30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVasile Florea: „Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă“ (FOTO, VIDEO)

Vasile Florea: „Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă“ (FOTO, VIDEO)

Un jucător de legendă al tenisului de masă craiovean, Vasile Florea (foto), activează şi ca antrenor principal la Universitatea Craiova şi de ceva vreme face eforturi, alături de seniorii clubului, să reînvie această mişcare la gruparea la care a cunoscut unele dintre cele mai mari satisfacţii.

„Am început de anul trecut să luăm copii şi să-i şcolim. Am şi postat pe pagina noastră oficială de facebook un anunţ de selecţie cu toate datele necesare şi avem şi grupe de copii, clasa pregătitoare I şi a II-a. Avem deja zece puşti care vin lunea, miercurea şi vinerea la antrenament şi, pe măsură ce evoluează, o să mărim şi doza de antrenament. Proiectul nostru este renaşterea tenisului de masă craiovean şi sperăm să-l aducem acolo unde a fost odată, pe vremea mea cel puţin“, a spus Vasile Florea, pentru GdS.

Seniorii sunt în „focuri“ în acest sfârşit de săptămână

În paralel, antrenorul Vasile Florea şi seniorii săi se pregătesc intens ca să facă pasul în Superliga naţională, în prezent evoluând în Divizia A, cu şanse mari la locul doi, poziţie ce le-ar permite să participe la baraj, însă misiunea nu este deloc una uşoară. Gruparea alb-albastră va pleca astăzi la Bistriţa, unde urmează să susţină meciurile returului de campionat.

„Joi (astăzi – n.r.) plecăm la Bistriţa, unde avem returul campionatului naţional Divizia A. Avem două echipe aici, în grupe diferite, iar Universitatea 1 Craiova are ca obiective ajungerea la meciurile de baraj şi să promovăm în Superligă. În tur am ocupat locul patru, dar avem acelaşi meciaveraj cu locul doi, pe care i-am şi învins cu 5-4, dar am fost trei formaţii cu acelaşi meciaveraj şi noi am avut punctaverajul mai slab şi am căzut pe locul patru. Steaua II Bucureşti, echipa de pe locul trei, nu poate să promoveze, pentru că la tenis de masă în Superligă nu ai voie cu două echipe de la acelaşi club. Teoretic, trebuie să trecem numai în faţa lui CSTA Bucureşti. Este greu, dar suntem optimişti. Am mai fost în urmă cu ceva ani în Superligă, dar vă daţi seama că nivelul a mai crescut, au mai apărut şi jucători din străinătate… Acum se dă voie şi cu dublă legitimare, deci jucătorul poate să joace în două campionate. Nu ne-ar fi deloc uşor acolo. Noi jucăm numai cu craiovenii noştri, nu avem străini, pe când alţii au, şi contează mult. Echipa a doua a Universităţii Craiova, care este în cealaltă grupă, a terminat pe locul patru, dar au mai multe înfrângeri şi este foarte greu să promoveze, pentru că primele două clasate au o diferenţă considerabilă de puncte în faţă, însă şi la ei se poate întâmpla o minune“, a spus Vasile Florea.

După Bistriţa vine Buzău

Programul competiţional este în continuare aglomerat, Universitatea Craiova urmând să se deplasare la Buzău săptămâna viitoare, unde vor avea loc campionatele naţionale de tineret.

„Vom avea o lună foarte încărcată. Luni o să ne întoarcem de la Bistriţa şi joi, 27 februarie, plecăm la Buzău, unde în weekend au loc Campionatele Naţionale de Seniori, în toate probele, individual, dublu şi dublu mixt. La etapa de la Bistriţa o să ne prezentăm cu cinci sportivi la prima echipă şi cu patru la cea de-a doua, iar la campionatele naţionale vom merge cu şase. După care îl avem şi pe Cristi Bogdan, un junior care a ocupat acum o lună locul trei la Cupa României şi a fost cooptat şi în lotul naţional de juniori, care va lupta în Top 12, apoi la campionatul naţional de juniori, de tineret, şi sperăm să meargă totul bine pentru că poate prinde şi Campionatele Europene din vară“, a explicat Vasile Florea.

Componenţa lotului Universităţii Craiova: echipa 1 – Daniel Simulescu, Dan Zărnescu, Cristian Bogdan, Vasile Florea, Cristian Bărbulescu; echipa 2 – Viorel Bădescu, Sorin Sora, Valentin Pîrvu, Eugen Colan, Dan Mihalache, Tudor Lungoci, Adrian Barbărasă.

Galerie foto:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS