11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Speranţele“ de la CSV Craiova au acces la turneul final

„Speranţele“ de la CSV Craiova au acces la turneul final

Echipa feminină de categoria „speranţe“ (13-14 ani) a CSV Craiova a reuşit calificarea în actul final al Campionatului Naţional de volei, după ce s-a impus la turneul semifinal desfăşurat de curând la Braşov. Jucătoarele antrenate de Raluca Andrei au câştigat grupa 4, reuşind victorii pe linie sub Tâmpa, după cum urmează: 3-1 cu Juvenil Braşov, 3-0 cu LPS Bihorul Oradea şi 3-0 cu CSS Blaj.
Lotul formaţiei din Bănie le cuprinde pe următoarele: Andra Popa, Raluca Ion, Maria Poajgă, Maria Tică, Ana Maria Dumitru, Andreea Simion, Andreea Ghebaur, Denisa Stoichiţoiu, Maria Mătuşa.

„Iată-ne din nou sus“

Preşedintele şi totodată patronul grupării CSV Craiova, Radu Chifu, s-a arătat încântat de reuşita formaţiei pregătite de Raluca Andrei, isprava de la Braşov venind în condiţiile în care anul competiţional a fost început fără câteva „piese“ importante, ce au părăsit clubul în vara trecută.
„Este un rezultat remarcabil ţinând cont de mai multe lucruri. Noi suntem campioni naţionali la minivolei şi ne dorim să repetăm figura şi acum, la speranţe. În vară, după ce am ieşit campioni, am pierdut cinci fete şi vă daţi seama că asta a cântărit mult, dar iată-ne din nou sus. Sunt foarte mulţumit, pentru că anul ăsta noi am fost outsideri. Au fost multe grupe la turneul semifinal şi se calificau decât două echipe din fiecare, plus două excepţii de pe locul trei. Noi am venit fără şanse şi am câştigat grupa. Am învins pe Braşov, marea favorită, şi am luat o opţiune serioasă la calificare. Avem rezultate frumoase în cei cinci ani de existenţă ai clubului. Am avut locul trei pe ţară la minivolei, apoi locul cinci, am fost şi campioni naţionali şi acum ne-am calificat din nou la turneul final, unde vor participa şase echipe calificate direct, iar celelalte două vin din urma unor turnee de recalificări. Cele care s-au calificat direct sunt următoarele formaţii: CSS Bacău, CSS Târgovişte, CSM Bucureşti, CSV Craiova, CSS Sibiu, Bega Timişoara“, a explicat Radu Chifu, pentru GdS.
Referitor la turneul final, conducătorul CSV Craiova s-a arătat optimist: „Suntem în finala competiţiei, care va avea loc pe 15-19 mai, dar nu se cunoaşte încă locul de desfăşurare. Pentru asta vom depune oferte la Federaţia Română de Volei şi o să vedem ce decizie se ia. Indiferent unde se va ţine, eu am încredere că echipa noastră va face o figură frumoasă“.

Cadetele intră la serviciu în curând

CSV Craiova se pregăteşte acum pentru o participare a grupei de cadete la turneul semifinal, ce va avea loc la Sibiu în intervalul 28 – 30 martie. CSV Craiova face parte din grupa a IV-a, alături de Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ (CNNT) Craiova, CSS Sibiu şi CTF Mihai I București.
„Aici suntem calificaţi ca excepţie, de pe locul patru, şi suntem tot outsideri, dar avem o echipă bună, capabilă de multe lucruri frumoase. Până acum ne-a priit treaba asta cu outsideri, nu ne-a băgat nimeni în seamă şi am câştigat multe meciuri. Sperăm să ne considere tot aşa în continuare şi să-i trezim la final, când suntem pe primul loc“, a glumit Radu Chifu.
De menţionat faptul că oraşul Craiova este reprezentat şi la masculin la turneul semifinal de cadeţi, CNNT găzduind acţiunea între 5-7 aprilie. Din seria CNNT Craiovei mai fac parte CSS Tulcea, Arcada Galați şi Academia de Volei Titanii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS