luată în această săptămnă şi prezentată Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la vânzarea drepturilor tv, nefiind de acord ca partenerii să mai programeze meciurile la ore târzii şi în afara weekendurilor, considerând că astfel suporterii ar veni într-un număr mai mare la stadion. Iată comunicatul:

„Nouă ne pasă de fotbal. Vouă?
Da, Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF în condițiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poți să te plângi de media mică de spectatori la meciurile din competiția internă, după care să programezi partide în zile de luni, iarna, la ora 21.30. Nu doar că nu ne pasă de prezent, dar riscăm să ne omorâm și viitorul.
Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm? Cum să-i convingi chiar pe adulți să vină la stadion, când la ora terminării partidelor nu mai au transport în comun și unii vor merge ore întregi până acasă, unde deja trebuie să se pregătească pentru serviciul pe care îl vor începe în câteva ore? Craiova este ultimul bastion din România al fotbalului jucat în condiții pe care ar trebui să le considerăm normale: cu peste 10.000 de oameni în tribune meci de meci. Dacă se va goli și ‘Oblemenco’, putem să plecăm acasă cu toții. Universitatea Craiova luptă din răsputeri pentru ca meciurile de Liga I să se joace doar sâmbăta și duminica și cel târziu la ora 18.00, cu excepția etapelor disputate vara, când cea mai târzie oră acceptată ar trebui să fie, din punctul nostru de vedere, 20.30. Le reamintim tuturor partenerilor noștri de la Ligă și televiziuni că fotbalul trebuie să aparțină suporterilor. Nu doar suporterilor Științei, ci tuturor suporterilor din țară, de la Craiova la Iași și de la Constanța la Cluj.
Fotbalul adevărat se joacă și se vede pe stadion, nu pe un ecran rece și artificial. Și până la urmă cine s-ar uita la un meci fie și la televizor, dacă va vedea acolo imagini cu niște tribune triste și goale? Nu le răpiți oamenilor până și fotbalul, domnilor! Este una dintre puținele bucurii care le-au mai rămas. #NouaNePasaDeFotbal. Vouă?“, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS