11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportForţe proaspete pentru Mangia la meciul cu Sepsi

Forţe proaspete pentru Mangia la meciul cu Sepsi

Erorile din defensivă consemnate în ultima perioadă, coroborate cu împrumutul lui Florin Gardoş la Iaşi, i-au dat bătăi de cap lui Devis Mangia, care le-a solicitat conducătorilor un fundaş central care să confere o concurenţă serioasă. Discuţiile au condus la o cunoştinţă mai veche, ivorianul Stephane Acka, fotbalist care a devenit liber de contract de curând şi astfel a putut fi cooptat la Universitatea Craiova. Clubul a oficializat în această săptămână mutarea, iar ieri l-a prezentat fanilor cu ocazia conferinţei de presă premergătoare confruntării cu Sepsi, de la Sfântu Gheorghe, programată vineri, de la ora 20.30, contând pentru etapa a doua din play-off-ul Ligii I.

„Am vrut să mă întorc acasă“

Stephane Acka, fotbalist care are 28 de ani şi a semnat cu Ştiinţa o înţelegere valabilă trei ani şi jumătate, a afirmat că nu a fost prea greu de convins să revină în Bănie şi a precizat că plecarea sa de la echipă din urmă cu doi ani a fost cauzată de o divergenţă cu antrenorul Gigi Mulţescu şi că nu poate intra în discuţie trădarea.

„Sunt foarte fericit că m-am întors la Craiova, mi-am dorit asta. Am fost în discuţii şi cu alte echipe, dar am vrut să mă întorc acasă. Nu le-a trebuit prea mult să mă convingă celor de la club. Mi-am dorit să revin, îl cunoşteam şi pe Mister, care vorbeşte italiana, plus că mai sunt băieţi cu care am lucrat înainte cu doi ani, iar un amănunt foarte important este că lumea de aici iubeşte fotbalul şi am venit să fac performanţă. Sunt ok din punct de vedere fizic. Sunt aici de o lună şi m-am pregătit bine, iar concurenţa este benefică. Sunt jucători foarte buni aici şi când o să vină rândul meu să joc o să dau totul pentru echipă. Când am plecat atunci nu am făcut-o pentru că am vrut să trădez echipa, niciodată nu m-am gândit la asta, dar am avut un conflict cu Gigi Mulţescu, antrenor pe care îl respect de altfel. Unii suporteri sunt supăraţi pe mine, alţii mi-au trimis mesaje de încurajare şi eu o să încerc pe teren să le arăt că sunt devotat echipei şi o să dau tot ce am mai bun ca să o ajut“, a spus Acka, menţionând că a fost tot timpul la curent cu situaţia Universităţii: „Am plecat, dar m-am uitat tot timpul la ce se întâmplă la Craiova. Am văzut că Devis Mangia a făcut o treabă foarte bună, echipa a câştigat Cupa României anul trecut şi a fost pe locul trei. În fiecare an este sus şi asta mă bucură. Şi acum suntem în semifinalele Cupei, suntem pe locul doi în campionat şi s-a schimbat totul în bine, avem un stadion nou şi suporterii minunaţi vin la fiecare meci în număr mare ca să ne susţină. Suntem în faţă şi trebuie să ne batem pentru ambele trofee“.

Cât despre meciul de la Sfântu Gheorghe, Acka ştie că misiunea de a o învinge pe Sepsi nu va fi deloc uşoară: „Meciul de la Sepsi va fi greu, pentru că este şi ziua Ungariei şi o să dea totul să ne învingă. Noi mergem acolo cu mult respect pentru adversari, dar ne dorim victoria“.

Mangia: Mergem acolo să obţinem maximum posibil

La rândul său, antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, a afirmat că obiectivul echipei sale la Sfântu Gheorghe este clar, victoria, şi a explicat situaţia jucătorilor Cesar Meza Colli şi Matteo Fedele, trimişi la echipa a doua de la începutul acestei săptămâni.

„Este un meci important şi dificil. Este primul joc din istorie pentru ei în play-off acasă şi trebuie să mergem acolo cu personalitate mare. Este normal ca Eugen Neagoe să-şi dorească victoria. Sepsi vrea să-şi câştige toate meciurile de acolo, e normal, şi nu are importanţă de unde este antrenorul ei. Repet: este o echipă valoroasă, antrenată bine, are calitate, dar noi mergem acolo şi vrem să facem maximum posibil. Respectăm toţi jucătorii lui Sepsi, nu ne temem de Tandia. Îl avem accidentat pe Martic şi vom vedea dacă schimbăm ceva. Fedele şi Meza Colli sunt în afara lotului pentru acest meci. Este decizia clubului şi a antrenorului. Sub nicio formă nu trebuie să se vorbească despre un conflict între mine şi jucători. Ce este între mine şi ei rămâne între noi“, a spus Mangia, vorbind apoi şi despre venirea lui Acka: „Am zis mai demult că Acka este un jucător bun, dar că nu vorbesc despre el pentru că nu este jucătorul nostru. Acum este un jucător foarte bun şi este al nostru. Acka este o soluţie în plus pentru noi în defensivă şi eu am nevoie de toţi jucătorii care sunt aici. Acka a explicat ce s-a întâmplat atunci când a plecat, eu nu am fost aici şi nu pot să vorbesc despre ce a fost înainte. Îi cunosc pe Stephane şi Nuno, sunt doi băieţi foarte buni şi pot ajuta echipa. Când unul dintre cei doi va ajuta echipa, cred că imediat va fi iubit de public, sunt sigur de asta“.

Întrebat dacă a luat deja contact cu noul preşedinte Sorin Cârţu, Mangia a spus: „Am vorbit cu Sorin Cârţu săptămâna trecută. Venirea lui în club nu schimbă cu nimic lucrurile, eu sunt antrenorul. Sper ca el să fie talismanul nostru, dar când se câştigă ceva primii care trebuie să aibă o statuie trebuie să fie jucătorii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS