6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a trecut la pas de Slatina

SCM a trecut la pas de Slatina

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a impus categoric, scor 24-16, în partida susținută sâmbătă, în Sala Polivalentă, în fața formației CSM Slatina, contând pentru etapa a 19-a din Liga Florilor. A fost o primă repriză controlată autoritar de fetele lui Bogdan Burcea, care au condus la pauză cu 14-5. La reluare, lucrurile nu au mai stat la fel de bine pentru gazde și asta pentru că Bogdan Burcea a rulat tot lotul, simțindu-se și o ușorară relaxare. Repriza a doua a fost câștigată de slătinence cu scorul de 11-10.
SCM Craiova: Dzhukeva, Curmenţ – Ianăşi (2 goluri), Trifunovic (2), Şelaru (1), Ion (1), Tănasie (3), Nikolic (3), Seric, Gjorgjijevska, Colac (1), Tătar (5), Vizitiu (5), Costa. Antrenor: Bogdan Burcea.
CSM Slatina: Nagy, Stan, Abed Kader – Cârligeanu (4), G. Drăghici (1), Constantinescu, Dăscălete (2), Fulgoi (1), Chirigiu, Stoicănescu (2), V. Drăghici, Chitacu (2), Ostase (2), I. Andrei (1), Vădineanu (1). Antrenor: Victorina Bora.
În urma acestei victorii, SCM Craiova ocupă locul 5, cu 27 de puncte, iar CSM Slatina se regăseşte pe 11, cu 20. În etapa viitoare, gruparea din Bănie va juca pe terenul Gloriei Bistriţa (28 martie, ora 18.00), în timp ce formaţia de pe malul Oltului va primi vizita echipei din Baia Mare.

Burcea: Îmi felicit fetele

La finalul întâlnirii, antrenorul formaţiei SCM Craiova, Bogdan Burcea, a declarat pentru GdS că este mulţumit în mare parte de evoluţie şi că speră ca pauza ce s-a instalat deja în competiţia internă să fie benefică.
„E o victorie meritată, cu o abordare bună din primul minut, dar cu o scădere de ritm în primele zece minute din repriza a doua. Atât le-am rugat la pauză, să încercăm să fim la fel de disciplinate, să menţinem nivelul prestaţiei din prima repriză, dar în partea a doua a mitanului secund şi-au revenit şi îmi felicit fetele. Sunt bucuros, în primul rând, pentru victorie, pentru puncte, în al doilea rând pentru că au ieşit sănătoase de pe teren, iar în cel de-al treilea pentru că am rulat tot lotul şi sper ca fiecare tânără din lot, Valentina Ion, Colac, să aibă cât mai multe minute jucate în viitor şi minute cu reuşite, nu să facă doar figuraţie în Liga Florilor. Pauza vine într-un moment în care ridicasem nivelul echipei, dar sperăm să ne prindă bine. Cât despre fetele accidentate, vă spun că prea repede nu o să le vedem în teren. E foarte important pentru noi ca ambele sportive, Ţicu şi Zamfir, să fie în plenitudinea forţelor atât fizic, cât şi psihic, iar în momentul în care le «aruncăm» în competiţie, ele trebuie să fie 150%, ca să zic aşa“, a declarat Bogdan Burcea, pentru GdS.
Acesta a fost urmat de Ana Maria Tănasie, care a recunoscut că echipa s-a antrenat la ora la care s-a jucat meciul cu Slatina tocmai pentru a nu exista probleme de adaptare: „A fost o victorie muncită. Nu ne-a fost greu să jucăm de la ora 11.00, pentru că noi ne-am antrenat la această oră ca astăzi (sâmbătă – n.r.) să fim apte. Ne bucurăm că am obţinut punctele, pentru că erau foarte necesare ca să urcăm cât mai mult în clasament“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS