12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii Craiovei luptă să-şi apere onoarea

Baschetbaliştii Craiovei luptă să-şi apere onoarea

Echipa masculină de baschet SCM „U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, pe CSU Sibiu, liderul Grupei Roşii, în penultima etapă din Top 6. Antrenorul Aco Todorov a afirmat în cadrul unei conferinţe că lipseşte presiunea pentru acest penultim joc, dar, cu toate acestea, miza este clară – victoria, pentru că elevii săi trebuie să-şi respecte suporterii şi să nu dea naştere unor acuze din partea rivalilor că nu şi-ar apăra corect şansele.
„Deşi credeam la începutul sezonului, în urma tragerii la sorţi, că în acest Top 6 ultimele două etape vor conta pentru clasamentul final, pentru pătrunderea în primii patru şi, bineînţeles, pentru a avea avantajul terenului propriu în play-off, uite că rezultatele directe şi indirecte din ultimele săptămâni au făcut ca aceste două meciuri să nu mai fie capitale pentru echipa noastră. Suntem pe locul patru matematic şi vom rămâne acolo indiferent de aceste ultime două rezultate. Pentru prima dată se va juca fără presiunea rezultatului, dar vrem ca jucătorii să aibă dorinţa de a etala cel mai bun baschet. Vom juca la victorie ca să nu existe nicio aluzie legată de influenţarea ierarhiei, pentru că putem influenţa clasamentul general în funcţie de acest prim meci. Ne dorim să intrăm în play-off cu două victorii“, a declarat Aco Todorov, care se gândeşte deja la play-off.
„În luna aprilie, până pe 24, când avem de disputat primul meci din play-off pe teren propriu, avem ca obiectiv creşterea calităţii antrenamentului şi a evoluţiei echipei. Pe 17 şi 18 aprilie, pentru că nu evoluăm în Final Four-ul Cupei României, vom susţine aceste două meciuri de pregătire. Avem în gând şi suntem foarte aproape de a-l readuce în teren pe Ryan Holland, sportiv legitimat de noi, dar care s-a accidentat în prima parte a sezonului, iar acum este perfect sănătos. Suntem atenţi la toţi paşii următori, pentru că ne dorim lucruri frumoase“, a punctat tehnicianul Craiovei.

Troupe: Ne dorim mai mult

Căpitanul echipei SCM „U“ Craiova, Porter Troupe, a fost pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorul Todorov şi a subliniat că, în ciuda liniştii oferite de poziţia din clasament, el şi colegii săi vor încerca să câştige cât mai multe puncte în meciurile rămase de jucat. „Atingerea foarte rapidă a obiectivului iniţial, acela de a pătrunde în play-off, ne-a fixat un nou target, de a fi în primele patru la finele sezonului regular şi Top 6, care şi acesta este îndeplinit în acest moment. Bineînţeles că ne dorim mai mult, iar intenţia noastră este de a depăşi prima serie de play-off şi de a face o performanţă care nu a mai fost realizată până în acest moment la echipa noastră. Dorinţa noastră de a ne antrena cât mai bine şi de progresa cu fiecare meci este foarte mare“, a subliniat Porter Troupe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS