6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Ștefania Păun şi-a adjudecat două trofee importante

Tenis / Ștefania Păun şi-a adjudecat două trofee importante

Jucătoarea de tenis Ştefania Păun, legitimată la CSM Craiova, şi-a trecut în palmares primele rezultate notabile. Eleva lui Alexandru Banciu a câștigat două turnee U12 organizate de Federația Națională de Tenis, în speţă Cupa Speranțelor, competiție care a avut loc la Curtea de Argeș, și Cupa Mobira, care s-a desfășurat la Craiova, ambele fiind competiții de categoria 1.

La întrecerea din Curtea de Argeș, Ştefania Păun s-a impus în sferturile de finală împotriva tenismanei Samira Rusei (LPS-CSS Pitești) cu scorul de 2-0 (7-5, 6-0), apoi a trecut de Ioana Preda (CS Tineretului Vâlcean) în semifinale cu 2-1 (6-2, 6-7(5), 6-0). În finală, Ștefania Păun a triumfat contra Andreei Cuna (CS Libra Phoenix București) cu scorul de 2-1 (3-6, 6-4, 6-1).

În competiția câștigată la Craiova, Ştefania Păun a învins-o la pas pe Martina Popa (CS Kofe) în sferturile de finală cu 2-0 (6-0, 6-0) și a trecut în penultimul act de concitadina Elena Macesanu (Tenis Club Atlas Craiova) într-un meci strâns, adjudecat în cele din urmă cu 2-1, pe seturi 4-6, 7-6 (3), 7-6 (3), de eleva lui Banciu. În bătălia pentru primul loc Ștefania a înfruntat-o pe Oana Grozăvescu (CS Kofe) în fața căreia s-a impus în două seturi, 7-6 (6) și 7-5.

„Ștefania este eleva mea din luna iunie a anului trecut. Ea nu mai participase la vreo competiție organizată de FRT până atunci, dar am reușit împreună ca doar în câteva luni să crească rapid. Deja luna aceasta au venit și primele rezultate importante, Ştefania impunându-se la două competiții naționale, Cupa Mobira și Cupa Speranțelor. Sunt mândru că am reușit într-un timp atât de scurt să obținem performanțe notabile cu un copil care a început de la zero cu mine. Acesta este doar începutul, plănuim ca anul acesta să tot vină medaliile. Ea deja se află în primele 50 de sportive în clasamentul național la U12“, a declarat Alex Banciu, coordonatorul secției de tenis de câmp a CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS