17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova are Viitorul în Cupă

„U“ Craiova are Viitorul în Cupă

Casa Fotbalului din Capitală a găzduit ieri tragerea la sorţi pentru meciurile din faza semifinalelor Cupei României, ediția 2018-2019. Conform sorţilor, „U“ Craiova, deţinătoarea trofeului, o va întâlni în drumul spre finală pe FC Viitorul, în timp ce CFR Cluj o va avea oponentă pe Astra Giurgiu. Jocurile vor avea loc în perioada 2 – 4 aprilie, turul – la Craiova şi Cluj, respectiv 23 – 25 aprilie, returul – la Constanţa şi Giurgiu. Dintre cele patru formaţii, echipa lui Gică Hagi e singura care încă nu are în palmares acest trofeu.
La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două partide egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa care a marcat mai mult. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art. 30 alin. 9 din ROAF, mai exact se trece la executarea loviturilor de departajare.
În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin. 9 din ROAF este permisă efectuarea a patru înlocuiri de jucători, cu condiția ca înlocuirea a patra să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarea regulă: „dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă“.
Echipele din Liga I, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate ca pe pe tot parcursul competiției să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani stabilite de art. 45 din ROAF.
Finala competiţiei se va juca pe 2 iunie, pe un stadion care urmează să fie stabilit în perioada următoare.

Marcel Popescu: Respectăm toţi colegii de competiţie

Preşedintele formaţiei Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat că alb-albaştrii lui Devis Mangia ar fi tratat cu maximă responsabilitate duelul din semifinale, indiferent de adversar, considerând că toate echipele au şanse la accederea în finală.

„În această fază a competiţiei nu se poate vorbi despre noroc la tragerea la sorţi sau de meciuri uşoare. Spun asta pentru că au rămas în cursă patru echipe participante în play-off-ul Ligii I, deci formaţii valoroase, cu şanse egale de calificare în finală. Universitatea Craiova tratează meciurile cu aceeaşi seriozitate, pentru că respectăm toţi colegii de competiţie. Putem spune că vom întâlni o formaţie care este preocupată, ca şi noi, să construiască, să joace fotbal, ceea ce cred că poate fi un avantaj. Jucăm primul meci la Craiova şi în mod normal trebuie să ne impunem, apoi trebuie să gestionăm bine returul. În cealaltă semifinală se întâlnesc două echipe grele, cu jucători valoroşi şi experimentaţi. E greu să te pronunţi cine se va califica în finală. Va conta foarte mult şi uzura echipelor după meciurile susţinute în play-off“, a declarat Marcel Popescu, pentru GdS.

În meciurile directe din acest an competiţional, Universitatea Craiova s-a impus în Bănie cu 2-0 în faţa Viitorului, în etapa a 9-a din campionatul regular, golurile fiind marcate de Elvir Koljic (‘5, ‘48), şi a remizat pe stadionul din Ovidiu, scor 0-0.
În drumul spre semifinale, Universitatea Craiova a eliminat pe Sportul Snagov (2-0), Turris Turnu Măgurele (4-1) şi Csikszereda Miercurea Ciuc (3-0), în timp ce FC Viitorul a învins pe Concordia Chiajna (3-0), Poli Iaşi (7-5) şi AFC Hermannstadt (3-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS