8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArătaţi-le că sunteţi „lei“! (VIDEO)

Arătaţi-le că sunteţi „lei“! (VIDEO)

Universitatea Craiova ocupă locul doi, la o aruncătură de băţ de liderul CFR Cluj, iar toţi cei cu sufletul alb-albastru cred că anul acesta pot sărbători titlul, asta după ce în ediţia trecută şi-au făcut „încălzirea“ cu o Cupă a României. Pentru elevii lui Devis Mangia urmează un meci foarte important, un derbi cu o deosebită importanţă pentru podium, chiar dacă mai este în faţă de susţinut un play-off. Ştiinţa întâlneşte duminică, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, pe FCSB, şi, însoţită de o galerie numeroasă, este hotărâtă să câştige punctele şi să pună capăt secetei de rezultate pozitive împotriva roş-albaştrilor lui Gigi Becali în meciurile din deplasare.

La ultima deplasare pe Arena Naţională, suporterii Ştiinţei au avut motive de bucurie

Unul dintre fotbaliştii de legendă ai Băniei, Sorin Cârţu, consideră că alb-albaştrii sunt favoriţi la câştigarea titlului în dauna formaţiei CFR Cluj şi FCSB, pe patronul ultimei ironizându-l puţin în urma unei declaraţii făcute la numirea antrenorului Mihai Teja.

„Merg pe X2 la Steaua – Craiova. Ăsta e pronosticul meu. Nu pierde Craiova! Gigi Becali a zis că nu mai vrea locul 2, dar acum e pe 3, nu? După atâția ani cât a tras la campionat și a terminat pe 2 a zis că s-a săturat. Acum e pe 3. Craiova trebuie să profite de ce se întâmplă la CFR și FCSB. Cred că are șanse mari la titlu în acest sezon. Meciul din weekend e important pentru moral, pentru starea de spirit, dar în play-off va fi adevărata bătălie“, a comentat Sorin Cârţu, la Digi.

Ionuţ Stancu: Nu am întâlnit un club atât de bine organizat

Optimist s-a arătat şi fostul fotbalist Ionuţ Stancu, antrenor al grupei de juniori Under 19 a clubului Universitatea Craiova, care a subliniat totodată că nu există în România un club mai bine organizat decât cel din Bănie.

„Cu siguranţă, nu o să fie un meci uşor, pentru că FCSB are o echipă bună, în care s-a investit destul de mult, dar şi Universitatea are acum experienţă şi poate câştiga orice meci din Liga I fără niciun fel de problemă. Îmi doresc mult ca Universitatea să câştige campionatul, Cupa, pentru că, în calitate de suporter, vreau ca fotbalul din Craiova să ajungă să fie foarte bine văzut. Singurul lucru care ne lipseşte în momentul de faţă este un titlu de campioană. Când am venit la Universitatea ca jucător, o persoană importantă din cadrul clubului mi-a zis că în trei ani echipa va juca în cupele europene şi i-am spus sincer că sunt sceptic. Sunt foarte bucuros că la momentul respectiv m-am înşelat şi că Universitatea Craiova a reuşit să facă foarte multă lume fericită prin performanţele pe care le-a obţinut. Am trăit şi experienţa de jucător, acum trăiesc şi experienţa de antrenor, şi spun cu tărie că nu am întâlnit un club atât de bine organizat. Am avut meciuri jucate inclusiv în cupele europene şi pot să spun că nu am întâlnit o organizare aşa de bună. Nu cred că la momentul actual există un club în România la fel de bine organizat ca Universitatea Craiova! Din toate punctele de vedere! Fiecare ştie ce are de făcut. Noi, antrenorii, ne ghidăm după anumite reguli stabilite de club şi tot ansamblul acesta duce la progresul nostru. Pentru mine, ce se întâmplă acum la Craiova este ceva foarte frumos şi este un exemplu de urmat“, a declarat Ionuţ Stancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS