Acasă Sport Papură: Vreau să reuşesc! (VIDEO)

Papură: Vreau să reuşesc! (VIDEO)

-

Universitatea Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă în care preşedintele Sorin Cârţu l-a prezentat pe noul antrenor principal, Corneliu Papură, care i-a luat locul italianului Devis Mangia, demis după o discuţie purtată duminică seară cu finanţatorul Mihai Rotaru. „Sorinaccio“ a admis că fostul fundaş este un „copil al Craiovei“, pe care l-a susţinut dintotdeauna, şi speră să aibă rezultatele dorite, astfel încât să-şi continue contractul ce se întinde doar până la vară, mai exact pe cinci meciuri din play-off şi unul sau maximum două în Cupă, asta dacă alb-albaştrii întorc acel 1-2 din prima manşă a semifinalei.

„Suntem în faţa unui eveniment major, acela de a-l prezenta pe noul antrenor: Corneliu Papură. Este într-o postură nouă, este un antrenor tânăr, un copil al Craiovei, pe care eu îl cunosc foarte bine, fiind cel care a contribuit la ascensiunea lui ca fotbalist, în a-l aduce în lotul echipei mari atunci când eram la echipă în mandatul 1988-1992, apoi l-am promovat la echipa de tineret, unde din nou l-am avut jucător şi în mandatele 1995-1996 şi 2002-2003. Este un fost jucător la care am ţinut şi ţin la el, având legăturile de care am vorbit mai devreme. Vine într-un moment dificil sau nu, pentru că echipa este pe locul trei, este angrenată în rezolvarea obiectivului de calificare în cupele europene, pentru că echipa aşteaptă returul cu Viitorul din semifinalele Cupei. Într-adevăr, urmează nişte jocuri foarte importante, dar toţi cei care suntem în club avem încredere că el, împreună cu echipa, pot trece cu bine peste ele, rezolvând favorabil pentru noi, toţi cei care ţinem cu Universitatea Craiova. Îi doresc să aibă viaţă cât mai lungă, să realizeze performanţe“, aşa a sunat introducerea făcută de Sorin Cârţu.

Întrebat de ce nu a putut fi ţinut Devis Mangia până la finalul sezonului, Sorin Cârţu l-a indicat pe Mihai Rotaru, atenuând şi îndulcind totodată puţin situaţia în sine, favorabil patronului:

„Am spus-o în mai multe rânduri la tv, nu a fost nimic premeditat legat de plecarea lui Devis. Duminică seară a fost o discuţie între Mihai Rotaru şi Devis şi discuţia aia s-a terminat cu rezilierea contractului. Mihai Rotaru nu a avut nimic cu activitatea lor (a italienilor din staff-ul tehnic – n.r.) şi dovadă este faptul că toţi sunt în continuare la echipă. Eu am aflat luni dimineaţă, când m-am dus la club. Sunt un angajat al clubului, nu pot să mă duc să-l trag de mânecă pe patron să aflu ce a discutat. Eu nu voi mai interveni cu sfaturi tehnice, mă ocup de imagine şi de interesul clubului. Acum l-am auzit pe Cornel că e pus până în vară, dar eu vă spun că pe un antrenor îl ţin rezultatele. Cornel e sub evaluare la fiecare meci şi pentru că acestea sunt foarte importante“.

„Ştiu la ce mă expun“

Papură, un jucător bun al Craiovei, dar un antrenor fără o carte de vizită bogată, antrenând în Liga a II-a pe Alro Slatina şi în Liga a III-a pe Universitatea II Craiova, a afirmat că este încrezător şi speră să primească ajutorul echipei pentru a reuşi în noua postură.

„Am acceptat propunerea de a fi antrenorul echipei într-un moment nu foarte plăcut, dar am mai trăit odată acest sentiment, când eram în Liga a II-a, din altă postură, nu cea de principal, şi este o provocare pentru mine. La fotbal nu-ţi alegi momentele în care vii la echipă. Fiecare antrenor preferă să aibă timp să facă pregătirea cu echipa, dar aşa au fost datele problemei şi a trebuit să iau o decizie. Ştiu la ce mă expun, ştiu ce înseamnă Craiova, ce înseamnă presiunea publicului, dar nimic nu este uşor. La fotbal oricând e presiune. Toate au un început. Vreau să reuşesc, să avem rezultate pozitive, dar în primul rând să imprim cât de repede pot, pentru că timpul este scurt, un joc ofensiv. Este o onoare pentru mine să fiu antrenorul Universităţii Craiova. Tot timpul când am fost lângă nea Sorin mi-a mers bine. Vreau să clarific lucrurile de la început, am un contract până la sfârşitul sezonului, indiferent ce se va întâmpla. Sper să jucăm şapte meciuri, cinci în play-off şi sper două în Cupă. Obiectivul este să ne menţinem pe locul trei şi în funcţie de rezultatul de la Astra ne putem gândi şi la locul doi, dar trebuie să fim realişti. Lucrând de şase ani la club, cunosc destul de bine jucătorii. M-am implicat în realizarea profilului jucătorilor doriţi, dar deciziile de transfer au aparţinut celor de sus şi antrenorului“, a spus Papură, menţionând că nu a discutat cu Mangia de la numire.

„Cel mai mult mă bazez pe ajutorul jucătorilor“

Corneliu Papură a vorbit puţin şi despre primul său joc la cârma Ştiinţei, cu Astra, programat vineri, de la ora 21.00, la Giurgiu. A enumerat absenţele din lot, deloc de neglijat, şi a punctat că se bazează pe jucătorii săi în pregătirea duelului, ei cunoscând mai bine adversarii.

„Ce atmosferă poţi găsi la o echipă care pierde? Neîncredere, şi este normal. Potenţialul echipei este mult mai mare, peste locul trei. Sper să fiu inspirat şi jucătorii să mă ajute să găsim cel mai bun unsprezece pentru meciul cu Astra. Vom vedea ce jucători sunt apţi pentru meciul de la Giurgiu, deocamdată sunt câţiva sub tratament. Koljic va absenta până în septembrie sau octombrie, a plecat la Barcelona să se opereze, Cicâldău este sub tratament, va reveni după-amiază (ieri – n.r.), şi vom vedea care va fi starea lui, Rocha şi Ferreira sunt accidentaţi. Sper să avem o colaborare bună şi la meciul cu Astra să găsim soluţia ideală pentru a câştiga. În cazul Astrei, în momentul în care eşti relaxat, poate să-ţi iasă jocul. Cel mai important lucru este modul nostru de exprimare. Trebuie să găsim cea mai bună abordare ca sistem de joc, să vedem cât de multe riscuri ne putem lua pe faza ofensivă. Încerc să-mi creez un sistem de joc în funcţie de calităţile jucătorilor pe care îi am. Dacă era şi Koljic lângă Fortes, era indicat şi ofensiv să joci cu doi atacanţi. Mi se pare un sistem destul de ofensiv, pentru că pui mare presiune pe echipa adversă. Acum, să vedem“, a mai spus Papură.

Bancu plânge după Mangia şi îi dă credit noului „Mister“

La masă a fost prezent şi căpitanul Nicuşor Bancu, care a vorbit despre atmosfera din lot după despărţirea de Devis Mangia şi a prefaţat şi meciul cu Astra, punctând că echipa trebuie să încheie campionatul pe locul trei sau doi.

„Vreau să-i urez bun venit lui Mister la echipă ca antrenor. Am mai lucrat cu dumnealui la Slatina, este un antrenor foarte bun, sper să facem o treabă bună şi să ieşim din pasa în care ne aflăm. Atmosfera nu este ok după aceste rezultate, după demiterea lui Devis Mangia, suntem cu toţii dezamăgiţi de ce s-a întâmplat, poate puteam să facem mai mult ca să nu fim în această situaţie, dar viaţa nu este uşoară şi se pot întâmpla şi asemenea lucruri. Cu Mister nu am mai vorbit. Am aflat de la domnul Rotaru că s-a ajuns la rezilierea contractului. Am fost dezamăgiţi cu toţii, pentru că am făcut o muncă de aproape doi ani cu domnul Mangia şi pentru mine a fost un antrenor foarte bun, am ajuns şi la echipa naţională şi nu pot decât să-i mulţumesc şi să-i urez baftă acolo unde se va duce. Acum trebuie să ne concentrăm şi să reuşim să terminăm pe locul trei sau chiar doi. Mergem la Astra să câştigăm şi să îndreptăm toate lucrurile ce au făcut până acum rezultatele negative. Dacă noi ne facem jocul şi punem presiune pe ei, avem prima şansă. Au jucători buni şi dacă îi laşi să joace îţi pot crea probleme. Trebuie să ne asigurăm că nu le vom lăsa spaţii şi să nu le dăm şansa să-şi creeze ocazii“, a declarat Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

#SchimbaPeVerde cu CEZ

Preferi soluțiile eficiente energetic? Te orientezi către alternativele mai puțin poluante, reciclezi? Alege să consumi doar energie regenerabilă! Cu CEZ Verde,...