12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / A venit vremea revanșei! Koljic nu i-a iertat pe giurgiuveni (VIDEO)

Fotbal / A venit vremea revanșei! Koljic nu i-a iertat pe giurgiuveni (VIDEO)

Universitatea Craiova a reușit să-și ia revanșa în fața Astrei Giurgiu după înfrângerea de lunea trecută, din ultima etapă a campionatului regular. Gruparea din Bănie s-a impus ieri seară cu 1-0 în fața giurgiuvenilor, rezultat în urma căruia a urcat pe locul doi în clasamentul play-off-ului.

Alb-albaștrii au făcut diferența prin Elvir Koljic, care a reluat de la trei metri o minge respinsă greșit de Lazar, trimisă de Valentin Mihăilă (’18, 1-0).

Elvir Koljic a marcat cel de-al 13-lea său gol în Liga I (Foto: Alex Vîrtosu)

U Craiova: Pigliacelli – Martic (’45+2, Dimitrov), Kelic, Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Mihăilă (’82, Bic), Drăghici – Koljic (’69, Fortes). Antrenor: Devis Mangia.

Astra: Lazar – Butean, Cestor, Bejan, Radunovic – Begue (’46, Roșu), Mrzljak, Pires, V. Gheorghe (’86, Biceanu) – Zoua, Llullaku (’62, Balaure). Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Martic ’43, Kelic ’73, Mihăilă ’80, Drăghici ’84 / Cestor ’26, Zoua ’60, Pires ’90+2.

Cartonaș roșu: Radunovic ’79.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Horia Mladinovic.

Observatori: Augustus Constantin, Adrian Ionescu.

Statistica meciului: posesie: 53%-47%, ocazii de gol: 5-4, șuturi pe poartă: 3-1, șuturi pe lângă poartă: 2-3, lovituri libere: 12-24, cornere: 7-2, ofsideuri: 3-2, aruncări de la margine: 39-39, intervenții portar: 1-2.

 

Bancu: Mă bucur că nu a dat penalti

 

În minutul 68 s-a petrecut o fază foarte controversată, când căpitanul Craiovei, Nicușor Bancu, a atins mingea cu mâna, determinându-i pe oaspeți să solicite penalti. După meci, Bancu a vorbit pe tema fazei și a considerat că arbitrul Istvan Kovacs a procedat correct când a lăsat jocul să continue.

„Am vorbit și cu Istvan (n.r. – Kovacs), m-a întrebat de fază, i-am zis că m-a lovit mingea în mână. A fost dintr-o jumătate de metru, nu a dat. Mă bucur că nu a dat. Se mai fac greșeli, se putea da, dar nu s-a dat și am câștigat. Fiecare echipă îşi doreşte să obţină maxim, noi la fel, din fericire am ieşit învingători. Suntem fericiţi cu toţii că am început cu bine acest play-off. Nici ei, nici noi, nu ne-am creat mari ocazii“, a comentat Bancu, la Telekom Sport.

În următorul meci din play-off, Universitatea Craiova se va deplasa la Sfântu Gheorghe pentru o dispute cu Sepsi, programată vineri, 15 martie, de la ora 20.30.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS