11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mangia vrea să stingă conflictul cu suporterii şi anunţă că „U“ Craiova vrea eventul (VIDEO)

Fotbal / Mangia vrea să stingă conflictul cu suporterii şi anunţă că „U“ Craiova vrea eventul (VIDEO)

Universitatea Craiova a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care antrenorul Devis Mangia şi mijlocaşul Alexandru Mateiu au prefaţat confruntarea cu Astra Giurgiu, programată duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din prima etapă a play-off-ului Ligii I. Devis Mangia a vorbit în premieră despre lupta la titlu şi despre event şi şi-a cerut scuze faţă de suporteri pentru ieşirea de la meciul trecut, cu Astra, din campionatul regular, punctând totodată că nu a dorit altceva decât să-l ia apărarea lui Nuno Rocha, fotbalist care intrase în colimatorul tribunelor.

Iată declaraţii făcute de Devis Mangia:

– despre obiectivul din play-off:
„În acest an vrem să ne batem pentru campionat, dar şi pentru Cupă. Sunt două obiective importante! Avem calitate pentru a face aceste lucruri, dar trebuie să fim împreună: echipă, staff, conducere şi toţi cei care iubesc Universitatea Craiova. Sunt obiective deschise, realizabile, şi trebuie să recuperăm distanţa faţă de primul loc, iar eu cred că o putem face. De acum înainte trebuie să avem această mentalitate şi să o păstrăm şi anul viitor. Craiova trebuie să fie o echipă care tot timpul trebuie să lupte pentru câştigarea campionatului“.

– despre conflictul cu suporterii:
„În meciul de luni, sigur, am exagerat, pentru că eu nu trebuie să mă cert cu suporterii în timpul meciului. Vă asigur că eu fac totul pentru echipă, pentru a-mi apăra jucătorii. Din acest moment toţi fotbaliştii mei sunt foarte importanţi. Nu ştiu ce s-a întâmplat înainte (între Rocha şi suporteri – n.r.), dar trebuie să fim împreună. Este foarte indicat ca eu să am jucătorii liniştiţi din punct de vedere mental. Am discutat şi cu Donkor, pentru că şi cu el au fost ceva probleme. Am analizat situaţiile lui şi vom lucra să-l reabilităm.
Vreau să clarific un lucru: am mare respect pentru toţi antrenorii, şi în mod particular pentru Sorin Cârţu, care a făcut performanţă aici. Eu nu am zis niciodată că eu am făcut mai bine decât altcineva. Probabil că s-a înţeles greşit, pentru că eu încă nu stăpânesc bine limba română“.

– despre arbitraj:
„De astăzi înainte vă rog să nu-mi mai puneţi întrebări despre arbitraj, pentru că nu voi mai răspunde. Comportamentul meu de anul trecut a fost ok, nu am vorbit de arbitri şi nu am făcut-o în toată cariera mea. În acest an competiţional am început să vorbesc, pentru că am văzut că toată lumea face asta, dar nu mai vreau să pun presiune pe ei“.

– despre meciul cu Astra:
„Este primul meci din play-off şi vrem să-l câştigăm. Dacă va fi o atmosferă foarte bună, şi eu cred că va fi, atunci putem să câştigăm meciul. E bine când echipa adversă (Astra – n.r.) anunţă că vine să joace la victorie. Noi trebuie să schimbăm ceva, să eliminăm greşelile făcute în meciul de luni. Nu este simplu să vii cu ceva nou la acest meci, la o câteva zile distanţă de un altul. La fel va fi şi cu Viitorul, pentru că vom juca în campionat, după în Cupă, apoi iarăşi în campionat şi din nou în Cupă. Noi trebuie să fi înţeles ceva din meciul trecut şi să schimbăm. Dacă vom modifica ceva în acest meci o vom face în ideea de a surprinde. Mă bucur că reapar în lot jucătorii suspendaţi de data trecută (Bancu şi Fortes – n.r.). Kelic s-a antrenat normal, iar în privinţa lui Acka ne putem pronunţa astăzi (vineri – n.r.)“.

– despre continuitatea sa în Bănie:
„Am făcut deja planul pentru cantonamentul din vară, în plus am contract încă doi ani. E normal să programez viitorul cantonament, pentru că am contract, nu se pune problema să plec, dar depinde ce decide şi conducerea. M-am gândit la plecare exact când am venit aici, când am fost întrebat la prima conferinţă dacă prin paltonul. Nu ştiam dacă este bine să-mi încep sau nu treaba“.

Iată declaraţiile făcute de Alexandru Mateiu:

– despre meciul cu Astra:
„Ne aşteaptă un meci foarte greu. Ştim cu toţii că Astra este o echipă puternică, dar sunt sigur că dacă noi vom fi 100% concentraţi vom câştiga. Sperăm să fim un pic mai atenţi decât data trecută şi trebuie să câştigăm neapărat. Am mare încredere că vom arăta altă faţă în acest meci. Sunt sigur că vom ieşi fericiţi după meci. Luni au avut şi puţin noroc cei de la Astra“.

– despre obiectivele anunţate:
„Nu este nicio presiune în plus pe noi, pentru că intrăm de fiecare dată în teren să câştigăm meciul. Mie nu-mi place să pierd. Nu mă gândesc la campionat, mă gândesc la meciul cu Astra, să intru pe teren şi să dau totul, să ies învingător“.

– despre public:
„Sunt sigur că vor fi şi mai mulţi suporteri la acest meci, faţă de cel de luni (18.000 au fost la ultimul joc din campionat – n.r.)“.

– Despre Nuno Rocha:
„Este un băiat deştept şi sunt sigur că atunci când va intra ne va ajuta foarte mult. În vestiar l-am primit foarte bine, e prietenul nostru, colegul nostru şi tot timpul când a intrat pe teren şi-a făcut treaba“.

– despre banderola de căpitan:
„Nu contează cine are banderola pe braţ. Trebuie să fim ‘lei’ în teren şi să câştigăm fiecare meci, să ne atingem obiectivele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS