24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași își continuă ascensiunea

CSO Filiași își continuă ascensiunea

Suspectată de unii parteneri de concurs că nu și-ar apăra corect șansele în meciul susținut vineri, pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, contra lui Atletic Bradu, CSO Filiași a demonstrat că nu face jocurile nimănui. Trupa lui Mugur Gușatu s-a impus greu, dar meritat, cu 2-1, în fața argeșenilor, oferind și două goluri superbe.
Oaspeții au deschis scorul prin Florin Costea, care a primit o minge pe culoar de la Doman și a finalizat cu sânge rece, de la 12 metri, cu un șut la colțul din dreapta (’25, 0-1).
Bucuria celor de la Bradu a fost „tăiată“ brusc, la următorul atac al filieșenilor, care au restabilit egalitatea prin Cosmin Calu, cu o torpilă de la 25 de metri ce s-a oprit în vinclu, în ciuda plonjonului de efect al lui Sebastian Cochinescu (’26, 1-1).
S-a jucat pe contre până la final, iar cei care s-au dovedit a fi mai eficienți au fost doljenii. Gușatu a fost inspirat la schimbări, dovadă că penultimul intrat, Crețu, a insistat la o minge în marginea din stânga și l-a forțat pe fundașul advers să greșească, mingea a ajuns la Stoenac, iar acesta a trimis superb, cu efect, peste portar, la bara din dreapta, încheind „socotelile“ meciului (’85).
CSO Filiași: An. Preda – Calu, R. Vulpe, Tereche, Crușoveanu – Gheorghișor (’89, R. Stancu), Cl. Ștefan, Stăiculescu, S. Lupu (’77, Crețu) – Stoenac (’87, Negrescu), Mărgărit (’73, D. Stancu). Antrenor: Mugur Gușatu.
Bradu: S. Cochinescu – Fl. Achim, Fl. Moise, M. Ion, M. Coman, D. Păun, Al. Cincă, M. Dina, C. Doman, G. Aria, Fl. Costea. A mai intrat: I. Mihai. Antrenor: Mircea Stan.
Cartonașe galbene: Stăiculescu, Stoenac, D. Stancu / I. Mihai.
Au arbitrat: Alexandru Despina – Andrei Dumitrescu, Daniel Călin.
Observatori: Grigore Tomoioagă, Viorel Nicolescu.
În urma acestui rezultat, CSO Filiași a mai urcat un loc în clasament, fiind pe 5 în Liga a III-a, seria 3. În etapa viitoare, gruparea doljeană va evolua în Ardeal, cu Municipal Brașov.

„Noi jucăm numai pe teren“

La finalul întâlnirii, antrenorul Mugur Gușatu s-a bucurat foarte mult de succesul înregistrat și a subliniat ideea că echipa sa își apără întotdeauna corect șansele.
„O victorie greu obținută, ca de obicei, cum se întâmplă la noi, dar foarte frumoasă. S-au făcut fel și fel de scenarii pe acest meci, dar noi jucăm numai pe teren. Putea să se încheie 1-1, să câștige și ei, dar pe noi nu ne interesează jocurile de culise. Noi jucăm fotbal, iar dacă suntem mai buni câștigăm, dacă suntem mai slabi – pierdem. Golurile au fost foarte frumoase și băieții merită felicitați pentru modul cum au abordat jocul și tot returul de campionat. A fost un meci echilibrat, Bradu are jucători buni, unii au jucat în prima ligă și chiar la echipa națională, cum este cazul lui Costea. Ne bucurăm că ne-am revanșat în fața lor față de înfrângerea din tur“, a declarant Mugur Gușatu, pentru GdS.
Cosmin Calu, autorul celui mai frumos gol al partidei, a spus că perioada bună pe care o traversează echipa se datorează muncii depuse și unității grupului: „Am obținut o victorie frumoasă, mă bucur că am câștigat și că mi-am ajutat echipa cu un gol. Rezultatul este echitabil, am avut ocazii mai multe, în timp ce ei s-au bazat pe Costea și pe Dina, cu mingi lungi. S-a văzut că nu a fost nimic incorect, am câștigat pe teren și totul este bine. Suntem pe val în 2019, am muncit bine și suntem singura echipă neînvinsă, iar asta ne dă un moral foarte bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS