17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m) / Băieții lui Todorov au ieșit cu capul sus din Cupă (VIDEO)

Baschet (m) / Băieții lui Todorov au ieșit cu capul sus din Cupă (VIDEO)

Echipa masculină de baschet SCM „U“ Craiova a dat o replica foarte bună formației CSU Sibiu, în manșa retur a sferturilor de finală ale Cupei României. Confruntarea de ieri seară, din Sala Polivalentă, a fost adjudecată de gruparea din Bănie, scor 79-66, dar, din păcate, diferența a fost insuficientă ca să asigure calificarea în semifinalele competiției. Reamintim că în meciul tur, disputat în Ardeal, CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 89-74.

Oltenii au început foarte bine meciul, au forțat permanent și au fost eficienți, în special Porter Troupe și Mo Curry, cu plus fiind notat și Vlad Koreniuk prin recuperările de sub panou. Primul sfert a fost câștigat clar de Craiova, cu 28-17.

Cu moralul foarte bun, trupa lui Aco Todorov a continuat să preseze în actul doi, dar au fost mai multe nereușite în ofensivă și astfel avantajul s-a diminuat în actul secund, pierdut cu 18-15. De remarcat aportul defensiv al lui Amedeo Casale, autor a două „capace“ foarte spectaculoase, ce au ridicat puținii spectatori în picioare. La pauză, tabela a indicat 43-35.

Sfertul trei a fost foarte „viu“, cu un plus de energie și de puncte pentru SCM „U“ Craiova. La un moment dat diferența s-a mărit și la 14 puncte, însă spre final ardelenii au „mușcat“ pe contraatac și au redus ecartul. A fost sfertul în care Jason Boone a ieșit mai mult în evidență. Sfertul trei a fost câștigat de olteni cu 23-21.

Ultimul sfert a fost unul în care diferența a fost adusă din nou la 13 puncte, spre iritarea jucătorilor și suporterilor sibieni, care și-au vărsat nervii pe arbitri. Presinea din ultimele trei minute a crescut la maximum, asta conducând la ratări din poziții favorabilă. Într-un final actul a fost câștigat de craioveni, scor 13-10, cu o ultimă aruncare ratată în ultimele secunde a lui Mo Curry, iar calificarea le-a revenit oaspeților, însă cu emoții.

SCM „U“ Craiova: Koreniuk (14 puncte), Troupe (18), Curry (13), Fraseniuc, Casale (13), Gajovic (7), B. Popa, Berceanu, Berculescu, Boone (4), Ionescu, Mijajlovic (10).

CSU Sibiu: Falker (15), Hardy (18), Ewing (2), Tohatan (3), Tamulis (5), Pratt (12), Dragoste, Gavriloaia (6), Brosser, Varga, Gheorghe, Philmore (5).

 

Troupe: Am dat totul pe teren

 

La finalul întâlnirii, cel mai prolific jucător al SCM „U“ Craiova, Porter Troupe, a afirmat că el și colegii săi regretă că nu au reușit să întoarcă soarta calificării pentru doar trei puncte.

„Săptămâna trecută am jucat rău la Sibiu și am plătit pentru asta, iar acum am făcut un meci foarte bun, am câștigat, dar nu am putut să ajungem și să depășim acel prag de 15 puncte. A fost greu, noi am dat totul pe teren, dar atât s-a putut. Am făcut și noi câteva meciuri la slabe în ultimul timp, dar ne-am regăsit încrederea în noi și am reînceput să jucăm bine. Am câștigat, dar nu suntem fericiți“, a declarant Porter Troupe.

Pentru SCM „U“ Craiova urmează un meci important în campionat, trupa lui Aco Todorov urmând să evolueze pe terenul celor de la BCMU Pitești, pe 27 martie, de la ora 20.45.

„La Pitești va fi un meci dificil, vom juca împotriva unei echipe bune, cu suporteri gălăgioși, dar este un meci în care vrem să câștigăm. Mergem acolo cu un moral bun și dacă vom juca la fel cum am făcut-o acum cred că va fi totul ok. Dacă ne vom impune ne vom asigura locul patru, deci trebuie să fim concentrați și să ne jucăm șansele“, a declarat Porter Troupe, la finalul întâlnirii cu CSU Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS