22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii Craiovei au pus gând rău Stelei

Voleibaliştii Craiovei au pus gând rău Stelei

Formaţia masculină de volei SCM „U“ Craiova are parte de un meci dificil în acest weekend, urmând să o întâlnească sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe Steaua Bucureşti, partida contând pentru etapa a 20-a din Divizia A1.
Antrenorul alb-albaştrilor, Dan Pascu, a afirmat că echipa se află pe un drum ascendent şi că se aşteaptă să câştige cu Steaua, dar şi în ultima etapă din campionatul regular cu Baia Mare, pentru a porni cu un moral bun în play-off.
„Se pare că am început să ne revenim, am jucat bine în ultimele trei meciuri, şi aceste victorii nu pot decât să ne dea încredere pentru viitor. Pentru mine, ca antrenor, înseamnă că echipa s-a aşezat, a revenit în forma competiţională de care avem nevoie pentru a câştiga următoarele meciuri. Meciul cu Steaua trebuie tratat cu toată seriozitatea, pentru că Steaua este o echipă care luptă până la capăt, nu are ce pierde şi vine motivată aici, pentru că este puţin sub presiune, vrea să ocupe locul şase şi tocmai de aceea mă aştept la un meci greu. Următorul meci este cu Baia Mare acasă, după care începe play-off-ul. Campionatul, apropiindu-se de partea finală, se anunţă foarte disputat, indiferent că joci acasă sau în deplasare vor fi meciuri grele, deci trebuie să strângem rândurile şi să încercăm o clasare cât mai bună. La ora actuală, trebuie să spun că a apărut o uzură a jucătorilor, au apărut mici probleme la articulaţii, trei-patru jucători acuză dureri la genunchi, alţi doi au probleme cu spatele, dar e normal să apară în ultima parte a campionatului, iar pentru mine, ca antrenor, e foarte important cum le gestionez, cum recuperez jucătorii până la următorul meci şi bineînţeles că trebuie să fiu foarte atent în pregătire pentru a nu forţa lucrurile mai mult decât trebuie pentru a fi toţi jucătorii valizi“, a declarat Pascu.

„Suntem pregătiţi, trebuie să scoatem cele trei puncte“

În sânul echipei s-a instalat optimismul după ultimele reuşite, atât Bogdan Ene, cât şi Rusmir Halilovic mizând pe rezultate bune în următoarele două jocuri şi nu numai.
„Cu Steaua se anunţă un meci foarte interesant şi disputat, în care sunt puse trei puncte valoroase pentru ambele echipe. Noi le vrem pentru a rămâne în cursă pentru primele două locuri, iar pentru Steaua miza este importantă pentru că se bate pentru accederea în play-off şi trebuie să fie sigură de avansul pe care-l are în faţa echipei din Dej. Steaua este o echipă incomodă, cu jucători buni şi cu un joc foarte organizat. Suntem convinşi că vor veni să pună foarte multă presiune pe noi, dar noi suntem pregătiţi pentru asta, ne antrenăm foarte bine şi trebuie să scoatem cele trei puncte. În play-off va fi cu totul altceva, acolo sunt şase echipe foarte bune, meciurile sunt adevărate finale şi orice se poate întâmpla. Sperăm să rămânem tot aici, în primele trei echipe, o medalie fiind un rezultat foarte bun“, a declarat Bogdan Ene.
„Ne-am revenit foarte bine după acea perioadă în care am pierdut cele trei meciuri consecutive. Am jucat din ce în ce mai bine, am câştigat meciuri importante, tratăm fiecare meci serios şi încercăm să le câştigăm pe toate. Steaua este o echipă periculoasă, care joacă bine şi luptă pentru accederea în primele şase şi tocmai de aceea ne-am pregătit foarte bine în această săptămână. Trebuie să facem tot posibilul să câştigăm pentru a rămâne în grupul fruntaş şi să ne luptăm până la capăt în play-off“, a punctat Rusmir Halilovic.

Divizia A1

Programul rundei a 20-a: joi, 7 martie: „U“ Cluj – Arcada Galați 0-3; sâmbătă, 9 martie – ora 17.00: ACS Volei Municipal Zalău – CSM Câmpia Turzii, ora 18.00: Unirea Dej – CSM București, SCM „U“ Craiova – Steaua București. Dinamo București şi Știința Explorări Baia Mare vor sta.
Clasament: 1. Zalău 44 puncte (setaveraj 48-13), 2. Galaţi 40 (45-18), 3. Craiova 40 (44-16), 4. Dinamo 32 (37-27), 5. CSM Bucureşti 29 (33-24), 6. Steaua 26 (34-31), 7. Dej24 (30-29), 8. Câmpia Turzii 14 (18-42), 9. Baia Mare 11 (17-45), 10. U Cluj 7 (16-49), 11. Piatra Neamţ 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS