10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu trecut cu bine de Dinamo

Au trecut cu bine de Dinamo

Echipa masculină de volei SCM „U“ Craiova a debutat cu dreptul în play-off-ul Diviziei A1. Gruparea din Bănie s-a impus cu 3-1 în confruntarea susținută sâmbătă seară, în Sala Polivalentă, în fața formației Dinamo București, la capătul unei evoluţii slabe în primul set şi bună în următoarele trei.
Alb-albaștrii au început prost meciul, cu multe greșeli, inclusiv de serviciu, iar Dinamo a câștigat la pas primul set, scor 25-17. Băieții lui Pascu s-au revanșat cu vârf și îndesat în actul doi, în care au punctat din toate pozițiile, câștigându-l la o diferență concludentă, scor 25-17, asta după ce au condus și cu 12 puncte avans. Setul trei a fost foarte disputat și cu faze controversate, dinamoviștii vazând și un cartonaș galben. Oaspeții au început bine, dar craiovenii au revenit și au condus pe tabelă cam tot timpul la două puncte, asta până la punctul 19, când două greșeli consecutive din tabăra noastră au făcut ca finalul să fie cu emoții. Până la urmă s-a impus SCM „U“ cu 25-21. Craiova a închis meciul în setul patru, când a câștigat foarte multe puncte prin blocaj, scorul nelăsând loc de comentarii, 25-13.
Antrenorul Craiovei, Dan Pascu, a început cu următorul sextet: Halilovic, Lică, Milivojevic, Majstorovic, Lupu, Sestan. A mai intrat: Imhoff.
În etapa viitoare, SCM „U“ Craiova va evolua pe terenul liderului, ACSVM Zalău, derbiul fiind programat miercuri, de la ora 18.00 (Digi Sport).

Satisfacţie maximă la final

La finele întâlnirii, căpitanul Laurenţiu Lică a explicat debutul nefast din meci şi a punctat că treptat Craiova a fost net superioară lui Dinamo.
„Am început un pic timoraţi, iar Dinamo, cum a simţit că este loc de a câştiga la Craiova, a accelerat şi jocul lor a mers perfect. Cred că am dominat în mare parte la toate capitolele această partidă. Noi ne bucurăm enorm, pentru că e prima victorie în play-off şi înseamnă foarte mult pentru noi, mai ales că miercuri trebuie să mergem la Zalău. Acolo ne trebuie un moral bun şi o pregătire foarte bună a meciului. Cât despre public aş vrea să subliniez că mă bucur că am văzut sala mai plină şi mai vioaie şi sperăm să mai vină. Sperăm într-un rezultat bun şi la Zalău. Ar fi bun şi un punct, să nu venim cu mâna goală de acolo şi apoi să ne continuăm drumul. Încercăm să ţinem pasul cu cele două echipe contracandidate la primul loc“, a declarat Laurenţiu Lică, pentru GdS.
Bucuros de victorie s-a arătat şi antrenorul Dan Pascu.
„Ne-am pregătit destul de bine pentru acest meci, dar s-a văzut un trac în primul set, unde nu a ieşit nimic bun nici pe preluare. Am greşit foarte mult în atac, dar odată ce am intrat în joc echipa s-a dezlănţuit şi a jucat foarte bine. În final am obţinut o victorie foarte valoroasă, un prim pas cu dreptul în acest play-off şi nu pot decât să felicit jucătorii şi publicul, care astăzi a fost extraordinar şi ne-a ajutat foarte mult să obţinem trei puncte. Îmi doresc să jucăm la Zalău cum am făcut-o în aceste trei seturi pe care le-am câştigat şi mai departe vedem ce vom reuşi. Vreau să jucăm la capacitate maximă, dacă reuşim să câştigăm este foarte bine, iar dacă nu înseamnă că adversarul a fost mai bun decât noi“, a punctat Dan Pascu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS