29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu ar putea să revină la „U“ Craiova. Update: Clubul a oficializat mutarea

Cârţu ar putea să revină la „U“ Craiova. Update: Clubul a oficializat mutarea

UPDATE: Conducerea Universităţii Craiova a confirmat astăzi mutarea printr-un comunicat, în care se specifică faptul că Sorin Cârţu va ocupa funcţia de preşedinte, în timp ce Marcel Popescu va îndeplini în continuare rolul de manager general. Mai multe amănunte vom afla mâine, când va avea loc o conferinţă de prezentare la care vor participa atât Sorin Cârţu, cât şi Marcel Popescu.

…….

Articol iniţial:

Cu toate că Liga I este în plină desfăşurare şi toate forţele sunt canalizate asupra celor două mari obiective, Cupa şi Campionatul, acţionarii de la Universitatea Craiova sunt pe cale să producă modificări la nivelul conducerii. Organigrama Ştiinţei ar urma să-l cuprindă în curând şi pe Sorin Cârţu (foto). Fostul mare fotbalist al Maximei este dorit pentru funcţia de manager general al clubului alb-albastru, oferta venind la patru ani distanţă de la decizia de a renunţa la antrenorat. Sorin Cârţu şi mai marii clubului Universitatea păstrează momentan tăcerea în privinţa mutării, dar cu siguranţă în cursul zilelor următoare va fi făcut şi un anunţ oficial din partea grupării din Bănie.
În stagiunea 1990-1991, cu Sorin Cârţu pe bancă, Craiova cucerea ultimul titlu din istoria Băniei. La 28 de ani distanţă, pe „Ion Oblemenco“ se visează din nou la campionat, iar prezenţa impunătoare a fostului mare fotbalist, ajuns la 63 de ani, ar putea aduce un plus de experienţă şi un suflu puternic conducerii clubului alb-albastru în tentativa de a cuceri noi trofee.

A plecat Silviu Bogdan

O modificare certă în organigrama clubului este dată de plecarea lui Silviu Bogdan din funcţia de manager sportiv al Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, post pe care îl deţinea de la începutul proiectului „Renaştem împreună“.

„Am trăit multe clipe frumoase la Universitatea Craiova, multe satisfacţii şi am lucrat cu oameni minunaţi, dar a venit timpul să spun stop. Tocmai mi-am prezentat demisia şi nu am făcut-o din cauza nemulţumirilor sau mai ştiu eu ce. Am decis că este momentul să mă retrag şi să mă liniştesc o perioadă, să petrec mai mult timp alături de familie, pentru ca apoi să pornesc alt proiect, despre care voi vorbi la momentul potrivit. Le mulţumesc tuturor celor din staff-ul administrativ şi sportiv pentru frumoasa colaborare şi le urez să aibă parte de multe satisfacţii în continuare“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

De prezenţa lui Silviu Bogdan la Universitatea Craiova se leagă numele multor jucători tineri de perspectivă, unii confirmând deja, fiind transferaţi pe bani grei în ţară şi în străinătate ori împrumutaţi în primele două eşaloane din România, şi alţii care se află sub atenţia lui Devis Mangia şi se pregătesc să „scoată capul“ în fotbalul de mare performanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS