10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVasile Florea, gata să reînvie tenisul de masă craiovean (VIDEO)

Vasile Florea, gata să reînvie tenisul de masă craiovean (VIDEO)

Fostul mare jucător de tenis de masă al Băniei, Vasile Florea, s-a înhămat de ceva vreme, împreună cu câțiva dintre seniorii clubului, la renașterea acestei activități sportive sub egida Universității Craiova, având în directorul Pavel Badea un mare susținător.

„Am început de anul trecut să luăm copii şi să-i şcolim. Am şi postat pe pagina noastră oficială de facebook un anunţ de selecţie cu toate datele necesare şi avem şi grupe de copii, clasa pregătitoare I şi a II-a. Avem deja câțiva puşti care vin lunea, miercurea şi vinerea la antrenament şi, pe măsură ce evoluează, o să mărim şi doza de pregătire. Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă craiovean şi sperăm să-l aducem acolo unde a fost odată, pe vremea mea cel puţin“, ne-a spus Vasile Florea deunăzi.

Entuziasm mare la antrenament

Invitația multiplului campion național în sala FEFS Craiova, din spatele Stadionului „Ion Oblemenco, la una dintre ședințele de pregătire, a fost acceptată pe loc și cu drag, iar cele văzute au impresionat. Pe lângă Vasile Florea și jucătorii seniori ai Universității, care se pregătesc și ei să revină pe Superligă, având de susținut un baraj (turul pe 31 martie, la Constanța, iar returul pe 6 aprilie, ora 12.00, la Craiova) în compania LPS Constanța, se aflau o droaie de copii, nerăbdători să treacă la joc. Evident că pașii premergători partidelor nu au lipsit, prima dată a fost încălzirea, apoi fiecare a trecut la robot și a urmat jocul mult dorit, totul supervizat de maestrul Florea.

„Încercăm să mișcăm lucrurile din loc. Avem peste 16 legitimați, iar acum, aici, sunt 12 tineri deja în sală, de diferite vârste, începând de la 6 ani și jumătate și până la 11 ani și jumătate, cum este cazul lui Tudor Lungoci, care a și debutat de curând în Divizia A, profitând de o conjunctură favorabilă. Sperăm să meargă treaba bine și în viitor să avem sportivi care să ne facă să fim mândri. Căutările nu s-au oprit! Nu este ușor să-i aducem la noi, la sală, dar în scurt timp sperăm să mărim familia“, a spus Vasile Florea, încântat și de implicarea seniorilor în proiectul său privind renașterea tenisului de masă: „Îmi place mult meseria și sportul pe care-l practic, de aceea sunt foarte răbdător. Și eu am fost mic și au avut antrenorii grijă de mine să-mi explice și să mă ajute să progresez și vreau să duc tradiția mai departe. Vreau să pun umărul și să văd că Universitatea Craiova o să redevină ceea ce a fost odată în tenis de masă. Vă dați seama că nu pot să lucrez singur cu peste 20 de oameni, incluzându-i și pe cei mari. În ajutorul meu mai vin Daniel Simulescu, plus ceilalți sportivi, în funcție de timpul disponibil. Mă bucur mult când îi văd că se implică și cei mari, pentru că asta înseamnă că le pasă de viitor“.

Nu se percepe taxă

Tehnicianul craiovean a explicat că sunt mulți tineri care încearcă tenisul de masă, dar după aceea fug la alte sporturi sau, mai rău, se mulțumesc să stea acasă, în fața calculatorului.

„Am avut mult mai mulți copii decât acum, au fost câțiva care au venit trei săptămâni, apoi au renunțat și s-au orientat spre altceva. În momentul în care un copil a rezistat deja câteva luni la antrenamente, atunci avem speranța că va rămâne în continuare. Eu sunt optimist tot timpul și nu doar eu. Sperăm și muncim, numai așa putem răzbi“, a declarant Vasile Florea.

Dacă la majoritatea cluburilor și sporturilor se percepe taxă pentru pregătire, la secția de tenis de masă a Universității Craiova nu intră în discuție așa ceva, iar condițiile sunt foarte bune.

„Putem spune că avem tot ce ne trebuie din punct de vedere tehnic. Avem și un robot care ne ajută, mai ales când sunt foarte mulți copii. Are un program, aruncă mingile automat și pune în dificultate partenerul său pe preluarea din serviciu. Nu există taxă și așteptăm tinerii să vină și să încerce. Noi facem și pregătire fizică, dar și pregătire pedagogică, atingem mai multe aspecte, pentru ca sportivii noștri să fie la capacitate maximă și în sală, dar și în afara ei, îi formăm ca oameni. Sperăm ca până la sfârșitul anului să mai legitimăm încă șase-opt copii, cel puțin, și să formăm două echipe și apoi să le înscriem în campionat din sezonul viitor“, a încheiat Vasile Florea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS