6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVor revanşa în faţa Măgurei Cisnădie (VIDEO)

Vor revanşa în faţa Măgurei Cisnădie (VIDEO)

SCM Craiova a susţinut joi o conferinţă de presă în care handbalistele Zeljka Nikolic şi Elena Georgievska şi antrenorul secund Costin Dumitrescu au prefaţat meciul cu Măgura Cisnădie, programat sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă, contând pentru etapa a 17-a din Liga Florilor. Optimismul primează în tabăra olteană, care îşi doreşte foarte mult victoria în perspectiva clasării pe podium, succes care ar răzbuna totodată şi eliminarea din Cupa României, oaspetele impunându-se la începutul săptămânii în faza 16-imilor cu scorul de 25-22 (13-10).

„Obiectivul nostru este locul trei-patru“

„Secundul“ Costin Dumitrescu a afirmat că SCM Craiova nu concepe decât victoria în meciul de sâmbătă, întrucât porneşte pe un drum la capătul căruia trebuie să se claseze pe locul trei, maximum patru, ceea ce ar conduce la o nouă participare în Cupa EHF.

„Meciul cu Măgura Cisnădie este extrem de important, ca de altfel toate ce vor urma de aici încolo. Măgura este o echipă ce se clasează pe locul trei, are 8 puncte mai mult decât noi şi pentru asta victoria este obligatorie, ţinând cont şi de faptul că echipa noastră a ieşit din cele două competiţii, Cupa EHF şi Cupa României. Trebuie să vedem şi partea plină a paharului, avem mult mai mult timp, un număr bun de antrenamente în care putem să revenim la un joc aşa cum ni-l dorim, pentru că am suferit mult din cauza lipsei antrenamentelor. Noi am făcut şi facem eforturi foarte mari ca să creştem randamentul echipei şi al şuturilor. Luni am avut meci pe terenul Măgurei Cisnădie în Cupa României şi am pierdut, dar am avut multe de învăţat şi sper ca sâmbătă după-amiază să aducem victoria mult dorită şi necesară pentru ce a mai rămas din campionatul acesta. Obiectivul nostru este locul trei-patru, pentru că poziţia a doua nu mai este accesibilă. Mai avem nevoie de 20 şi ceva de puncte ca să ne clasăm pe locul trei şi întâlnim în deplasare contracandidatele la poziţia dorită, excepţie Măgura Cisnădie. Ca să terminăm pe trei avem voie să pierdem maximum un joc, iar pentru locul patru putem avea şi doi paşi greşiţi. Avem un traseu greu, dar nu imposibil, iar această echipă a arătat anul trecut şi în campionat, dar şi în cupele europene, că are forţă şi sperăm să terminăm cu bine şi cu capul sus acest drum care începe sâmbătă“, a spus „Deme“.
„Ada Moldovan este o jucătoare de viteză, chiar dacă nu mai este tânără, are experienţă şi exploatează foarte bine spaţiile. Dar, aşa cum am demonstrat-o luni în multe minute, apărarea poate să le oprească pe Ada Moldovan şi Gatzel, pentru că ele sunt cele două creatoare ale acţiunilor de gol. Sperăm ca arbitrajul să fie unul mai aproape de ceea ce se întâmplă în teren, pentru că acolo am acuzat destule acţiuni neregulamentare. Eu înţeleg arbitri care fac greşeli, este omeneşte, dar mi-aş dori ca greşelile împotriva echipei mele să fie mai puţine“, a completat Costin Dumitrescu.

Jucătoarele promit revirimentul

La rândul său, Zeljka Nikolic ştie ce-i trebuie Craiovei în perioada rămasă ca să salveze acest an competiţional, menţionând, totodată, că ar semna un nou contract cu SCM.

„Ştim că nu suntem pe un loc bun în clasament în acest moment, am părăsit şi Cupa, sunt foarte dezamăgită din această cauză, pentru că nu am făcut un meci prea bun la Cisnădie, deşi suntem o echipă mai bună decât a lor. Trebuie să arătăm mai bine, să luptăm mai mult, să ne concentrăm mai bine şi să marcăm goluri multe, iar dacă facem toate acestea, sâmbătă cred că vom câştiga. Faptul că ne-a rămas doar campionatul, ne putem antrena mai bine şi tot ce trebuie să facem este să adunăm cât mai multe puncte ca să jucăm din nou în Europa în ediţia viitoare. Încă mă simt bine aici şi cred că voi continua la SCM“, a spus Nikolic.

La teorie şi la promisiuni a stat bine şi Elena Georgievka:

„Îmi pare foarte rău că nu am continuat în Cupa EHF şi că am ieşit şi din Cupa României, dar acum avem mai mult timp la dispoziţie să ne antrenăm şi să pregătim foarte bine meciurile rămase de disputat din acest sezon. Trebuie să facem tot posibilul să urcăm în clasament şi pentru asta nu contează numele adversarelor pe care le întâlnim. Măgura Cisnădie ştiu că are jucătoare cu multă experienţă, dar nu mă tem, pentru că dacă o să reuşim să facem foarte bine fazele de atac şi apărare, să reducem cât mai mult din greşeli, putem să le învingem. Acum trebuie să fim concentrate, să spargem gheaţa şi să începem să câştigăm meciurile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS