10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem totul sau nimic!

Vrem totul sau nimic!

Universitatea Craiova şi-a reparat moralul în meciul de Cupă, de la Miercurea Ciuc, după ce pierduse cu FCSB nemeritat şi controversat prin prisma arbitrajului prestat de Marius Avram, iar acum se pregăteşte să tragă cortina campionatului regular. Gruparea din Bănie întâlneşte în ultimul meci al rundei 26 pe Astra Giurgiu, o formaţie revitalizată de Costel Enache, de care Ştiinţa va da şi în play-off şi, posibil, şi în Cupa României. Meciul este programat astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar oltenii vor victoria cu orice preţ, un rezultat de egalitate fiind neînsemnat pentru niciuna dintre combatante în minicampionatul ce va urma.

Mangia: Sper să fie un meci deschis, spectaculos

Antrenorul formaţiei alb-albastre, Devis Mangia, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă la un joc deschis, care trebuie câştigat.

„Ne aşteaptă un meci dificil, important, pentru că Astra este o echipă care are un nivel bun de joc, dar noi vrem să facem o partidă bună ca să închidem cu victorie sezonul regular. Alibec este un fotbalist foarte bun, care în această perioadă a arătat că este în formă, dar nu cred că Astra depinde de doar un jucător. E normal să intrăm pe teren cu gândul de a câştiga şi sper să fie un meci deschis, spectaculos. Cam toţi băieţii sunt ok, după meciul susţinut la Miercurea Ciuc pe acel teren dificil. Nu vor fi în lot jucătorii suspendaţi (Bancu, Fortes – n.r.) şi Meza Colli, care este accidentat. Fedele are o problemă la genunchi după meciul cu FCSB. Vom vedea cum se prezintă astăzi (ieri, la antrenament – n.r.), dar nu este sigur că va fi apt pentru jocul cu Astra“, a spus Mangia, punctând că el nu a avut preferinţe în privinţa echipelor care completează play-off-ul: „Important este că suntem noi acolo şi sper să avem cel mai bun parcurs posibil. Prefer să vorbesc despre şansele la titlu după meciul cu Astra, dar, cum am mai spus-o, dacă va fi posibil de vorbit doar de fotbal, atunci Craiova are şanse. Sunt sigur de asta, dar eu trebuie să pot vorbi doar de fotbal, or în ultima perioadă nu a fost posibil“.

Mangia a vorbit puţin de meciul cu FCSB, i-a replicat lui Bălaşa pentru afirmaţia făcută despre penaltiul executat de Pigliacelli şi a explicat de ce nu a epuizat schimbările şi a mutat atât de târziu:

„Mâine (astăzi – n.r.) vom vedea cine va fi în teren, apoi decidem cine va executa penalti şi dacă vom avea. Important ar fi ca nimeni de la celelalte echipe să nu mai vorbească despre decizia mea, că nu avem respect punând portarul să bată penalti etc., aşa cum am auzit. Este bine când fiecare vorbeşte de echipa lui. Eu când iau o decizie, o fac pentru că sper să fie bună pentru echipa mea, nu pentru a demonstra ceva altor echipe. Cât despre joc, noi trebuia să avem un punct mai mult acum, iar FCSB două mai puţin. Echipa a arătat bine până la eliminarea lui Kelic. A fost o schimbare normală în mijloc, Bic în locul lui Fedele, şi nu avea sens de o alta, pentru că echipa a jucat bine, aveam în teren jucători de viteză, buni pentru contraatac. După penalti, ce mai voiai să fac? Aveam zece oameni! Pregătisem o schimbare încă din minutul 9 (Carlos Fortes ar fi trebuit să intre spre final lângă Koljic – n.r.), dar eliminarea ne-a dat peste cap calculele. Nu a fost posibil să facem alte alegeri în acel moment“.

Bărbuţ: Vom intra cu gândul să câştigăm

La rândul său, mijlocaşul Cristi Bărbuţ a declarat că echipa sa este concentrată la maximum pentru întâlnirea cu Astra şi vizează victoria în perspectiva abordării play-off-ului cu mai multe puncte şi cu un moral bun.

„Astra este o echipă bună, a arătat până acum rezultate foarte bune şi trebuie să tratăm acest meci foarte serios. Trebuie să luăm cele trei puncte pentru că ştim cu toţii că ultima impresie contează înainte de play-off. Nu ştiu ce să zic de acest sistem, cu înjumătăţirea punctelor, dar noi vom intra cu gândul să câştigăm. Este dificil de vorbit despre titlu acum, mai este meciul de mâine (astăzi – n.r.) şi după aceea începe play-off-ul, unde trebuie să avem cât mai multe victorii. În ceea ce mă priveşte, am marcat şi la Bucureşti, am înscris şi în Cupă, sper să o fac şi cu Astra, dar mai importante sunt cele trei puncte“, a menţionat Bărbuţ.

Duelul Craiova – Astra începe de pe „Extensiv“

De menţionat că duelul dintre cluburile Universitatea Craiova şi Astra începe mult mai devreme. Primul „episod“ are loc astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul „Extensiv“, când „satelitul“ Ştiinţei, antrenat de Drago Bon, vizează prima victorie din returul Ligii a III-a, seria 3. Înaintea acestei confruntări a echipelor secunde, Universitatea II Craiova ocupă locul 11, iar Astra II se găseşte pe 5. Partida de pe „Extensiv“ va fi arbitrată de Vasile Buzea (Bucureşti), ajutat de Liviu Barbu (Videle) şi Marian Istrate (Buftea), observatori fiind desemnaţi Adrian Ion (Piteşti), respectiv Viorel Nicolescu (Videle).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS