15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei medalii pentru SCM Craiova la Cupa României

Trei medalii pentru SCM Craiova la Cupa României

Pugilistele de la SCM Craiova au avut multă treabă săptămâna trecută, fiind angrenate la Cupa României. Competiţia s-a desfăşurat în Complexul Sportiv „Lia Manoliu“ din Bucureşti, s-a adresat categoriilor de senioare, junioare şi cadete, iar la start s-au prezentat 156 de sportive. Secţia de box a grupării din Bănie a reuşit să-şi adjudece trei medalii, două de argint şi una de bronz, fapt ce l-a mulţumint pe antrenorul Ion Dragomir.
Prima medalie de argint a fost adjudecată de Eugenia „Jenica“ Anghel (33 de ani) la categoria 48 kg senioare. Ea a avut parte de victorii frumoase până în finală, când a avut-o în faţă pe Steluţa Duţă (CSM Buzău), multiplă campioană naţională şi fostă campioană europeană.
„Jenica a pierdut în finală în faţa prietenei ei, Steluţa Duţă. De 15-16 ani se tot întâlnesc în finale atunci când fac ambele categoria şi trebuie să recunoaştem că experienţa Steluţei şi-a spus de multe ori cuvântul. A fost cel mai frumos meci, cel mai disputat şi se putea da învingătoare şi Jenica, dar socotelile arbitrilor au fost altele şi nu le comentăm. Eu sunt încântat de modul în care a luptat eleva mea“, a explicat antrenorul Ion Dragomir, pentru GdS.
Celălalt argint a venit de la Elena Roberta Pantelică (15 ani), la categoria 64 kg junioare, ea fiind la prima competiţie. „Pantelică a participat pentru prima dată la o astfel de competiţie şi a pierdut în faţa unei sportive de la Tulcea. A avut şi ceva emoţii şi este ceva normal până la urmă. Eu sunt foarte mulţumit de modul în care s-a comportat şi vă asigur că această fată, care are o dreaptă devastatoare, o să ne aducă multe bucurii în viitorul apropiat, ea fiind şi în vederile lotului naţional“, a explicat maestrul clubului SCM.
Cea de-a treia medalie, de data aceasta de bronz, a venit prin Dora Mustăţea (26 de ani) la categoria 54 kg senioare. În cazul Dorei este vorba despre o revenire în ring, ea absentând o bună perioadă, în care s-a dedicat antrenoratului.
„Dora a vrut să mai boxeze şi ea, dar a pierdut în faţa unei sportive de la Steaua, Estera Torok. Eu cred că putea mai mult, dar a intrat puţin prea relaxată în acest ultim meci. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat la această ediţie a Cupei României, ţinând cont că nu am beneficiat de un cantonament“, a încheiat Ion Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS