21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au demolat-o pe UTA

Alb-albaştrii au demolat-o pe UTA

Universitatea Craiova a ieşit cu fruntea sus din dubla confruntare cu UTA Arad, de duminică, de pe stadionul „Aripile“, din etapa a 14-a de la Liga Elitelor.
De „palpitaţii“ a avut parte Ionuţ Stancu, ai cărui juniori Under 19 au câştigat cu 4-3, la capătul unei evoluţii oscilante, în care au alergat mai tot timpul după egalare şi au dat lovitura în final, graţie lui Adrian Nichifor, autor a încă două goluri. Cea de-a patra reuşită a „leilor“ a fost semnată de Francesco Pascu.
„Am câştigat greu, dar victoria este meritată. Îmi pare rău că s-a accidentat grav Alex Vulpe, care se pare că are probleme cu ligamentele încrucişate. Şi Pascu s-a accidentat, dar nu atât de grav precum Vulpe. A fost un meci foarte dificil. Am luat un gol din penalti, dar am revenit, 1-1. La pauză a fost 3-1 pentru ei, iar în partea a doua ei au avut un jucător eliminat şi am reuşit să egalăm, iar în ultimul minut de joc am marcat golul victoriei prin Nichifor. Pregătim următorul meci cu atenţie, jucăm tot acasă, cu Vâlcea. Trebuie să-l tratăm serios, pentru că, după cum am mai spus, la copii apar oscilaţii de la un joc la altul şi trebuie să gestionăm bine totul. Trebuie să reuşim să câştigăm cele trei puncte şi să practicăm un joc în care să se vadă un progres“, a explicat antrenorul alb-albaştrilor, Ionuţ Stancu, pentru GdS.
Universitatea Craiova U19: Manea – Niţuică, Stoicescu, Puţaru, Albăstroiu – Andrei Dobre, Neaga, Moga – Al. Vulpe, Ciutică, Pascu. Au mai intrat: Rezeanu, Cercel, Nichifor, Stan, Baciu.

„Leii“ lui Nelu Petrişor i-au „mâncat“ pe arădeni

O victorie zdrobitoare au înregistrat-o juniorii Under 17, Universitatea Craiova impunându-se cu 8-2 în faţa grupării UTA Arad. Au marcat: Gabriel Viespe (2), Ştefan Baiaram, Dragoş Popa (2), Teodor Drăghici, Călin Şegău şi Tudor Negrea. „A fost un meci fără emoţii, l-am controlat de la un capăt la celălalt. S-a văzut diferenţa de valoare şi de pregătire, noi fiind net superiori. Mă bucur mult că nu au mai fost accidentări, că şi aşa suferim. Suntem în grafic pentru participarea la turneul semifinal, cu şanse mari să rămânem pe locul doi, pentru care ne mai batem cu Csikzereda. Duminică jucăm acasă cu Interstar Sibiu şi în mod normal nu ar trebui să avem probleme şi să ne continuăm cursa în linişte până la confruntarea directă de peste două săptămâni, de la Miercurea Ciuc. Sper să-şi revină până atunci şi Andrei Iana, Raul Popescu, Păuşescu, dar să vedem“, a declarat tehnicianul Nelu Petrişor, pentru GdS.
Universitatea Craiova U17: Bunea – Florea, Velea, Militaru, Ruican – Negrea, Mitran – Şegău, Danciu, Baiaram, Popa. Au mai intrat: Domnu, Cercel, Viespe, Drăghici, Geru.

CSJ-ul a remizat în Ardeal

Cealaltă reprezentantă a Doljului de la Under 17, CSJ Ştiinţa U Craiova, a reuşit să contabilizeze un punct în confruntarea din Ardeal, cu Interstar Sibiu, disputată în condiţii neprielnice. A fost 1-1 la final, asta după ce craiovenii au deschis scorul prin fundaşul Sebastian Neţoiu, iar gazdele au egalat în minutul 85 dintr-un penalti.
„Am jucat pe un teren foarte prost, că nu i-au mai lăsat cei de la Hermannstadt să joace pe terenul lor şi am susţinut meciul pe «Mecanica», un maidan, mai rău decât la ţară. A fost cel mai urât meci, pe un vânt cumplit şi pe un teren foarte prost. Ei au încercat să scoată un egal şi le-a ieşit. Ne-au egalat cu cinci minute înainte de final, din penalti, după un aşa-zis fault. A fost, nu a fost, nu mai contează, nu trebuia să ajungem acolo. Am marcat prin Neţoiu şi am avut şi o ocazie de singur cu portarul, dar a ratat Sucitu, a dat peste poartă. În rest, nu s-a jucat nimic! Numai mingi pe sus. Nu puteam să punem mingea jos, ca să construim. Cu rezultatul ăsta am rămas pe locul cinci şi încercăm să-l consolidăm“, a afirmat antrenorul CSJ-ului, Radu Vitan, pentru GdS.
CSJ Ştiinţa U Craiova U17: Ogarcă – Neţoiu, Firu, Toni Dicu, Cosmin Pîrvu – Croitoru, Ciuciulete – Ricman, Mitru, Furiş – Sucitu. Au mai intrat: Pisică, Făină, Miuţescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS