10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Niciun „leu“ în echipa etapei 26

Fotbal / Niciun „leu“ în echipa etapei 26

Dacă în rundele precendente Universitatea Craiova a avut cel puţin un jucător în echipa etapei întocmită de LPF, după runda a 26-a, în care gruparea alb-albastră a pierdut chiar în Bănie în faţa Astrei, lucrurile au stat rău. Niciunul dintre „lei“ nu a convins că merită să intre în 11-le LPF.

Iată cum arată echipa etapei a 26-a, ultima din campionatul regular:

PORTAR:
Valentin Cojocaru (Viitorul / 23 de ani / 21 jocuri) – A avut două intervenţii importante în repriza secundă. Sezonul actual poate fi considerat cel în care a confirmat încrederea primită de-a lungul timpului.
FUNDAŞI:
Deian Sorescu (Dinamo / 21 de ani / 22 jocuri) – Folosit şi în acestă rundă pe postul de fundaş dreapta, a urcat des în atac, dintr-o astfel de fază reuşind să înscrie un gol spectaculos. Este considerat de Mircea Rednic o soluţie pentru viitorul lui Dinamo.
Igor Armaş (FC Voluntari / 31 de ani / 14 jocuri) – Fundaşul moldovean a făcut un meci bun. A reuşit şi un gol, al doilea în tricoul celor de la FC Voluntari. Imbatabil în duelurile aeriene.
Alexandru Dandea (FC Hermannstadt / 31 de ani / 22 jocuri) – Liderul defensivei sibienilor a fost la înâlţime. Siguranţa arătată în fiecare intervenţie a fost transmisă şi colegilor, alături de care au reuşit întâia victorie din 2019.
Claudiu Belu Iordache (Astra / 25 de ani / 22 jocuri) – A dominat banda dreaptă. A oferit pasa decisivă la golul lui Llullaku, cel prin care giurgiuvenii au revenit în joc. Se află la al șaselea sezon în Liga 1.
MIJLOCAŞI:
Lyes Houri (Viitorul / 23 de ani / 20 jocuri) – A marcat golul care s-a dovedit a fi decisiv în calificarea Viitorului pentru a patra oară în play-off. Calităţile francezului l-au determinat pe Hagi să-l asemene cu Houssem Aouar, unul dintre cei mai promiţători tineri din Hexagon.
Tudor Băluţă (Viitorul / 19 ani / 21 jocuri) – Tânărul mijlocaş al dobrogenilor a făcut un meci impecabil! A alergat mult, fiind activ atât în defensivă, cât şi în atac. Prinde pentru a patra oară echipa etapei.
Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani / 20 jocuri) – Şi-a condus echipa spre a opta victorie din acest sezon. A ajuns la 51 de pase decisive în 261 de partide, fiind cel mai bun la acest capitol dintre toţi jucătorii activi în Liga 1 Betano.
Florin Tănase (FCSB / 24 de ani / 23 jocuri) – A fost principalul pericol pentru poarta lui Vâtcă. A ajuns la 44 de goluri în Liga 1, fiind şi singurul jucător activ care a înscris în carieră cel puţin un gol contra fiecăreia dintre cele 14 competitoare prezente în ediţia curentă.
ATACANŢI:
George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 23 jocuri) – Cuplul Omrani-Ţucudean a făcut din nou diferenţa, primul cu pasa decisivă, iar al doilea cu al 16-lea gol din ediţia curentă. Sepsi OSK a fost a 20-a echipă care a primit gol în Liga 1 de la actualul vârf al clujenilor.
Azdren Llullaku (Astra / 31 de ani / 25 jocuri) – A marcat al șaselea gol din ediţia curentă, în care mai are în cont trei pase decisive şi un penalty obţinut. Un pilon de bază în echipa lui Constantin Enache.
ANTRENORUL ETAPEI:
Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 de ani) – A pregătit excelent meciul cu FC Botoşani, echipa punând presiune pe adversari încă din primele minute. Este singurul antrenor cu patru calificări în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS