11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTodorov vrea victoria U-BT Cluj (VIDEO)

Todorov vrea victoria U-BT Cluj (VIDEO)

Antrenorul formaţiei masculine de baschet, Aleksandar Todorov, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că şansele de a accede în semifinalele Cupei României sunt de doar 10% după înfrângerea suferită miercuri seară, în deplasare, în faţa formaţiei CSU Sibiu, în manşa tur a sferturilor de finală, cu scorul de 89-74 (26-14, 23-19, 17-23, 23-18).

„Am ştiut de la tragerea la sorţi că şansele de a accede în semifinale sunt de 25%, la 75%, pentru echipa CSU Sibiu, fiind echipa cea mai în formă din campionat în acest moment, liderul la zi. Chiar dacă după acest meci tur şansele sunt mai mari pentru ei, de 90%, noi vom lupta pentru a întoarce acest rezultat“, punctat Aco Todorov, făcând referire la meciul retur, programat marți, 19 martie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie.

Pentru SCM „U“ Craiova urmează un meci împotriva unui alt adversar redutabil al baschetului românesc, U-BT Cluj, confruntarea din etapa a 7-a a Grupei Roşii din Liga Naţională fiind programată duminică, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, iar Aco Todorov a afirmat că îşi doreşte mult victoria.

„Jucăm împotriva echipei cu cel mai mare buget din Liga Naţională. Indiferent de felul cum a evoluat în ultimele două partide, Clujul este echipa în faţa căreia este cel mai greu de jucat. Mai avem de susţinut trei meciuri pe teren propriu din ultimele patru din Top 6, iar duminică o să încercăm să obţinem victoria pentru a ne asigura biletele pentru clasarea în primele patru ale acestui Top 6“, a spus Todorov.

„Am resimţit din plin accidentarea lui Mo Curry în joc“

Tehnicianul SCM „U“ Craiova a admis că accidentarea lui Mo Curry s-a resimţit în jocul echipei sale, dar că duminică va fi în teren chiar dacă nu este refăcut total.

„Am resimţit din plin accidentarea lui Mo Curry în joc. Suntem convinşi că obţineam minimum o victorie în aceste ultime partide dacă l-am fi avut apt, dar, din nefericire, accidentările fac parte din jocul de baschet, având în vedere că este un sport de contact. Nu puteam face altceva decât să-l punem de-o parte, să-l lăsăm să se recupereze. În meciul de duminică o să joace, chiar dacă nu va fi apt 100%. Absenţa lui Curry nu este o scuză pentru noi, pentru înfrângerile suferite. Nu aş putea spune că băieţii au dezamăgit, au produs cel mai bun baschet pe care l-au putut produce“, a declarat Todorov, explicând şi rezultatele nefaste din ultimele deplasări: „Eu îmi doresc de fiecare dată să câştig, dar la fiecare sfârşit al zilei sau al unei perioade, banii vorbesc. Ştiţi foarte bine unde ne situăm ca buget şi consider că locul ocupat acum este cel corect“.

În discuţie a intervenit şi managerul echipei, Marius Toma, care a dezvoltat subiectul: „Antrenorul nostru, şi la Oradea, dar şi la Sibiu, a mizat pe zece jucători, iar ei au rulat 12, avem şi jucători tineri, cum este cazul lui Berceanu şi asta se resimte în economia campionatului. Antrenorul nostru a înţeles că la Craiova se vrea performanţă, dar, aşa cum vă spunea acum patru luni, când am început cu opt victorii, trebuie să punctăm că rezultatele sunt mult mai bune decât lista cu jucători pe care o avem. Trebuie să fim realişti şi să vorbim de investiţie, de valoarea individuală a jucătorilor, deci locul patru este unul corect“.

Întrebat dacă îşi doreşte să rămână şi în sezonul viitor la Craiova, Aleksandar Todorov a punctat că va semna un nou contract dacă i se va propune, dar numai dacă se doreşte performanţă.

Grupa Roşie

Etapa a 7-a: sâmbătă, 16 martie – ora 17.45: BC Timişoara – CSM Oradea, ora 18.00: BCM Piteşti – CSU Sibiu; duminică, 17 martie – ora 18.00: SCM „U“ Craiova – U-BT Cluj.
Clasament: 1. CSU Sibiu 36 puncte (coşaveraj 1766:1561), 2. U-BT Cluj 34 (1673:1586), 3. CSM Oradea 32 (1638:1573), 4. SCM „U“ Craiova 31 (1571:1585), 5. BC Timişoara 29 (1625:1674), 6. BCM Piteşti 28 (1689:1741).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS