5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Tot ce trebuie să ştii de „U“ Craiova înainte de derbiul cu FCSB (VIDEO)

Fotbal / Tot ce trebuie să ştii de „U“ Craiova înainte de derbiul cu FCSB (VIDEO)

Universitatea Craiova a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în care antrenorul Devis Mangia şi fundaşul Tiago Ferreira au prefaţat derbiul cu FCSB, programat duminică, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, din cadrul etapei a 25-a.

Site-ul nostru vă prezintă în format video întreaga desfăşurare a întrevederii cu jurnaliştii, iar mai jos puteţi urmări principalele puncte dezbătute de către cei doi reprezentanţi ai Ştiinţei.

Devis Mangia, antrenor „U“ Craiova:

– despre derbiul cu FCSB: „Este un meci important pentru noi şi interesant pentru fotbalul românesc, dar şi pentru cei care pot să vadă jocul din alte ţări. E un meci important, dar nu va decide nimic legat de titlu. Nu suntem favoriţi în acest meci, şansele sunt egale. Noi trebuie să continuăm să mergem pe drumul nostru şi după vom vedea ce va mai fi. Eu nu sunt un antrenor care să meargă pe teren şi să joace la egal. Nu am făcut-o niciodată în cariera mea. Mergem acolo ca să facem cel mai bun meci posibil. FCSB are foarte mulţi jucători buni, interesanţi, dar Craiova este la fel şi mergem acolo cu şansele noastre să câştigăm“.

– despre arbitraj: „Este mai bine să vorbim despre fotbal, despre jucătorii care vor fi în teren, pentru că ei ar trebui să fie protagoniştii. Nu vreau să vorbesc despre un arbitru dacă delegarea sa nu este oficială (se vorbeşte că Marius Avram va fi centralul derbiului – n.r.). Nu ştiu acum cine va fi arbitru. Pot să spun că eu sunt antrenor şi încerc să-mi pun jucătorii în cele mai bune condiţii pentru a face performanţă“.

– despre deplasarea cu trenul la Bucureşti: „Este adevărat că sunt puţin superstiţios (aluzie la faptul că la precedenta deplasare Craiova a pierdut cu Dinamo, scor 3-0 – n.r.), dar cred că sunt cele mai bune condiţii de mers la Bucureşti. Am văzut că jucătorii sunt mulţumiţi de această soluţie, cu autocarul este mai puţin comod“.

– despre lupta pentru titlu: „Acum suntem sigur de participarea în play-off, iar când va fi gata sezonul regular vom vorbi şi despre alte obiective. Acum mă interesează meciul cu FCSB, modul com va aborda echipa meciul de la Bucureşti. Asta este important pentru mine acum“.

– despre inexactităţile din apărare: „Vorbim despre multe erori în faza de apărare, dar sunt patru meciuri în care nu am primit gol. Nu ştiu ce se va întâmpla duminică, dar nu este adevărat că stăm prost în defensivă. Eu cred că echipa a lucrat bine“.

– despre absenţa lui Mateiu (suspendat) şi sistemul folosit: „Ne pregătim şi în funcţie de adversar, dar şi de modul cum se prezintă jucătorii noştri şi căutăm cele mai bune soluţii pentru a pune probleme. Am lucrat bine în această săptămână, avem soluţii, avem jucători. Vreau să vorbesc puţin şi de situaţia de suspendare a lui Mateiu. L-am folosit cu Hermannstadt pentru că aşa am crezut că este mai bine, iar acum pot folosi şi cuplul Cicâldău – Fedele, dacă mă hotărăsc să joc cu doi mijlocaşi în centru. Eu spun tot timpul că primul meci este cel mai important şi nu mă duc la un jucător să-i spun să se ferească de suspendare. Îi spun: ‘am decis să joci în acest meci şi trebuie să o faci 100%’. După vom vedea ce se întâmplă. Nu a fost doar Mateiu la un pas de suspendare în meciul cu Hermannstadt, au fost mai mulţi“.

– despre accidentarea lui Meza Colli: „Are probleme serioase după meciul cu Hermannstadt. Nu ştiu cât va lipsi, dar nu cred că va reveni într-un timp foarte scurt“.

– despre sosirea lui Stephan Drăghici: „Cred că clubul a făcut cele mai bune alegeri în ceea ce-l priveşte. A fost aici, dar nu a fost pregătit, l-a împrumutat la Liga a II-a, la Vâlcea, apoi în Liga I, la Juventus, o echipă aşa şi aşa, după tot în Liga I la o formaţie mai bună (Sepsi – n.r.), iar acum a devenit o soluţie bună pentru noi, dar şi pentru viitor. El trebuie să demonstreze că este ok. Aveam nevoie de el în acest moment, dacă eu nu vreau să joc cu un fundaş tânăr. În acest sezon au evoluat doar Cicâldău şi Mihăilă, deci aveam nevoie de o nouă soluţie“.

– despre Stephane Acka: „Încă nu pot să spun nimic despre el, pentru că în acest moment nu este jucătorul nostru. Dar este un jucător care are calitate“.

– despre posibilitatea de a mai fi transferat cineva în aceste ultime zile de mercato: „Avem probleme în faza de atac din cauza absenţei lui Meza Colli, atât pe stânga, cât şi pe dreapta. Drăghici este o soluţie, dar e clar că acum nu avem doi jucători pe aceeaşi poziţie. Vom vedea, dar nu este simplu să mai aducem pe cineva“.


Tiago Ferreira, fundaş „U“ Craiova:

– despre meciul cu FCSB: „Va fi un meci bun şi mergem acolo ca să câştigăm cele trei puncte. Am pregătit acest meci la fel ca pe celelalte, dar este un meci special pentru noi şi pentru suporteri. Ştiu că ei au jucători buni de atac, dar noi suntem pregătiţi să le facem faţă“.

– despre inexactităţile din apărare: „Suntem pe locul doi ca defensivă din Liga I, doar CFR Cluj este în faţa noastră. E normal să mai apară şi ceva erori, dar cred că echipa a crescut mult în cantonamentul din iarnă, ne apărăm mai bine, suntem mai uniţi ca echipă şi sper să facem o treabă bună şi în continuare“.

– despre postul de titular: „La echipă avem 25-26 de titulari, nu avem rezerve. Toţi jucătorii ne pregătim şi vrem să fim în formă atunci când antrenorul decide să jucăm. Echipa s-a pregătit bine pentru cazurile când jucăm cu trei, dar şi cu patru fundaşi. Concurenţa ne face să ne antrenăm mai bine şi să jucăm mai bine“.

– despre lupta pentru titlu: „Nu se vorbeşte în vestiar de titlu, se vorbeşte doar de meciul următor“.

– despre colegul de cameră, Carlos Fortes: „Este mai bine din punct de vedere fizic, a făcut trei săptămâni de antrenament, dar are nevoie de joc, ca să intre în ritm. Acum cred că este o soluţie pentru noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS