Acasă Sport România debutează în preliminariile CE din 2020

România debutează în preliminariile CE din 2020

-

Naţionala de fotbal a României începe sâmbătă, de la ora 19.00, drumul spre Campionatul European din 2020, la Stockholm, contra Suediei, partida contând pentru Grupa F, din care mai fac parte Spania, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Pentru a se califica la turneul final, România trebuie să încheie pe una dintre primele două poziţii. Mai există şi o şansă în playoff-ul Ligii Naţiunilor, dar acolo situaţia este destul de complicată.
„Obiectivul nostru înainte de startul acestei campanii este clar: să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm și să avem o atitudine bună pe teren. Voi pregăti meciurile la fel ca pe cele din Liga Națiunilor, cu gândul la victorie. Exemplul nostru trebuie să fie meciul jucat cu Suedia la Craiova. Ne-am luptat cu ei timp de 90 de minute și am câștigat. Tot așa trebuie să abordăm și jocul din Suedia, să fim foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic, deoarece ne așteaptă un meci dur. Sunt fericit să aud că lumea vine la stadion să susțină echipa națională, înseamnă că suntem pe drumul cel bun!“, a spus selecționerul României, Cosmin Contra.
Partida de pe „Friends Arena“ din Stockholm va fi arbitrată de Michael Oliver, ajutat de asistenții Stuart Burt și Simon Bennet, şi de rezerva Paul Tierney, toţi din Anglia. Observator de joc a fost numit Jan Carlsen, din Danemarca.
Lotul lui „Guriţă“ îi cuprinde pe următorii tricolori: portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes), Costel Pantilimon (Nottingham), Florin Niță (Sparta Praga); fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, Dragoș Grigore (Ludogoreț), Cosmin Moți (Ludogoreț), Cristian Ganea (Numancia), Nicușor Bancu („U“ Craiova); mijlocași: Tudor Băluță (Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krylia Sovetov), Alexandru Cicâldău („U“ Craiova), Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Nicolae Stanciu (Al-Ahli), Ianis Hagi (Viitorul), Alexandru Mitriță (New York City), Gheorghe Grozav (Kisvárda), Ciprian Deac (CFR Cluj); atacanți: George Pușcaș (Palermo), Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Andrei Ivan (Rapid Viena).
Programul grupei F:
– 23 martie 2019: Malta – Feroe, Suedia – România (ora 19.00), Spania – Norvegia (ora 21.45);
– 26 martie 2019: Malta – Spania, Norvegia – Suedia, România – Feroe (ora 21.45);
– 7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21.45);
– 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21.45);
– 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21.45);
– 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16.00), România – Malta (ora 19.00), Suedia – Norvegia (ora 21.45);
– 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19.00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21.45);
– 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21.45);
– 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21.45);
– 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

ȘTIRI VIDEO GdS

Locomotivă mistuită de flăcări, în Hunedoara

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunţat puţin după miezul nopţii trecute. Locomotiva, care a luat foc...