5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„GP“ Craiova a câştigat derbiul de la Under 19 cu CSJ în ultimul minut

„GP“ Craiova a câştigat derbiul de la Under 19 cu CSJ în ultimul minut

Derbiul etapei a 12-a din Campionatul Naţional de Juniori A – seria 6, Academia „Gică Popescu“ – CSJ Ştiinţa U Craiova, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, jucătorii celor două formaţii oferind un fotbal plăcut, cu un ritm bun. Câştig de cauză au avut „şcolarii“ lui Gică Barbu, care s-au impus cu scorul de 3-2, şi astfel şi-au păstrat primul loc în clasament.
Gazdele au deschis scorul în ultimul minut de joc al primei reprize, când Ionuţ Zanr a transformat fără emoţii un penalti obţinut de Albert Negreţ (’45, 1-0).
Oaspeţii au avut şansa egalării, dar Mario Ioana a ratat un penalti obţinut tot de el (’54).
La doar trei minute, „GP“ şi-a majorat avantajul graţie lui Mehedinţeanu, care a şutat plasat de la 17 metri la colţul din stânga al porţii (’57, 2-0).
CSJ Craiova a redus din diferenţă pe un contraatac, Robert Ene reuşind să scape singur cu portarul şi să trimită din cădere în poartă (’66, 2-1).
Oaspeţii au restabilit egalitatea în urma unui alt penalti dictat pentru o împingere, transformat de această dată de Sorin Radu (’77, 2-2).
Golul victoriei a fost marcat în prelungiri, de Ionuţ Zanfir, cu o lovitură de cap (’90+3, 3-2).

„GP“ Craiova U19: Octavian Stoenică – Cătălin Niţu, Andrei Pătra, Daniel Tudor, Florin Alexandru (’70, Cristian Ciobanu) – Gabriel Stocheci, Mihai Mehedinţeanu, Ionuţ Zanfir, Alberto Negreţ – Albert Ispas, Sebastian Preda. Antrenor: Gică Barbu.

CSJ Craiova: Ștefan Bosnea – Mihai Nicola, Florin Tuică, Cătălin Andrei, Răzvan Gavrilescu – Alexandru Grigorașcu (‘33, Sergiu Ricman), Andrei Militaru (‘77, Adrian Furiș), Mario Ioana, Sorin Radu – Robert Ene, Robert Tudor. Antrenor: Alexandru Stoica.

Cartonașe roșii: Negreț ‘56/ Tuică ‘48.

Au arbitrat: Dragoș Pîrîu – Florin Bădoi, Vlăduț Steroiu, Cristian Anghelina.
În etapa viitoare, Academia „Gică Popescu“ va sta, în timp ce CSJ Știința U Craiova va primi vizita celor de la ACS Energeticianul.

Barbu, mulţumit de portarul său

Antrenorul juniorilor A de la Academia „Gică Popescu“, Gică Barbu, a admis că echipa sa a câştigat şi cu şansă derbiul cu CSJ şi l-a felicitat pe portarul Octavian Stoenică.

„Ne aşteptam la un meci foarte greu, pentru că CSJ-ul are o echipă bună, bine pregătită, dar şi noi ne-am antrenat bine şi ne aşteptam să câştigăm. Am avut o primă repriză foarte bună, iar în cea de-a doua am căzut şi fizic, plus că am rămas în zece oameni pe fondul unei greşeli comise de un jucător al nostru, care a primit al doilea cartonaş galben, şi de aici s-a făcut 2-2 şi cu puţină şansă am câştigat în ultimul minut de joc. Cred că toate penaltiurile au fost acordate corect şi mă bucur că Stoenică a apărat unul. A fost inspiraţia lui, dar am avut şi o discuţie cu el şi i-am spus unde va şuta Ioana, pentru că îl cunoşteam. Putea să-l apere şi pe cel de-al doilea dacă mă asculta, pentru că şi pe Sorin Radu îl cunoşteam şi ştiam unde bate, dar s-a încăpăţânat, însă eu sunt mulţumit de el. Acum noi ne-am dus la patru puncte de urmăritori şi mai avem un singur meci greu, aşa cred, acasă cu Pandurii, dar am înţeles că formaţia din Târgu Jiu nu ar mai avea echipa din tur, pentru că unii au fost luaţi la echipa mare“, a declarat Gică Barbu, pentru GdS.

Stoica, supărat pe arbitraj

De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei Under 19 al CSJ Craiova, Alexandru Stoica, s-a declarat nemulţumit de maniera de arbitraj a lui Dragoş Pîrîu (Curtea de Argeş), dar consideră că locul 1 nu este jucat.

„Am avut o primă repriză în care am intrat mai greu în joc, am luat două goluri, dintre care unul dintr-un penalti acordat foarte uşor din punctul meu de vedere. În cea de-a doua repriză am dat o replică foarte bună, am fost mult peste echipa gazdă şi meritam cel puţin un egal, dacă nu chiar o victorie. Am acuzat anumite decizii, iar arbitrii ar trebui să fie puţin mai atenţi. Nu cred că greşesc cu intenţie, dar, având în vedere că a avut loc un meci între locul 1 şi locul 2, trebuia să fie mai vigilenţi în anumite momente ale jocului, pentru că au luat decizii eronate care cred eu că au fost decisive. Campionatul nu este jucat, o să ne pregătim, o să jucăm meci de meci la victorie, şi la final vom trage linie şi vedem ce am reuşit“, a declarat Alex Stoica, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS