16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Experiența a făcut diferența în derbiul Craiova II – Filiași. UPDATE: FCU a remizat la Pucioasa

Fotbal / Experiența a făcut diferența în derbiul Craiova II – Filiași. UPDATE: FCU a remizat la Pucioasa

Derbiul Olteniei de la Liga 3, Universitatea II Craiova – CSO Filiași, s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-3. Meciul susținut vineri, pe stadionul „Extensiv“ s-a ridicat la nivelul așteptărilor, a fost viu disputant, dar, din nefericire, presărat și cu greșeli de portar și de arbitraj.

Oaspeții au deschis scorul prin Claudiu Ștefan, care a șutat puternic, de la 18 metri, la colțul din stânga al porții, după o respingere greșită a lui Alex Sîrbu (’28, 0-1). În minutul 44, Sabin Lupu a scăpat singur cu portarul, dar a șutat în acesta, el irosind șansa de a stabili rezultatul pauzei.

Imediat de la reluarea întâlnirii, Zete a șutat puternic din afara careului, Sorin Munteanu a părut că prinde fără probleme, dar a scăpat mingea în poartă (’46, 1-1). Impulsionați de golul egalării, alb-albaștrii au preluat conducerea, Alex Vulpe a expediat un șut-centrare, cu boltă, de pe dreapta, iar traectoria mingii l-a păcălit pe juniorul din poarta Filiașiului (’65, 2-1).

Experiența jucătorilor oaspeți și-a spus cuvântul până la urmă, ei reușind să întoarcă soarta jocului. Stoenac a egalat cu o reluare de pe dreapta, după o neatenție a portarului Preduț (’69, 2-2), apoi Sabin Lupu a profitat de o greșeală a defensivei alb-albastre și șutat imparabil, de la 14 metri, la colțul din stânga, mingea a lovit bara și a intrat în poartă (’75, 2-3).

„Satelitul“ a avut șansa egalării în prelungiri, dar Marius Albăstroiu nu a reușit să fructifice o poziție de singur cu portarul (’90+2).

„U“ Craiova II: Cătălin Preduț – Alex Sîrbu, Cătălin Ion, Hrvoje Spahija, Alex Zete – Bogdan Țoiu, Andrei Dobre (’89, Marius Albăstroiu) – Alex Vulpe, Radu Bîrzan (’46, Ionuț Mitran), Alex Trașcă – Francesco Pascu (’69, Luis Nițu). Antrenor: Dragoș Bon.

CSO Filiași: Sorin Munteanu – Mihai Șchiopu, Robert Vulpe (’77, Fabian Crușoveanu), Aurel Lupu, Dănuț Tereche, Alex Gheorghișor (’80, David Stăiculescu) – Dănuț Stancu (’67, Alex Armășelu), Claudiu Ștefan, Marian Stoenac (’86, Claudiu Ghighilicea), Sabin Lupu, Daniel Mărgărit. Antrenor: Mugur Gușatu.

Cartonașe galbene: Zete ’27, Pascu ’33, Ion ’63 / Șchiopu ’23, Munteanu ’90.

Cartonaș roșu: Alex Armășelu ’88.

Au arbitrat: Mihai Motan (Aninoasa) – Adrian Păunescu (Târgovişte), Ion Onicescu (Glodeni). Observatori: Viorel Voicu (Slatina), Viorel Nicolescu (Videle).

În etapa viitoare, Universitatea II Craiova va primi vizita celor de la FC Pucioasa, iar CSO Filiaşi va juca împotriva lui Sporting Roşiori.

UPDATE: FCU s-a împiedicat la Pucioasa

Cea de-a treia reprezentantă a Doljului, FCU Craiova s-a împiedicat în confruntarea susţinută sâmbătă, în deplasare, cu FC Pucioasa. A fost 2-2, golurile gazdelor fiind marcate de Tiberiu Calofir (’10) şi Narcis Marina (’16), în replică oltenii punctând prin Ovidiu Dănănae (’60) şi Claudiu Bălan (’90+7 – penalti).
Antrenorul Nicolo Napoli a utilizat următorii jucători: Chindriş – Kovari (’46, Tănase), Dănănae, Suciu, Negru – Raicea (’75, Avram), Takahashi, Keita, Răducanu – Bălan, Adarabioyo (’46, Codoban).
De menţionat faptul că Pucioasa a încheiat meciul cu doi oameni mai puţin pe teren, Marina (’70) şi Agachi (’90+3) fiind eliminaţi în urma a câte două galbene fiecare.
În etapa viitoare FCU va juca tot în deplasare, la Voluntari II.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS