12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii și-au dat cu stângu-n dreptul și au început reproșurile (FOTO)

Fotbal / Alb-albaștrii și-au dat cu stângu-n dreptul și au început reproșurile (FOTO)

Astra Giurgiu a ieșit câștigată în „dubla“ întâlnire de ieri, din Bănie, cu Universitatea Craiova. După 0-0 pe „Extensiv“ între „sateliți“, în Liga a III-a, giurgiuvenii au lăsat publicul de pe „Ion Oblemenco“ cu mâna la inimă, reușind să învingă trupa lui Devis Mangia, care a părut visătoare și incapabilă să surprindă cu ceva în multe momente. Astra s-a impus cu 2-1 în „Templu“ și a provocat un disconfort în familia alb-albastră, iscându-se reproșuri din partea suporterilor la adresa unora dintre jucători, Rocha fiind principala țintă, și chiar la adresa antrenorului italian, care s-a expus în încercarea de a aplana cearta.

De menționat că lovitura de începere a fost dată de Teodor Țarălungă, fostul component al „Campioanei unei mari iubiri“.

Am ajuns cu greu la poarta lui Lazar

Craiova a dezamăgit în prima repriză, deși începuse bine, cu o ratare a lui Rocha (‘6). Astra a avut două ocazii mari de a deschide scorul, prima prin Hambo, care a scăpat pe dreapta, dar nu a putut să-l învingă pe Pigliacelli (’28), apoi Llulaku a ratat cu capul dintr-o poziție favorabilă (’39). A fost 2-2 la ocazii la pauză și asta pentru că Mateiu a prins un trasor din marginea careului mare, Lazar reușind să acorde corner cu emoții (’40).

Koljic face, Donkor desface

Imediat după pauză, bucurie mare. Alb-albaștrii au deschis scorul prin Elvir Koljic, care a plasat mingea în poartă de la 12 metri, după o fază în care Andrei Cristea a ratat din postură de singur cu portarul David Lazar (’49, 1-0). Lucrurile păreau să-și intre în normal, dar exact când lumea aștepta desprinderea, oaspeții au restabilit egalitatea. Azdren Llullaku a reluat imparabil din apropierea punctului cu var, o minge venită dintr-o centrare de pe dreapta a lui Zoua, execuție la care Pigliacelli a fost prins pe picior greșit (’76, 1-1).

A urmat un joc „surd“, cu Craiova încercând să „repare“ scorul și cu Astra preocupată să distrugă atacurile adversarilor și să plece pe contraatac. Astra a dat lovitura spre final, cu largul concurs al fundașului Craiovei Isaac Donkor, care a reluat nefericit în propria poartă o minge aparent ușoară o centrare șutată de Gheorghe (’88, 1-2).

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic (’46, Donkor), Ferreira, Briceag – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Cristea (’66, Mihăilă), Rocha (’82, Drăghici) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.

Astra: Lazar – Belu Iordache (’86, Roșu), Bejan, Cestor, Radunovic – Butean, Santos Pires, Mrzljak, Begue (’64, V. Gheorghe) – Hambo (’54, Zoua), Llullaku. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Belu Iordache ’86, Radunovic ’90+2, Cestor ’90+2, Bejan ’90+4.

Au arbitrat: Iulian Călin – Octavian Șovre, Radu Ghinguleac; Eduard Ioniță.

Observatori: Imilian Șerbănică, Laszlo Sajtos.

Statistica meciului: posesie: 49%-51%, ocazii de gol: 7-7, șuturi pe poartă: 4-3, șuturi pe lângă poartă: 3-4, lovituri libere: 21-9, cornere: 3-6, ofsideuri: 0-4, aruncări de la margine: 28-24, intervenții portar: 9-17.

Pentru galerie foto, click aici.

În urma acestui rezultat Universitatea Craiova a încheiat sezonul regular pe locul trei, cu 45 de puncte și pornește în play-off cu 23, iar în primul meci va da piept tot cu Astra și tot pe „Ion Oblemenco“, meciul fiind programat de data aceasta duminică, 10 martie, de la ora 20.30.

Mateiu: Sper să nu mai fiu eu căpitan

Căpitan în meciul cu Astra, în lipsa lui Nicușor Bancu, Alexandru Mateiu s-a arătat dezamăgit de rezultat, dar îi asigură pe fani că își vor lua revanșa în play-off.

Am pierdut doar un punct. Meciul următor este important și sunt sigur că vom câștiga. Au avut doar două faze mai importante și ne-au învins. Asta e, suntem dezămăgiți, dar mergem mai departe. Ne vom antrena toată săptămâna și ne vom lua revanșa. Ne pare rău că am dezămăgit suporterii. Ne vor încuraja și mai departe, nu-mi fac griji. Sper să nu mai fiu eu căpitan, că văd că nu câștigăm. Să fie altcineva și sigur vom câștiga“, a spus Mateiu, la Digi.

La rândul său, Andrei Cristea speră ca echipa să strângă rândurile pentru ce va urma.

Suntem dezamăgiţi de rezultat. Pentru noi, dar şi pentru cei care pun suflet la această echipă. Trebuie să strângem rândurile, pentru că nimeni nu ne aşteaptă şi urmează un play-off dificil. E o frustrare mare, mai ales că am avut 1-0. Problemele sunt la noi, trebuie să ne adunăm şi să câştigăm puncte. Nu cred că a fost henţ (la faza premergătoare golului reușit de Koljic – n.r.). Din ce am simţit eu, portarul mi-a respins în umăr, în piept. Orice punct, orice jumătate de punct, la final, când se trage linie, va conta enorm. Acum urmează un alt meci contra Astrei şi sper să avem mult mai multă ambiţie astfel încât să câştigăm“, a prezicat Cristea.

Mangia ameninţă cu plecarea!

Antrenorul Devis Mangia s-a arătat foarte deranjat de atitudinea publicului la adresa lui Rocha și a spus la conferința de presă că pentru jucătorii săi sare și în foc. Italianul a amenințat totodată cu plecarea la finalul sezonului, chiar dacă mai are contract, fiind nemulțumit de reproșurile care i se aduc.

„Cred că a fost un meci echilibrat. Am jucat bine, am dat gol, dar am terminat cu două greşeli. Ei ne-au avertizat din prima repriză, pe contraatac, dar asta şi ca urmare a terenului. Nu vreau să vorbesc despre jucători individual, mă arunc în foc pentru fotbaliştii mei. Eu nu am nimic să le reproşez. Nu e normal ca Rocha să fie fluierat după cinci minute. Dacă vor să fluiere, să mă fluiere pe mine. Nu e simplu pentru un jucător din punct de vedere mental când se întâmplă asta. Eu am zis după meciul cu FCSB că sunt puţin oltean. Asta pentru că e nevoie să fim toţi uniţi ca să facem performanţă. Dar dacă se întâmplă ce s-a întâmplat azi, cu Rocha, nu se poate face performanţă. Nu e normal ce s-a întâmplat. Echipa e pe locul trei, înainte să vin eu nu cred că era în poziţia asta. Am câştigat o Cupă, acum suntem iar în semifinale, jucătorii nu merită aşa ceva. Eu zic că au făcut performanţă. Dacă fanii au ceva cu mine, închidem acest sezon şi după aceea vedem“, a răbufnit tehnicianul. „Sunt foarte mulţumit de lot. Dacă vom fi împreună, eu cred că această echipă poate face performanţă. Nu ştiu ce şanse sunt pentru titlu, dar eu cred că ar putea să fie un sezon bun, dacă rămânem uniţi“, a completat Mangia.

Sorin Cârțu: Cei mai mulți bani s-au cheltuit pe timpul lui Mangia

Declarațiile lui Devis Mangia l-au iritat pe Sorin Cârțu, fostul mare jucător și antrenor al Științei a ținut să-i amintească italianului că el a avut parte de toată susținerea financiară a conducerii.

„Ca orice antrenor, își arogă niște merite. După mine, trebuie analizat mai bine. Tot la olteni se petrece ce se petrece la ora actuală în România, cu 20.000 de spectatori, cu condiții super pentru spectatori, cu cheltuieli pentru echipă de milioane, deci e bine la olteni. De ce să spună că nu e bine? El, într-un fel are dreptate, ca la olteni la nimeni, la ora actuală. Eu am mai spus-o, în toată perioada din 2014 până acum, cei mai mulți bani s-au cheltuit pe timpul lui Mangia. Deci orice antrenor a fost, eu, Mulțescu, etc, cheltuielile cele mai mari s-au făcut acum. Și e normal ca pretențiile de acum să fie maximale și e normal să ceară campionat. Locul 3 e cam ultimul dintre echipele cu pretenții. Mi se pare normal să fii nemulțumit că eșțti pe locul 3“, a spus Sorin Cârțu.

În „ajutorul“ acestuia a sărit și Ion Crăciunescu, aflat în studioul Digi Sport: „Păi când a mai avut Craiova condițiile pe care i le-a făcut Rotaru? Adică e un atac la antrenorii care au fost până acum? Oltenii vor calitate și performanță. Și toată lumea a cerut acest lucru și a spus că Craiova e îndreptățită să tragă la titlu. Dacă el nu a fost capabil să organizeze jocul, să ne spună: am și eu o vină, că un antrenor mai tânăr de la Astra m-a dominat cap-coadă în această seară. Am jucat bine, dar am luat bătaie și am devenit olteni“.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS