9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Boldici are încredere în „leii“ lui Mangia

Gabi Boldici are încredere în „leii“ lui Mangia

Fostul mare portar al Craiovei Maxima şi al României, Gabriel Boldici, a împlinit joi 62 de ani şi GdS nu a ratat ocazia să-l felicite. „Burtă“ a vorbit şi despre derbiul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii I, FCSB – „U“ Craiova, programat duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, fiind convins că alb-albaştrii lui Devis Mangia şi-au învăţat lecţia data trecută şi acum vor obţine un rezultat pozitiv.
GdS: Cum prefaţaţi derbiul de duminică?
Gabriel Boldici: Echipa noastră este într-o formă bună şi sper ca de data asta să tranşeze favorabil jocul, să nu mai facă greşelile de la meciul trecut. Jucătorii sunt cu siguranţă conştienţi de importanţa acestui joc şi vor da totul pentru a câştiga meciul. E o şansă fantastică să-şi menţină locul doi şi să se apropie de CFR Cluj. Nu trebuie să stăm să facem socoteală la punctele care s-au pierdut aiurea în campionatul regular. Acum trebuie să fim atenţi şi eficienţi, pentru că ni s-a ivit o şansă fantastică să fim acolo sus şi trebuie să provităm de ea.
GdS: Cum vi se pare echipa?
G.B.: Craiova are o echipă bună, cu jucători foarte talentaţi. Mi-a părut rău că a plecat Mitriţă şi e normal ca oamenii din conducere, patronii, să-l vândă pe o aşa sumă, dar trebuie să recunoaştem că pentru noi a fost o pierdere. Până acum ai avut numai jucători scuzi şi când îţi luasei şi tu, în sfârşit, un atacant cu gabarit, Koljic, şi începuseră să joace bine cei doi, a apărut transferul. De curând a venit şi Fortes şi aşteptăm să-l vedem la treabă. Acum ar fi fost bun şi Gustavo. Avem mijlocaşi buni, Cicâldău s-a acomodat şi acum va creşte, trebuie să-şi dea drumul la joc. Craiova are doi mijlocaşi centrali foarte buni, pe Mateiu, care este desfensiv, şi pe Cicâldău ofensiv, care nu are încă intuiţia şi valoarea lui Mitriţă, dar poate că le va dobândi cu timpul. Un lucru îmbucurător este că vin şi din pepinieră jucători tineri cu potenţial, cum este Mihăilă, Baicu… Trebuie să apară încet-încet cât mai mulţi olteni, pentru că aşa s-a făcut şi echipa aia frumoasă a noastră. OIteanul are alt spirit, fierbe sângele în el, e altceva faţă de cei din celelalte zone ale ţării. Ca să revin la întrebare, am înţeles că s-a accidentat Koljic la echipa lui naţională. A intrat trei minute şi a făcut ruptură… Cred că a intrat neîncălzit. Asta e problema jucătorilor supăraţi că nu joacă. Atunci când te trimite la încălzire, nu te încălzeşti bine şi te rupi. Aşa e dintotdeauna la fotbalişti. Chiar şi fără el am încredere că nu vor pierde băieţii. Şi un punct ar fi bun, dar, repet, sper să nu facă greşelile din meciul trecut, când au luat bătaie cu 3-2. Oricum, să-i dai lui FCSB două goluri la Bucureşti nu e la îndemâna oricui. Am încredere că se vor mobiliza mai bine şi vor tranşa acest meci.

„Trebuie să mănânce pământul, să dea totul pe teren“

GdS: Universitatea va fi susţinută la Bucureşti, din nou, de o galerie numeroasă. Cât va conta acest lucru în timpul partidei?
G.B.: Foarte mult! Şi pe timpul nostru publicul era al 12-lea jucător, ne susţinea fantastic. Jucam şi cu ultima clasată cu 40.000 de suporteri în spate şi când intrai pe tunel ţi se ridica părul în cap, iar adversarii erau… Te făceau să-ţi dai viaţa pe teren! Băieţii lui Mangia trebuie să realizeze că oamenii ăştia vin după ei prin toată ţara. Galeria poate fi şi mai numeroasă decât data trecută, pentru că meciul e în play-off, şi trebuie să mănânce pământul, să dea totul pe teren.
GdS: O presiune în plus este dată şi de reclamaţia făcută de Craiova la FRF după meciul FCSB-ului cu Astra, acuzându-i pe patronii acestora de prietenie excesivă, invocând un împrumut al lui Becali pentru Niculae.
G.B.: Eu nu cred că mai există chestiile de altădată, să mai faci blaturi. Cum s-a jucat meciul îţi dădea impresia, dar nu cred că mai există înţelegeri din astea acum. Dacă, totuşi, a fost ceva acolo nu e bine. Fotbalul trebuie să se joace doar pe teren şi cine e mai bun, să câştige.
GdS: Aşteptăm cu interes şi pronunţarea CCA-ul asupra brigăzii de arbitri, pentru că ultima dată au ieşit discuţii mari, fiind un arbitru din Bucureşti.
G.B.: Pe Fesnic nu poţi să-l dai pentru că e clujean şi zici că e implicat CFR-ul în lupta pentru titlu. Pe Haţegan ar trebui să-l delege, aşa ar fi normal. Noi am jucat odată în Cupă cu Dinamo la Sibiu şi se punea problema ce arbitru să fie numit. Nea Corneliu Stroe, Dumnezeu să-l ierte, a zis aşa când a fost întrebat: vreau să arbitreze Dan Petrescu, din Bucureşti! Şi am bătut-o pe Dinamo în Cupă, cu Dan Petrescu la centru. Trebuie să dea cea mai bună variantă pentru acest joc. Nici Avram nu a greşit mult atunci şi tot l-au cântat. A fost destul de corect, că am luat noi golurile ca fraierii asta e altceva. Pentru că este un meci cu o importanţă atât de mare trebuie să dea un arbitru care să nu fie din Bucureşti, ca să se elimine orice discuţie. Pe Haţegan sau pe Kovacs, care este iarăşi un arbitru bun.
GdS: Cum vedeţi lupta pentru campionat?
G.B.: Se duce în trei şi este deschisă până la final. Echipa care va avea constanţă în jocuri şi nu va mai irosi puncte aiurea, aceea va ieşi campioană. Eu sper ca acea echipă să fie Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS