10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Halep, eliminată de o puştoaică. A plâns în vestiar!

Tenis / Halep, eliminată de o puştoaică. A plâns în vestiar!

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă surprinzător de cehoaica Marketa Vondrousova cu 6-2, 3-6, 6-2, ieri seară, în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California/SUA), dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari, informează Agerpres. Vondrousova (61 WTA, 19 ani) a reuşit prima sa calificare în sferturile unui turneu Premier Mandatory şi, totodată, primul succes în faţa unei jucătoare din top 5 WTA.
Halep (27 ani) a evoluat doar un set, al doilea, la nivelul său obişnuit, în rest a greşit mult, a fost lipsită de inspiraţie, de concentrare, în faţa unei adversare care a returnat aproape tot.
Primele cinci ghemuri ale meciului au însemnat tot atâtea break-uri, prima care a întrerupt această serie fiind Vondrousova, care s-a desprins la 4-2. Cehoaica aflată pe locul 61 în lume a reuşit apoi să câştige din nou contra serviciului şi a încheiat primul set cu un sec 6-2, în doar 31 de minute. Halep nu şi-a făcut niciodată serviciul în primul set, câştigând doar 7 puncte cu acesta.
Românca a început bine actul secund, cu un ghem la zero, iar apoi s-a detaşat la 4-1, a avut 5-2 şi a încheiat setul cu 6-3. Serviciul Simonei a funcţionat mult mai bine, ea având procentaj de sută la sută pe prima minge şi de 75% pe a doua, pierzând doar 3 din 20 de puncte.
Halep a debutat foarte bine în decisiv, cu break, dar apoi nu s-a mai legat nimic în jocul său, a intervenit frustrarea şi Vondrousova a câştigat cinci ghemuri la rând. Halep a făcut un break şi a redus din diferenţă, 5-2, dar şi-a pierdut serviciul la zero. Conform statisticii WTA, Halep a luat doar 6 puncte pe serviciul său în setul al treilea
Constănţeanca a comis 4 duble greşeli, a avut procentaje de doar 48% la ambele servicii şi a salvat doar o minge de break din 9.
Simona Halep, campioană la Indian Wells în 205 şi semifinalistă anul trecut, va primi pentru participare un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA.

Halep a spus că a plâns în vestiar după eşecul cu Vondrousova, lucru pe care nu l-a mai făcut de ceva timp: „Înfrângerile sunt mai uşoare în acest moment, dar sunt foarte dezamăgită şi supărată. După mult timp, am plâns în vestiar pentru că am pierdut un meci. Dau 100% la fiecare turneu, de asta sufăr atunci când pierd. Am simţit că trebie să plâng, să mă descarc. Cred că e un lucru bun că sufăr după fiecare înfrângere. Mi-am găsit târziul ritmun, dar am simţit că pot câştiga. Am comis multe greşeli, iar ea a dominat meciul în multe momente. Cred că am fost prea defensivă astăzi, am alergat prea mult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS