17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArătaţi-ne că puteţi!

Arătaţi-ne că puteţi!

Cu elanul tăiat după meciurile din campionat cu FCSB şi CFR Cluj, dar şi din Cupă, cu Viitorul, Universitatea Craiova încearcă să se remonteze şi să se agaţe de speranţele rămase în privinţa obţinerii eventului sau măcar a unui trofeu. Pentru ca obiectivele să nu se evapore, alb-albaştrii au nevoie de rezultate pozitive ca să-şi demonstreze lor, în primul rând, că se poate, şi apoi suporterilor, care sunt destul de rezervaţi şi care aşteaptă cu nerăbdare viitoarea campanie de achiziţii, mai ales că preşedintele Sorin Cârţu a afirmat că vor fi aduşi cinci-șase fotbalişti. Examenul de maturitate al echipei lui Devis Mangia are loc sâmbătă, de la ora 21.30, la Ovidiu – Constanţa, când vor da piept cu FC Viitorul, un adversar de calibru. Rezultatul din acest duel poate elucida totul. O victorie ar certifica ideea că titlul nu este o utopie, dar ar şi amplifica moralul alb-albaştrilor în vederea returului semifinalelor Cupei României, când au de întors rezultatul de 1-2 de pe „Oblemenco“. Un succes ar ajuta totodată şi la consolidarea poziţiei a treia, râvnită chiar de viitoarea adversară. O remiză ar conta pentru echilibrul mental în privinţa Cupei, iar o înfrângere ar cântări decisiv, negativ, în lupta pentru titlu şi ar instala mai adânc pesimismul pentru obiectivul secundar.

Mangia stă doar în Fortes

Din nefericire, antrenorul Devis Mangia se confruntă cu o problemă majoră legat de atac şi asta pentru că, pe lângă pierderea lui Elvir Koljic, golgheterul echipei, nu poate miza nici pe Andrei Cristea, care a sărit din schemă pentru meciul cu Viitorul din pricina unei probleme la genunchi. Astfel, singurul atacant de meserie din lot rămâne Carlos Fortes, fotbalist care până acum nu a impresionat. Cu toate acestea, Devis Mangia crede că echipa sa poate da lovitura pe malul Mării Negre.

„Este un meci important pentru consolidarea poziţiei noastre de acum, din clasament. Mergem acolo să facem un meci mare. Meciul cu Viitorul nu poate fi un restart, dar e important pentru locul trei şi după vom vedea ce se va mai întâmpla. Nu ştiu, procentual, ce şanse avem la titlu, dar e clar că acum acest obiectiv nu depinde doar de noi, stăm şi la mâna rezultatelor. Koljic este accidentat şi nu ştiu dacă va mai intra până la finalul acestui sezon. Pentru acest meci este out şi Andrei Cristea, pentru că are o problemă la genunchi. Alte lucruri le vom stabili în ultimul antrenament, care va avea loc mâine (vineri – n.r.). Avem trei meciuri în deplasare, ăsta este calendarul competiţional, dar nu e o problemă pentru noi. Nu ni se schimbă mentalitatea în funcţie de locul unde jucăm, acasă sau în deplasare, aşa că rămânem concentraţi, iar primul este cel mai important, apoi următorul, şi tot aşa“, a declarat Devis Mangia, într-o conferinţă de presă.

Mă bucur de încrederea conducerii“

Tehnicianul italian a admis că Universitatea a ratat principala şansă de a relansa lupta pentru titlu, meciul cu CFR Cluj, dar a punctat că elevii săi au făcut tot posibilul să-l câştige. Mangia a comentat şi zvonurile apărute apoi în presa centrală, care îi găsise şi înlocuitor.

„Dacă învingeam pe CFR era un scenariu, dar nu am făcut-o, aşa că avem altul. Am avut o posesie foarte bună, dar ei au riscat foarte puţin. Noi am pus în teren toţi jucătorii ofensivi pe care i-am avut la dispoziţie, ceea ce înseamnă că clujenii au făcut foarte bine faza de apărare“, a spus strategul Ştiinţei. „Nu cred că sunt bulversaţi jucătorii de acest zvon (cel al înlocuirii sale – n.r.), pentru că eu văd cum se antrenează, văd cum este relaţia dintre noi. Una este să apară nume de posibili înlocuitori şi alta dacă este adevărat ce se vehiculează. Am citit şi eu despre plecarea mea… Probabil că aveţi informaţia sau dorinţa ca eu să plec. Şi anul trecut a fost la fel şi dacă vrei îţi enumăr toţi antrenorii care urma să-mi ia locul. Acum sunt alte nume, dar eu merg mai departe pe drumul meu. Eu am un contract, pentru mine nu se schimbă nimic. Dacă se schimbă ceva, nu va veni din partea mea. Mă bucur de încrederea conducerii! Nu ştiu de unde a început acest zvon, dar ştiu cum este situaţia de aici, ştiu că am încrederea conducerii şi a unei părţi importante a suporterilor. Simt asta“, a completat Devis Mangia.

Mateiu: Sperăm să facem un meci bun

Reprezentantul vestiarului la conferinţa de presă, Alex Mateiu, a afirmat că atmosfera din sânul echipei este bună şi că toată lumea este concentrată asupra acestui joc.

„Ştim cu toţii că un meci la Viitorul acasă este dificil, dar mergem acolo cu gândul de a câştiga. Ne-am revenit după ultimul rezultat şi suntem încrezători că putem scoate maximum de puncte. Viitorul este o echipă care iese la joc, pasează bine şi construieşte, nu ca alte formaţii, şi tot timpul au ieşit meciuri frumoase cu ei, iar noi am jucat bine. Sper să facem un meci foarte bun şi să ne întoarcem fericiţi acasă. Nu este nicio presiune în plus. E normal ca Universitatea Craiova să lupte an de an ca să câştige campionatul. De aste suntem aici, să demonstrăm că suntem buni şi să câştigăm trofee. Cred că mai este posibil să obţinem eventul şi vom da totul la fiecare joc“, a spus Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS