6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep poate pierde locul 2 în clasamentul WTA

Simona Halep poate pierde locul 2 în clasamentul WTA

Eliminată de la Dubai încă din faza sferturilor de finală de la Dubai de Belinda Bencic, Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) e în pericol să pice pe locul al treilea în clasamentul mondial, dacă cehoaica Petra Kviova (4 WTA la startul turneului) va triumfa în Emiratele Arabe Unite, scrie Mediafax.

Înaintea competiţiei, Simona era ameninţată şi de Karolina Pliskova, şi de Petra Kvitova, dar prima a ieşit surprinzător, în faza sferturilor de finală, şi a pierdut orice şansă de a o depăşi în clasament pe constănţeancă. Însă pericolul rămâne şi e unul destul de mare, pentru că Petra Kvitova, care a urcat deja pe locul 3 în clasamentul live, poate trece peste Simona, în cazul în care va ridica trofeul deasupra capului. Halep va rămâne cu 5.727 de puncte, Kvitova are în acest moment 5.370 de puncte, dar un succes ar duce-o la 5.920 de puncte.

Prima în clasament va rămâne Naomi Osaka, eliminată încă din primul tur de la Dubai, iar singura care mai poate produce modificări importante în top 10 este ucraineanca Elina Svitolina. Aflată pe locul 8 WTA, ea ar putea urca până pe locul al patrulea, triumful ducând-o la 5.450 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS