12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Încă un pas înapoi pentru alb-albaștri!

Fotbal / Încă un pas înapoi pentru alb-albaștri!

Universitatea Craiova a tot „amenințat-o“ pe FCSB în acest sezon, cu privire la meciurile din Capitală, dar nu a concretizat nimic în cele două încercări. Mai mult, gruparea din Bănie a pierdut și meciul de ieri seară cu 3-2, la capătul unui joc în care a dat totul, însă totuși insuficient pentru a putea sărbători o victorie în fieful marii rivale. A dezamăgit apărarea în acest ultim duel de pe Arena Națională, și în special Isaac Donkor, dar nici atacul nu a fost prea convingător. Vârful Carlos Fortes a făcut mare risipă de mingi bune și a stat foarte mult pe jos, jocul său fiind și de această data foarte șters. În urma acestui eșec, Universitatea Craiova a făcut schimb de locuri cu FCSB, fiind pe locul trei.

A fost „care pe care“ în prima repriză

Gazdele au deschis scorul prin Ioan Hora, care a reluat simplu, din 3 metri, o pasă venită de la Junior Morais, brazilianul profitând de un moment slab al lui Donkor în flancul stâng (’8, 1-0).

Alb-albaștrii au restabilit egalitatea prin căpitanul Nicușor Bancu, printr-un penalti executat perfect și obținut de Bărbuț, după un fault comis de Teixeira (’23, 1-1). Bancu a ajuns la cota patru goluri în acest sezon. În faza premergătoare penaltiului Fortes a nimerit bara.

FCSB a reintrat în avantaj tot după o eroare a defensivei oltene, o centrare a lui Planic l-a lovit pe Ferreira, mingea a ajuns la Denis Man – aflat în ofside, iar acesta a împins mingea în plasă de la doi metri (’30, 2-1).

Știința nu a depus armele, din contră, a atacat și a reușit egalarea în prelungirile primei reprize, când Donkor a centrat de pe dreapta pentru Cicâldău, iar decarul Craiovei a reluat cu capul de la 9 metri, de lângă Benzar, și l-a lăsat fără replica pe Bălgrădean (’45+2). Pentru Cicâldău este al treilea gol din acest an competițional.

Apărarea a fost vraiște și după pauză

La reluare, Universitatea a început bine și a fost aproape de golul trei, prin Mihăilă, care a reluat cu capul puțin peste poartă o centrare venită de pe stânga, de la Bancu (’47). Din păcate, alb-albaștrii au cedat ușor-ușor inițiativa și au încercat să „muște“ pe contraatac, dar fără prea mulți sorți de izbândă.

În minutul 55 s-a petrecut o fază extrem de controversată. FCSB a marcat după o combinație între Man, Hora și Benzar, ultimul marcând de la 8 metri, dar asistentul Sebastian Gheorghe a indicat poziție de ofsaid, iar Hațegan s-a conformat, spre disperarea jucătorilor gazdă. După reluări, cocluzia specialiștilor a fost că golul lui Benzar a fost valabil.

Jucătorii lui FCSB au profitat din nou de apărarea visătoare și lentă a Craiovei și a reușit să intre în avantaj după o lovitură de cap a lui Gnohere, după o incursiune a lui Morais și o combinație pe stânga, finalizată cu centrare în mijlocul careului (’71, 3-2).

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, I. Cristea, Morais – Pintilii (’70, Fl. Coman), Filip – Man, Tănase, Teixeira (’50, Gnohere) – Hora (’89, Nedelcu). Antrenor: Mihai Teja.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Acka (’88, Kelic), Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Mihăilă (’61, Bic), Drăghici (’74, An. Cristea) – Fortes. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Planic ’90+2 / Bancu ’30, Mateiu ’53, Bărbuț ’90+2.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Marian Salomir, Octavian Goga.

Statistica jocului: ocazii de gol: 8-8, șuturi pe poartă: 5-3, șuturi pe lângă poartă: 3-5, lovituri libere: 13-18, cornere: 9-7, ofsideuri: 2-1, aruncări de la margine: 28-24, intervenții portar: 1-2, faulturi: 16-12, cartonașe galbene: 1-3.

În partida viitoare din campionat, Universitatea Craiova va primi vizita liderului CFR Cluj, disputa fiind programată duminică, 7 aprilie, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Până atunci, gruparea din Bănie va schimba frontul, urmând să joace în manșa întâi a semifinalelor Cupei României, confruntarea cu FC Viitorul fiind programată joi, 4 aprilie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Mangia: Trebuie să credem în titlu

La finalul întâlnirii, tehnicianul Universității Craiova, Devis Mangia, a punctat că nu a reușit să pună la punct acest meci în ideea absențelor lui Koljic, Dimitrov și Martic, dar nu a renunțat la gândul că se poate câștiga titlul.

„Nu am avut foarte mult timp să pregătim acest meci fără Koljic. Am jucat cu patru fundaşi pe faza de apărare şi trei pe faza de construcţie. În benzi nu i-am avut pe Martic şi Dimitrov. Sunt probleme pe care le vom analiza împreună. Trebuie să credem în titlu, mai sunt multe meciuri. Suntem profesionişti, trebuie să continuăm. Dacă cineva nu mai crede, este o problem“, a declarat tehnicianul italian, la Telekom Sport.
Întrebat de meciurile din această săptămână, Mangia a spus: „Va fi un meci important cu CFR, dar până atunci avem semifinala de Cupă. Trebuie să luptăm, pentru că vrem să terminăm cu bine acest campionat. Avem foarte mulţi jucători în afara lotului, trebuie să recuperăm din ei. În Cupă vom juca cu prima echipă, normal. Continuăm cu ambele obiective“.

Bancu: Nu este nimic pierdut

De un optimism ponderat a dat dovadă și Nicușor Bancu.

„Am greşit din nou în apărare, trebuie să ne gândim la meciul de Cupă de joi cu Viitorul. Şanse mai sunt matematice, nu este nimic pierdut. Vom lupta până la sfârşit, am făcut tot ce a depins de noi şi vom lua fiecare meci în parte. Sper să vină CFR-ul la noi şi să câştigăm. Din păcate marcăm de două ori, dar am primit trei goluri. E greu când primeşti trei goluri să dai mai multe. Mă simt foarte bine pe postul de fundaş stânga, acum fiecare om are dreptul la o opinie. Eu merg mai departe, încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă eram aşa de slab nu mai eram aici şi Mister nu mă mai băga meci de meci“, a spus Bancu, la Digi Sport.„Ţinând cont că cei de la CFR au şapte puncte peste noi cred că e greu să câştigăm campionatul, avem şanse mai mari să câştigăm Cupa României, dar vom lupta până la capăt. Suporterii sunt alături de noi, sunt dezamăgiţi că nu am reuşit mai mult. Avem susţinerea lor (n.r. – fanilor) şi le mulţumim pentru acest lucru“, a mai declarat Bancu.

Cicâldău: Vom lupta până la capăt

La rândul său, mijlocașul Alexandru Cicâldău a afirmat că nu se abandonează lupta pentru titlu și a explicat că nu l-a faultat pe Benzar la faza golului pe care l-a reușit pe Arena Națională.

„A greşit toată echipa, cu toţii am luat golurile. Nu consider că a fost un jucător anume de vină. Vom lupta până la capăt, este o diferenţă mare, sunt şapte puncte, dar totodată mai sunt şapte meciuri şi se poate întâmpla orice. Am văzut că a dat centrare, nu i-am făcut nimic, doar l-am atins, nu mi s-a părut fault. Aşteptările sunt mari, am spus că vom lupta pe cele două fronturi şi vom lupta până la capăt. Cu siguranţă că aşteptările sunt mari“, a spus Cicâldău.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS