14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Spurs şi-a asigurat un mic avantaj în faţa „cetăţenilor“

Fotbal / Spurs şi-a asigurat un mic avantaj în faţa „cetăţenilor“

Tottenham Hotspur a întrecut-o la limită, scor 1-0, pe Manchester City, ieri seară, pe teren propriu, într-o partidă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Victoria londonezilor a fost adusă de sud-coreeanul Heung-Min Son – foto (’78), după o lansare a lui Christian Eriksen.
De menţionat că oaspeţii au beneficiat de un penalti în minutul 13, pentru henţ la Danny Rose, după intervenţia arbitrajului video, dar portarul francez Hugo Lloris a apărat şutul lui Sergio Aguero.
Tottenham l-a pierdut pe golgheterul Harry Kane, accidentat, acesta fiind înlocuit în minutul 58.
La primul meci de Liga Campionilor pe noul stadion al lui Tottenham au luat loc 60.044 spectatori.

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Heung-min Son, Sissoko, Eriksen, Winks (’81, Wanyama), Alli (’87, Llorente) – Kane (’58, Lucas Moura). Antrenor: Mauricio Pochettino.

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – Gundogan, Fernandinho, David Silva (’89, De Bruyne) – Mahrez (’89, Leroy Sané), Aguero (’71, Gabriel Jesus), Sterling. Antrenor: Josep Guardiola.

Cartonaşe galbene: Rose ’12, Laporte ’28, Mahrez ’59.

A arbitrat: Bjorn Kuipers (Olanda).

Manşa a doua va avea loc pe 17 aprilie, la Manchester, iar învingătoarea din această dublă va juca în semifinală cu Ajax sau Juventus.

Pochettino: Vom lupta până la capăt și la retur

Mauricio Pochettino, antrenorul lui Tottenham, s-a declarat îngrijorat de accidentarea suferită de Harry Kane şi a afirmat că se aşteaptă la un retur de foc.

„S-a accidentat la aceeași gleznă la care a mai avut probleme. E posibil să-l pierdem pe Kane pentru tot restul sezonului. Ratarea penaltiului de către City ne-a dat încredere. Am câștigat datorită muncii întregii echipe“, a spus Pochettino.

Son Heung-Min, marcatorul unicului gol, a spus:

„Noi ca echipă nu renunțăm niciodată, luptăm mereu. A fost un meci foarte dificil. Îmi place acest stadion la fel cum le place tuturor. E extraordinar să joci pe acest stadion! E o oportunitate. Vom lupta până la capăt și la retur“.

Hugo Lloris, portarul lui Tottenham, a declarat la final:

„Cred că am meritat acest succes. Am făcut un efort deosebit. Sper că nu e nimic grav cu Kane. E unul dintre cei mai buni jucători ai echipei”.

Guardiola: Vom munci mai mult

De partea cealaltă, tehnicianul lui City, Pep Guardiola a afirmat că 0-1 nu este deloc un rezultat rău de la care să înceapă returul.

„Am jucat un meci incredibil. Am avut multe ocazii, am controlat meciul și nu i-am lăsat să alerge mult. Da, rezultatul nu este cel mai bun. Nu este nici cel mai rău. În această competiție, trebuie să ai astfel de reveniri pentru a avansa. Nu simt că am făcut un meci prost. În repriza a doua, am controlat autoritar jocul. Din păcate, nu am înscris azi, dar avem și meciul retur. Acum pare că e o situație complicată, dar în fiecare zi, în fiecare oră care va trece, vom munci mai mult. Am pierdut și vom vedea ce va fi în retur. Uneori, un 0-1 este mai bun decât 0-0 pentru că știi exact ce trebuie să faci. Dacă meciul tur se termină 0-0, uneori nu știi dacă la să ataci sau să te aperi. Poate când voi revedea meciul, îmi voi schimba părerea, dar acum simt că am juca bine“, a declarat Pep Guardiola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS