17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au bătut-o cu milă pe Sepsi

Fotbal / Alb-albaștrii au bătut-o cu milă pe Sepsi

Universitatea Craiova a reușit să se impună, scor 1-0, în partida susținută vineri seară, la Sfântu Gheorghe, în compania echipei Sepsi, în runda a doua din play-off-ul Ligii I.

Alb-albaștrii au marcat prin Alex Mateiu, care a reluat din interiorul careului mic o minge venită de la portarul gazdelor, care respinsese cu greu o lovitură de cap a lui Kelic, în urma unei centrări venite de pe dreapta (’20).

În afara golului, Știința a irosit numeroase ratări, multe dintre ele fiind de singur cu portarul, „vinovați“ fiind Bancu, Bărbuț și Koljic.

Sepsi: Niczuly – Moura, Viera, Jovanovic (’78, Hadnagy), Sato (’70, Hamed) – Rus, Velev – Nouvier, Flores (’60, Vașvari), Ștefan – Tandia. Antenor: Eugen Neagoe.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Cicâldău, Bancu – Bărbuț (’73, Rocha), Koljic (’86, Fortes), Mihăilă (’62, Drăghici). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Hamed ’90+2 / Ferreira ’45, Bărbuț ’70.

Au arbitrat: Andrei Chivulete – Ciprian Danșa, Bogdan Gheorghe; Sergiu Popa.

Observatori: Marian Dorobanțu, Valentin Mateescu.

Statistica meciului:posesie: 50%-50%, ocazii de gol: 3-13, șuturi pe poartă: 0-5, șuturi pe lângă poartă: 3-8, lovituri libere: 20-18, cornere: 2-5, ofsideuri: 4-1, aruncări de la margine: 37-34, intervenții portar: 4-0, faulturi: 14-19.

În partida următoare, Universitatea Craiova va evolua în Capitală împotriva formației FCSB, disputa fiind programată duminică, 31 martie, de la ora 20.30.

Neagoe: Nu voiam să ne desfacem foarte mult

Antrenorul formației Sepsi, olteanul Eugen Neagoe, a admis că echipa sa a fost depășită la mai multe capitole în această seară de gruparea din Bănie.

„Am început jocul destul de bine, am avut o ocazie mare la 0-0, de singur cu portarul, dar nu am reușit să marcăm și apoi am primit un gol nepermis de ușor, după un corner. După ne-a fost destul de greu să revenim, am forțat, am încercat să le făcem pressing, ne-a reușit în unele momente… Cei de la Craiova au o echipă bună, valoroasă, și au mai avut câteva ocazie mari, pe contraatac, și de aceea nu voiam să ne desfacem foarte mult, pentru că știam că sunt periculoși. I-am felicitat pe băieții mei pentru atitudine, pentru efort, dar, din păcate, nu am reușit să acumulăm nimic în această seară“, a declarant Eugen Neagoe, la Digi.

Mangia: Le-am zis că vreau o pauză liniștită

Din tabăra Universității Craiova, antrenorul Devis Mangia s-a arătat mulțumit de evoluția elevilor săi, mai puțin de capitolul eficiență.

„Am jucat bine, sunt foarte mulțumit. Băieții au interpretat foarte bine jocul, am riscat o minge la început, după am dat gol, am făcut foarte multe ocazii, nu am închis jocul și sunt mulțumit. Am vorbit cu băieții înainte de meci și le-am zis că vreau o pauză liniștită și acum este bine. Am fost puțin supărat că am ratat foarte multe ocazii și îmi era teamă ca pe final să nu se întâmple ceva rău. Avem două obiective importante, Cupa și campionatul, și vrem să ne batem pentru ele“, a declarant Mangia, explicând neutilizarea lui Andrei Cristea: „Este doar o chestiune tactică legat de Andrei Cristea. Dacă meciul este închis, 0-0, cu niște adversari care se apără foarte jos este bine să jucăm cu un atacant de stilul lui, un atacant de careu. Când jucăm cu alte echipe și avem un avantaj, trebuie să utilizăm un vârf care ar fi mai bine să aibă spații în față. Nu sunt probleme cu Andrei. Am văzut că Elvir Koljic preferă să joace singur în față și cu unul în spate. Când jucăm 4-4-2 am văzut că avem problem în faza de finalizare“.

Mateiu, la al patrula gol

Autorul singurului gol al meciului, Alexandru Mateiu s-a bucurat mult pentru reușita sa și consider că Universitatea Craiova trebuie să-și urmeze propriul drum, nu să se uite la ce fac rivalele CFR Cluj și FCSB.

„Ne doream să încheiem cu o victorie acest meci și am reușit. Acum urmează două săptămâni de pauză, vrem să ne relaxăm puțin. Am marcat al patrulea gol și sunt foarte fericit. Nu m-a interesat  să marchez, ci să câștige echipa, să facem două victorii și după pauza asta o să vedem ce va fi. Contează ce facem noi, nu CFR. Suntem pe un drum bun și trebuie să continuăm așa, să nu ne oprim. Cât despre FCSB, o să vedem la final unde suntem noi, unde sunt ei“, a comentat Mateiu.

Bancu a explicat uriașa sa ratare

Căpitanul Științei, Nicușor Bancu, a explicat ratarea sa uriașă din prima repriză și a punctate că se bucură de Victoria obținută la Sepsi.

„Suntem fericiți că am reușit să câștigăm, în ciuda gazonului foarte greu. Ne-am apărat foarte bine, ne-am creat multe ocazii, din păcate am marcat decât un gol, dar per total e bine că s-a terminat așa și am obținut cele trei puncte. Referitor la ocazia mea, eu și la antrenamente pasez când scăpăm doi contra unu, dar mai bine șutam. Am încercat să-i dau lui Koljic să înscrie el, pentru că era cu poarta goală, dar fundașul s-a repliat foarte repede și nu am marcat. Mă bucur că s-a terminat bine meciul. Cu toții ne dorim titlul, suntem încrezători. Trebuie să câștigăm cu FCSB pe Arena Națională, să spargem și noi gheața, cum a făcut-o Viitorul. La cum am început acest play-off era bine să fi continuat campionatul, pentru că poate continuam seria meciurilor pozitive. Mă bucur că am fost chemat la națională, merg acolo să-mi fac datoria cât mai bine și sperăm să facem o figură frumoasă în ambele meciuri, cu Suedia și Feroe“, a spus Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS