Echipa de juniori sub 17 ani a Academiei „Gică Popescu“ a reușit să se impună cu un scor mai mult decât convingător, 7-1, în partida susținută sâmbătă, la „Hanul Doctorului“, în fața formației similare a CSS Slatina, contând pentru etapa a 12-a a Campionatului Național.
Gazdele au deschis scorul prin Florin Ciupitu (foto, albastru), care a transformat cu precizie un penalti (‘12, 1-0).
„Școlarii“ au făcut 2-0 tot prin Florin Ciupitu, cu o reluare de la opt metri de data aceasta (‘29, 2-0).
„Ciupi“ a marcat pentru a treia oară pe un contraatac, a rămas singur cu portarul și nu l-a iertat pe Sîrbu (‘48, 3-0).
Golul patru i-a aparținut tot lui Ciupitu, care a reluat spectaculos, din voleu, din cădere, la colțul din stânga al porții, o centrare venită de pe stânga (‘56, 4-0).
„Măcelul“ a continuat, Andrei Mitrana reușind să marcheze și el din postura de unu la unu cu portarul (‘59, 5-0).
Oaspeții au redus din diferență prin Călin Zamfir, care l-a învins pe Matei cu un șut de la 14 metri (‘68, 5-1).
Ecartul s-a refăcut în minutul 80, când Adrian Vlad a executat perfect, la vinclu, o lovitură liberă de la 17 metri (‘80, 6-1).
Rezultatul final l-a stabilit Flavius Marcu, cu un șut puternic, pe jos, de la 20 de metri (‘87, 7-1).

„GP“ Craiova: Alex Matei – Denis Boldu, Darius Boldu, Vlad Popa, Adrian Staicu – Eduard Grigorie – Robert Buturoagă, Andrei Mitrana, Adrian Vlad, Andrei Căciularu – Florin Ciupitu. Au mai intrat: Flavius Marcu, Mirel Neață, Andrei Dinu, Alex Grigorie, Eduard Udrea. Antrenor: Ionuț Cimpoeru.

CSS Slatina: Ion Sârbu – Cosmin Pavaloiu, Călin Zamfir, Alex Bădulescu, Alex Tosu, Ovidiu Bucura, Marinel Marghidan, Denis Sofari, Marius Garu, Dragoș Bîrlădeanu, Constantin Bucică. Au mai intrat: Sebastian Bucitiș, Andrei Olteanu, Ion Manda. Antrenor: Constantin Grădinaru.

În urma acestui rezultat, Academia „Gică Popescu“ continuă să ocupe prima poziție, cu 33 de puncte, iar în runda viitoare va sta.

„Sperăm să rămânem lideri până la final“

Antrenorul formaţiei de juniori B a Academiei „Gică Popescu“, Ionuţ Cimpoeru, s-a arătat foarte mulţumit de faptul că elevii săi au conştientizat importanţa partidei şi că au răspuns pe măsura aşteptărilor.

„Am avut o săptămână în care am discutat cu băieţii despre importanţa acestui joc, pentru că adversarii noştri de astăzi (sâmbătă – n.r.) făcuseră egal cu Pandurii, 1-1 la Slatina, noi trecând pe primul loc cu această ocazie. Noi am conştientizat că ne aşteaptă un meci greu şi ne-am pregătit foarte bine, iar rezultatul s-a văzut. Suntem lideri, sperăm să rămânem aşa până la final şi să vedem unde vom merge la turneul organizat de FRF la zonă. Florin Ciupitu a făcut un meci extraordinar acum, a marcat şi data trecută, la Energeticianul. În toată săptămâna premergătoare meciului cu CSS Slatina, el a făcut doar o alergare uşoară, pentru că s-a accidentat în partida cu Energeticianul şi se pare că a avut o mare poftă de fotbal şi de gol. E un copil serios, ca şi ceilalţi pe care îi am la dispoziţie, un lot valoric bun, şi «vorbesc» şi rezultatele“, a declarat antrenorul Ionuţ Cimpoeru, pentru GdS.