19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu țârâita în derbi! A rămas ca la început (GALERIE FOTO)

Fotbal cu țârâita în derbi! A rămas ca la început (GALERIE FOTO)

Universitatea Craiova a remizat, scor 0-0, în partida susținută ieri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania liderului CFR Cluj, contând pentru etapa a 4-a din play-off-ul Ligii I. Evoluția  celor două echipe nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul unui meci de top, ambele fiind mai preocupate să nu primească gol, nu să marcheze, însă trebuie apreciată dorința de luptă demonstrate de unii jucători.

Asta într-o atmosferă foarte frumoasă create de cei aproximativ 15.000 de spectatori, cu galeria în mare formă. Și pentru că tot am pomenit de ei, trebuie menționat faptul că suporterii de la Peluza Nord l-au „atins“ pentru prima dată pe patronal Mihai Rotaru prin două mesaje foarte clare. În primul au desenat un arici, pe pieptul căruia erau inițialele finanțatorului, însoțite de simbolurile euro, dolarului și lirei sterline, aluzie la banii încasați din transferuri și alocarea unei părți mult prea mici în aducerea altor fotbaliști.

Și ca lucrurile să fie bine înțelese, la pauză a apărut un alt mesaj: „Liga I nu e supermarket cu titluri la promoție, performanța se face cu investiție“.

De un mesaj a avut parte și Devis Mangia, italianul bucurându-se în continuare de susținerea Peluzei Nord.

„Devis, senza cazzimma non vinci mai niente“, altfel spus: „Devis, fără curaj nu câștigi nimic“.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Mihăilă (’68, Bic), Cicâldău, Bancu – Fortes (’75, Bărbuț), Cristea. Antrenor: Devis Mangia.

CFR Cluj: Arlauskis – C. Manea, Nascimento, Boli, Camora – Dokovic, Bordeianu, Deac (’90, Peteleu) – Omrani, Bud (’77, Moutinho), Păun (’64, Costache). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonașe galbene: Bancu ‘8, Kelic ’47/ Deac ’30, Manea ’90+1.

Au arbitrat: Marius Avram – Ovidiu Artene, Marius Nicoară; Andrei Antonie.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Constantin Stănescu.

Universitatea Craiova a rămas pe locul trei în campionat, iar în etapa următoare va evolua în deplasare contra lui FC Viitorul, confruntarea fiind programată sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 21.30.

 

Mateiu: Am muncit mult și e mare dezamăgirea

 

La finalul întâlnirii, Alex Mateiu, unul dintre cei mai activi jucători ai Craiovei, a declarant că Universitatea merita să câștige.

Ne-am dorit foarte mult victoria, cred că meritam, am jucat mai bine decât ei. Aveam nevoie să câștigăm în seara asta. Nu meritam aceste rezultate, am muncit foarte mult și e dezamăgirea mare. Nu e nimic pierdut, dacă noi batem toate meciurile, și putem face asta, poate câștigăm campionatul. Eu am încredere că avem un grup foarte bun. Eu mai cred. Va fi cel mai greu meci din care ne-au mai rămas (cu Viitorul – n.r.). Dacă vom câștiga acolo, avem șanse mari“, a mai spus Mateiu, la Telekom Sport.

 

Cristea: Nimeni nu a prea riscat

 

Și Andrei Cristea crede că jocul de ieri seară a fost unul prea tacticizat și că nimeni nu a riscat.

La cum s-a desfăşurat această partidă este un rezultat echitabil. Ei au avut şi o zi în plus de odihnă şi eram conştienţi că dacă nu vom marca repede, partida va fi şi mai grea. A fost genul de meci în care nimeni nu a prea riscat. Au jucători cu experienţă şi s-au închis foarte bine. Noi am încercat, dar rezultatul cred că este unul echitabil. De mâine ne gândim la Viitorul şi la meciul cu ei. Noi nu am vorbit de titlu, dar noi ca echipă trebuie să o luăm pas cu pas. Avem nevoie de încredere şi cred că se vor mai pierde puncte cu siguranţă“, a mărturisit fostul golgheter al Iaşiului. „Nu sunt mulţumit că nu joc întotdeauna, dar am învăţat că niciodată nu e bine să cedezi în fotbal. La antrenamente dau totul şi îmi aştept şansa“, a adăugat Andrei Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS