Acasă Sport Rotaru l-a pus pe prietenul Papură la cârma Științei

Rotaru l-a pus pe prietenul Papură la cârma Științei

-

Universitatea Craiova a fost de nerecunoscut în play-off-ul Ligii I din acest sezon. Publicul craiovean i-a luat la țintă, pe rând, pe conducători că nu au reinvestit din sumele uriașe câștigate din vânzarea vedetelor, apoi pe fotbaliștii cu randament sub așteptări și ultima dată pe antrenorul Devis Mangia, omul care a condus echipa spre un trofeu după 25 de ani de „secetă“. Ultima înfrângere, în care toată suflarea alb-albastră s-a putut edifica asupra potențialului multora dintre jucătorii Științei, i-a fost fatală antrenorului italian, care mai avea contract până în 2021.
„Îl salutăm pe Devis Mangia și îi urăm succes mai departe. Devis a fost antrenorul Științei în ultimele două sezoane, reușind să claseze echipa pe podium după 23 de ani de așteptare și să obțină Cupa României după 25 de ani. Devis Mangia rămâne prietenul nostru și, așa cum a declarat Domnia sa, un susținător al Științei pentru totdeauna“, se arată într-un comunicat postat ieri pe site-ul clubului.

Papură, cel mai la îndemână antrenor

În cadrul aceluiași comunicat se arată că noul antrenor al Universității Craiova este Corneliu Papură, un jucător emblematic al Băniei, dar un tehnician fără o carte de vizită bogată, el activând în mai multe rânduri la echipa a doua.
„Corneliu Papură este noul antrenor al Științei. Component al echipei care a câștigat eventul din 1991 (greșit, el a fost campion la juniori în 1991 – n.r.) și al echipei naționale la Campionatul Mondial din 1994, este absolvent al licenței UEFA PRO și lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori și director sportiv“, se precizează pe site.
Chiar dacă zilele trecute s-au vehiculat nume mult mai sonore pentru preluarea Științei, numirea lui Papură nu ar trebui să surprindă, deoarece el a fost și este omul de nădejde al finanțatorului Mihai Rotaru, un sfătuitor și cel mai la îndemână antrenor. Papură s-a ocupat în ultimul an de statisticile primei echipe, dar a supervizat și echipele Centrului de Copii și Juniori și le-a întocmit rapoarte antrenorilor.
Pentru Corneliu Papură, care la un moment dat acceptase postul de secund al lui Devis Mangia, este cea mai mare oportunitate de a antrena la un nivel înalt. Mai multe detalii despre contractul lui Corneliu Papură, despre staff-ul său și despre obiectivele stabilite vom afla în această dimineață, când este programată o conferință de presă în care va fi prezentat și suporterilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.