5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ajax s-a lovit de „zidul“ Juve

Fotbal / Ajax s-a lovit de „zidul“ Juve

Formaţia olandeză Ajax Amsterdam a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Juventus Torino partida susţinută miercuri seară, pe „Johan Cruijff ArenA“, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Juventus a deschis scorul în finalul primei reprize (’45), prin vedeta Cristiano Ronaldo, din centrarea compatriotului său Joao Cancelo. Ajax a restabilit egalitatea la 30 de secunde de la reluare (’46), prin brazilianul David Neres, după o minge pierdută de acelaşi Cancelo.
„Bătrâna Doamnă“ este favorită la calificarea în semifinale, dar Ajax a demonstrat şi în faza anterioară că este o echipă redutabilă în deplasare, câştigând cu 4-1 în faţa deţinătoarei trofeului, Real Madrid, după 1-2 la Amsterdam.
Totuşi, Juventus nu a pierdut în 11 confruntări cu Ajax.
Manşa secundă se va juca pe 16 aprilie, pe „Juventus Stadium“, iar câştigătoarea o va înfrunta în penultimul act pe Manchester City sau pe Tottenham.

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Daley Blind, Tagliafico – Schoene (’75, Ekkelenkamp), van de Beek – Frenkie de Jong – Ziyech, Dusan Tadic, David Neres. Antrenor: Erik Ten Hag.

Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi (’75, Dybala) – Bernardeschi (’90+3, Sami Khedira), Mandzukic (’60, Douglas Costa), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Erik ten Hag: Trebuie să-i ţinem sub presiune pentru a-i face să greşească

Antrenorul grupării din Amsterdam, Erik ten Hag, s-a declarat nemulţumit de rezultatul de egalitate şi crede în continuare în calificare.

„Nu este rezultatul pe care-l speram, dar este un rezultat. Ultima dată, am pierdut împotriva Madridului acasă, deci sunt încă în cursă. Juventus este o echipă care poate reacţiona rapid. După fiecare mică eroare, jucătorii de la Juventus deplasează jocul cu uşurinţă şi atunci devin periculoşi. Trebuie să-i ţinem sub presiune pentru a-i face să greşească“, a spus olandezul.

Allegri: Am avut un mic șoc după ce Ajax a înscris

La rândul său, tehnicianul italienilor, Massimiliano Allegri, a acuzat golul primit imediat după pauză şi a criticat lipsa eficienţei jucătorilor săi pe contraatac.

„Ajax e o echipă care a ajuns în sferturi, care pasează foarte bine pe spaţii restrânse şi aduce foarte mulţi jucători în atac. Ne-au presat foarte tare şi au obţinut spaţii, iar noi nu am profitat pe contraatacuri atât cât ar fi trebuit. Nu cred că am fost foarte tulburaţi după primirea golului, dar am încasat imediat după pauză. Ajax a primit multă încredere, cât timp noi am avut un mic şoc. Am introdus jucători mai tehnici, pe Dybala şi Douglas Costa, pentru că aveam nevoie să ieşim din pressing-ul lor cu precizie şi tehnică“, a declarat Allegri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS